首页
登录
职称英语
[originaltext] There is probably nothing more mysterious and wonderful-looki
[originaltext] There is probably nothing more mysterious and wonderful-looki
游客
2025-01-26
17
管理
问题
There is probably nothing more mysterious and wonderful-looking in the sky than the Milky Way, stretching like a band of jewels from one end of the sky to the other. Long, long ago, when people gazed at this sight, they were filled with wonder just as you are today. But since they didn’t know what it was, they made up all sorts of strange and beautiful conjectures of the Milky Way.
For example, in early Christian times, people thought it was a way along which the servants of God went up to heaven. Some imagined it was an opening in the heaven, so that we here on earth could have a glance of the magnificent inside.
Knowing the facts about the Milky Way, as we do today, doesn’t take away any of the wonder of it. The facts are just as amazing as any "made-up" idea!
Our galaxy is roughly like a watch, round and flat. If you could get above it and look down on it, it would look like a very large watch. But we are inside the galaxy, and when we look up we are looking towards the edge from inside the "watch". So we’ see that edge around us. And since there are millions of stars in it, they appear to us as the Milky Way.
Do you know that there are at least 3,000,000,000 stars in the galaxy? And here is an idea of its size. It takes eight minutes for light from the sun to reach the earth. For light from the middle point of the galaxy to reach the sun, it takes about 27,000 years! The galaxy turns about its center like a wheel. From our position in it, it takes about 200,000,000 years just to make one round.
选项
A、from the earth to reach the sun
B、from the sun to reach the earth
C、from the middle point of the galaxy to reach the sun
D、from the moon to reach the middle point of the galaxy
答案
C
解析
事实细节的找寻和判断。根据原文For light from the middle point of the galaxy to reach the sun,it takes about 27,000 years可知从星系中点到太阳,光要走上两万七千年。由此可见C项内容与原文相符,该项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3930237.html
相关试题推荐
Themoststrikingtechnologicalsuccessinthe20thcenturyisprobablythecomp
Untilthefinalvotesarecast,though,assurances______fornothing.A、countB、
NothingislesssensiblethantheadviceoftheDukeofCambridgewhoistober
Ifeelverysadthattheyoungman’senergeticinitiative______withnothingin
Thereareprobablyveryfewcasesinwhichdifferentraceshavelivedincomplet
Themoststrikingtechnologicalsuccessinthe20thcenturyisprobablythecomp
Thepolitician’sspeechwas______ofnothingbutabitterrailing.A、madeB、formed
Therightwallofmybedroomhadnothinghangingon,exceptaclock.A、exceptac
Theworsttimeforthecompanywasprobablythemid-1990s,whenarapidexpansio
Thepolitician’sspeechtothecrowdcontainednothingbut________againsthisop
随机试题
Microfinanceisananti-povertytool.Ifyoumakesmallloanstogroupsofpo
Howmanypeoplediedinlastmonth’sriot?[br][originaltext]AnEthiopian
[originaltext][16]IhavebeendoingsomeresearchintowhatpeopleinBrit
INSEARCHOFTHEHOLYGRAILIthasbeencalledtheHolyGrail
Passage1[br][originaltext]中国是一个古老而文明的国家。早在50万年以前,中国大陆就有了古人类的足迹。约公元前21世纪,
Onaverage,Americankidsages3to12spent29hoursaweekinschool,eigh
教育投资规划是针对家庭成员的教育目标制定的财务规划,主要包括哪些内容()A.明
简述现代企业人力资源管理各个历史发展阶段的特点。
将财政政策分为自动稳定的财政政策和相机抉择的财政政策,这是根据()进行的分
(2021年真题Ⅱ)某水闸底板混凝土性能指标为C30W4F100。其中“F"代表
最新回复
(
0
)