首页
登录
职称英语
About fifty years ago, plant physiologists set out to grow roots by themselv
About fifty years ago, plant physiologists set out to grow roots by themselv
游客
2025-01-31
34
管理
问题
About fifty years ago, plant physiologists set out to grow roots by
themselves
in solutions in laboratory flasks. The scientists found that the nutrition of isolated roots was quite simple. They required sugar and the usual minerals and vitamins. However, they did not require organic nitrogen compounds. These roots got along free on mineral inorganic nitrogen. Roots are capable of making their own proteins and other organic compounds. These activities by roots require energy, of course. The process of respiration uses sugar to make the high energy compound ATP, which drives the biochemical reactions. Respiration also requires oxygen. Highly active roots require a good deal of oxygen.
The study of isolated roots has provided an understanding of the relationship between shoots and roots in
intact
plants. The leaves of the shoots provide the roots with sugar and vitamins, and the roots provide the shoots with water and minerals. In addition, roots can provide the shoots with organic nitrogen compounds. This
comes in handy
for the growth of buds in the early spring when leaves are not yet functioning. Once leaves begin photosynthesizing, they produce protein, but only mature leaves can "export" protein to the rest of the plant in the form of amino acids. [br] Which of the following best describes the organization of the passage?
选项
A、The results of two experiments are compared.
B、A generalization is made, and several examples of it are given.
C、The findings of an experiment are explained.
D、A hypothesis is presented, and several means of proving it are suggested.
答案
C
解析
本题考查主旨大意。本文的主旨为第二段第一句“The study of isolated roots hasprovied an understanding of the relationshis between shoots and roots in intact plants”句意为:这是植物生理学家通过研究种植在实验瓶中的根,及在此基础上研究根和在芽植物整体间的关系取得的。本文对此作了较详尽的解释。所以,文章是在对实验结果进行解释说明。所以,答案是C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3937355.html
相关试题推荐
Aboutfiftyyearsago,plantphysiologistssetouttogrowrootsbythemselv
Aboutfiftyyearsago,plantphysiologistssetouttogrowrootsbythemselv
Aboutfiftyyearsago,plantphysiologistssetouttogrowrootsbythemselv
Aboutfiftyyearsago,plantphysiologistssetouttogrowrootsbythemselv
Aboutfiftyyearsago,plantphysiologistssetouttogrowrootsbythemselv
Somemedicalconditionscanoftencurethemselves______,withoutmedicalinterve
Aboutfiftyyearsago,plantphysiologistssetouttogrowrootsbythemselv
Aboutfiftyyearsago,plantphysiologistssetouttogrowrootsbythemselv
Aboutfiftyyearsago,plantphysiologistssetouttogrowrootsbythemselv
Aboutfiftyyearsago,plantphysiologistssetouttogrowrootsbythemselv
随机试题
【B1】[br]【B9】A、himselfB、oneselfC、herselfC本句意为“她在家自己教Tom”。这里考查she的反身代词为herse
AdamSmithwasmefounderofeconomicsasadistinctfieldofstudy.Hewrot
Whomayintroduceabill?[br][originaltext]I’msurethatmostofyoualr
Shepossessedaquickmind,asharptongueand______astrongwill.A、aboveallB、
SomassivewastheunderseaearthquakethatstruckneartheIndonesianislan
中央电视台的前身是原:()A.上海电视台 B.北京电视台 C.中国电视台
A.易阻遏气机 B.凝滞主痛 C.为阴邪,易伤下部 D.易袭阳位 E.最
房地产产品SWOT分析定位法认为企业( )对企业战略形成有重大影响。A、外部
估算工作时间的模拟法最常用的是()A.类似模拟法 B.数字模拟法 C.蒙特
1岁小儿,因母乳少,以米糊、稀饭喂养,未添加其他辅食,诊断为营养不良。最先出现下
最新回复
(
0
)