首页
登录
职称英语
Since the dawn of civilization, people have been curious about the age of Ea
Since the dawn of civilization, people have been curious about the age of Ea
游客
2025-01-19
50
管理
问题
Since the dawn of civilization, people have been curious about the age of Earth. In addition, we have not been satisfied in being able to know merely the relative geologic age of a rock or fossil. Human curiosity demands that we know actual age in years.
Geologists working during the nineteenth century understood rock bodies, they would have to concentrate on natural processes that continue at a constant rate and that also leave some sort of
tangible
record in the rocks. Evolution is one such process, and geologist Charles Lyell (1797—1875) recognized this. By comparing the amount of evolution exhibited by marine mollusks then, Lyell estimated that 80 million years had elapsed since the beginning of the Tertiary Period. He came astonishingly close to the mark, since it was actually about 65 million years. However, for older sequence of evolutionary development, estimates based on parts in the fossil record. Rates of evolution for many orders of plants and animals were not well understood.
In
another attempt
, geologists reasoned that if rates of deposition could be determined for sedimentary rocks, they might be able to estimate the time required for deposition of a given thickness of strata, or rock layers. Similar reasoning suggested that one could estimate total elapsed geologic time by dividing the average thickness of sediment transported annually to the oceans into the total thickness of sedimentary rock that had ever been deposited in the past. Unfortunately, such estimates did not adequately account for past difference in rates of sedimentation or losses to the total section of strata during episodes of erosion. Also, some very ancient sediments were no longer recognizable, having been
converted
to igneous and metamorphic rocks in the course of mountain building. Estimates of Earth’s total age based on sedimentation rates ranged from as little as million to over a billion year.
Yet another scheme for
approximating
Earth’s age had been proposed in 1715 by Sir Edmund Halley (1656—1742), whose name we associate with the famous comet. Halley surmised that the ocean formed soon after the origin of the planet and therefore would be only slightly younger than the age of the solid Earth. He reasoned that the original ocean was not salty and that subsequently salt derived from the weathering of rocks was brought to the sea by streams. Thus, if one knew the total amount of salt dissolved in the ocean and the amount added each year, it might be possible to calculate the ocean’s age. In 1899, Irish geologist John Joly (1857—1933) attempted the calculation. From information provided by gauges placed at the mouths of streams, Joly was able to estimate the annual increment of salt to the oceans. Then, knowing the salinity of ocean water and the approximate volume of water, he calculated the amount of salt already held in solution in the oceans. An estimate of the age of the ocean was obtained by dividing the total salt in the ocean by the rate of salt added each year. Beginning with essentially non-saline oceans, it would have taken about 90 million years of the oceans to reach their present salinity, according to Joly. The figure, however, was off the currently accepted mark of 4.54 billion by a factor of 50, largely because there was no way to account accurately by recycled salt and salt incorporated into clay mineral deposited on the sea floors. Even though in error, Joly’s calculations clearly supported those geologists who insisted on an age for Earth far in excess of a few million years. [br] It can be inferred from Paragraph 2 that Charles Lyell based his study of the marine mollusk fossils on which of the following assumptions?
选项
A、The Tertiary Period was separated into division of time that was equal in length.
B、Mollusks lived under rocks in the sea during the Tertiary period.
C、Evolution of mollusks proceeded at a uniform rate over time.
D、Mollusks have evolved less rapidly with the passing of time.
答案
C
解析
第2段第1句提到,“19世纪的地质学家要研究岩体,就必须专注于以恒定速度持续进行(continue at a constant rate)的自然过程,在这个过程中岩石上会留下明显的痕迹”,第2句紧接着说莱尔就认识到这一点,因此可推知莱尔所做的实验是基于这个假说的,故C项“软体动物以恒定速度进化”符合题意。A项“第三纪被分为长度相等的时间段”、B项“软体动物在第三纪生活在海里的岩石中”、D项“随着时间流逝,软体动物进化趋缓”,在文中均未被提及。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3918991.html
相关试题推荐
ThehappiestpeopleintheworldmayliveinScandinavia,anewstudysugges
ThehappiestpeopleintheworldmayliveinScandinavia,anewstudysugges
Forsomepeople,thelightofhumanattentionhasanunbearablebrilliance.
Forsomepeople,thelightofhumanattentionhasanunbearablebrilliance.
Forsomepeople,thelightofhumanattentionhasanunbearablebrilliance.
Forsomepeople,thelightofhumanattentionhasanunbearablebrilliance.
Forsomepeople,thelightofhumanattentionhasanunbearablebrilliance.
Forsomepeople,thelightofhumanattentionhasanunbearablebrilliance.
Forsomepeople,thelightofhumanattentionhasanunbearablebrilliance.
Sincethedawnofcivilization,peoplehavebeencuriousabouttheageofEa
随机试题
"TheEvolutionofBirds"TheOriginofBirdsAnalysisofbirdsandofrept
北京大学的成立标志着中国近代史上高等教育的开始。TheestablishmentofPekingUniversitymarkedthebeginn
Theboypretended(sleep)______whenthefathercamein.tobesleeping
EconomistssayconfidenceintheU.S.economyhasimprovedsincethefinanci
Thenexttimeyouattendasocialfunctionorgotoaplacewherepeoplemeetan
患者,女,64岁,突发性左下肢疼痛,明显肿胀,股三角区及小腿有明显压痛,并见明显
( )是指基金从业人员不但要遵守国家法律、行政法规和部门规章,还应当遵守与基金
变电站各设备室出入门应有防鼠板,防鼠板高度不低于50cm。
耦合电容器二次侧严禁()运行。开路$;$接地$;$短路
信贷档案管理的具体要求有()。A.定期检查 B.专人负责 C.集中统一管理
最新回复
(
0
)