首页
登录
职称英语
[originaltext] Do you believe that men and women think differently? Many peo
[originaltext] Do you believe that men and women think differently? Many peo
游客
2025-01-26
34
管理
问题
Do you believe that men and women think differently? Many people say no. They say men and women are born with exactly the same abilities to think and learn. They think social life affects their ways of thinking.
In the past ten years, many scientists have studied the differences between men and women and they all got the same conclusion: men and women are different because their brains are different and this makes men and women see the world in different ways. Boys, for example, are generally better than girls at mathematical ideas involving objects and their relationships. Boys also are generally faster in response than girls of hand and eye movements in ball games. Girls, on the other hand, generally start speaking earlier and can see better in the dark and are better at learning foreign language than boys.
What makes men and women better at one thing or another? The answer is the brain. The brain has two sides. The nerves on the left side are for mathematics, speech, reading, etc. , while those on the right side are for artistic creation and other senses. In men and women, different areas in each side of the brain develop differently. In boys, for example, it is the area for mathematics; and in girls it is the area for language learning that develops better. Another interesting difference is that the two sides of a man’s brain are interconnected by a smaller number of nerves than in the case of a woman, so the flow of information between them is more limited. Scientists think this affects some of our abilities.
选项
A、The area of the left side of a woman’s brain for language learning develops better than that of a man’s.
B、The right side of a woman’s brain for language develops better than that of a man’s.
C、The area of the left side of a woman’s brain for feelings develops better than that of a man’s.
D、The area of the right side of a woman’s brain fit for seeing in the dark develops betterthan that of a man’s.
答案
A
解析
因果关系的找寻和判断。根据题干中关键词learning foreign languages定位到原文相关信息处The nerves on the left side are for mathematics,speech,reading...In men and women,different areas in each side of the brain develop differently.In boys,for example,it is the area for mathematics;and in girls“is the area for language learning that develops better可知人类大脑左部发展数学、言语、阅读等,男女左右半脑不同区域发展情况不同。男孩数学区域,女孩语言区域发展都优于对方。由此可判断,对于女孩,左半脑司掌语言的区域发展优于男孩。因此A项内容与原文意思相符,是正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3930243.html
相关试题推荐
TheturningpointformeisthatIfinallyhavetheconfidencetobelievethatI
Depressionthatinflictspeoplewhobelievetheirliveslackcontentwhentheru
Itisbelievedthattoday’spopmusiccanserveasacreativeforce______stimula
Mostpsychologistsdeeplybelievethatitisjust______difficulttochangeaper
Mywifedidn’t______withwhatyousuggestedtous.A、agreetoB、believeinC、list
Theybelievethatbusinesseshavetofindnew______andtakeadvantageofevery
Themanagerofthecompanyfirmlybelievedthatoneoftheimportant______source
Depressionthatinflictspeoplewhobelievetheirliveslackcontentwhentheru
Somepeoplebelievethat"KingJohn"waswrittenbyShakespeare,butsomepeople
SostrangewerethecircumstancesofmystorythatIcanscarcelybelievemyself
随机试题
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—haveb
Howdoesabuildingcontractormostreadilyprovecompliancewiththebuildingc
Moreandmoreemployersaredemandingthatworkerswhosmokeorareoverweig
[originaltext]Inthenextfewdecades,peoplearegoingtotravelverydiff
[originaltext]W:Wasthemovieasgoodasyouexpected?M:Itwasmeaningful.
小学语文《矛与盾的集合》主要教学过程及板书设计 教学过程 (一)导入新课 画图激趣。 1.猜猜老师画的是什么?教师一边在黑板上画坦克一边让学生猜。 2
对于人员密集的建筑基地,下列哪一项是与规范要求不符?()A.基地应至少两面直
下列关于风险管理策略的说法,正确的有()。A.商业银行的信贷业务应是全面的
有一钢筋混凝土非预应力屋架,如图所示。已知:屋架混凝土强度等级为C30,节点集中
对酶的化学修饰调节特点的叙述,错误的是A.这类酶均具有无活性和有活性存在形式
最新回复
(
0
)