首页
登录
职称英语
Which of the following statements is true of "Earth’s Ozone Layer"? [br] [origi
Which of the following statements is true of "Earth’s Ozone Layer"? [br] [origi
游客
2025-01-18
40
管理
问题
Which of the following statements is true of "Earth’s Ozone Layer"? [br]
JB: After 30 years of steady decline, Earth’s ozone layer is thinner but seems to be stable. A ban on ozone-depleting CFCs is largely responsible. Computer modeling gives reason to hope for an almost full recovery of Earth’s ozone layer within 60 years. But this sort of modeling is difficult -- and its predictions aren’t iron-clad.
DB: And some models show the ozone layer could face a new threat -- from global warming. Drew Shindell, an atmospheric scientist at NASA’s Goddard Institute for Space Studies in New York City, talked with us about his computer models of climate.
The U.N. agency says a shortage of roads, rail networks, ports and energy projects in rapidly- growing Asia threatens to hold back the region’s economies. At a two-day meeting in New Delhi, the U.N. agency called on Asia to invest more heavily in cross-border infrastructure projects to spur trade and investment in the region. Representatives of 20 countries attended the meeting, where a new study by Research and Information Systems, a New Delhi-based research institute, highlighted the infrastructure deficit in Asia.
选项
A、Economies of Asia and Pacific region will remain rapidly-growing in spite of the shortage of infrastructure.
B、The infrastructure deficit in Asia is highlighted during a two-day meeting by representatives of 12 countries.
C、A regional United Nations agency says Asia needs to step up investment in infrastructure to maintain the region’s high growth momentum.
D、The U.N. agency suggested Asia to invest in cross-border infrastructure projects.
答案
C
解析
本题要求选择与原文意义最贴近的句子,要求考生在理解的时候,不仅要抓结构信息,还要抓具体信息点。这段文章属于政经类文体,句子都比较长,在听并理解的过程中,应理顺各自之间的逻辑顺序。d项是干扰项,虽然该命题正确,但表达的不是原文的主旨,不够全面。c项含盖面广,切中原文主题思想。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3917670.html
相关试题推荐
Whichofthefollowingindexrepresentssmall-companystocks?[br][originaltex
Whichofthefollowingindexrepresentssmall-companystocks?[br][originaltex
Whichofthefollowingindexrepresentssmall-companystocks?[br][originaltex
Whichofthefollowingindexrepresentssmall-companystocks?[originaltext]Ani
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhear?[br][ori
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhear?[br][ori
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhear?[originalt
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[br][originaltext]
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[originaltext]TheNa
Whichofthefollowingstatementsistrueof"Earth’sOzoneLayer"?[br][origi
随机试题
[originaltext]M:2466.Simonspeaking.W:Hello.Isthistherightnumberfort
PassageThree[br]AccordingtoSigurgeirsson,howcanthegrowingoftreesinfl
Allflights______________________(因暴风雪而取消),wedecidedtotakethetrain.having
EachtimeKristyIngramtakesarun,herappsareupandrunningbeforeshe
某公路工程采用招标代理方式进行施工招标。在招标与施工阶段发生了如下事件:事件1:
胸片上所示的密度减低阴影是指病变密度低于:()A.肺组织 B.胸大肌
假设市场上有甲乙两种债券,甲债券目前距到期日还有3年,乙债券目前距到期日还有5年
一次,我正在布置作业:“每个生字写5遍”。就听有个同学小声说:“都会写了,还让写
患者胁肋胀痛,走窜不定,甚则引及胸背肩臂,疼痛每因情志变化而增减,胸闷腹胀,嗳气
下列舞弊风险因素中,属于与编制虚假财务报告导致的错报相关的舞弊风险因素的机会的
最新回复
(
0
)