首页
登录
职称英语
Which of the following statements is correct? [br] [originaltext] China’s fu
Which of the following statements is correct? [br] [originaltext] China’s fu
游客
2025-01-16
47
管理
问题
Which of the following statements is correct? [br]
China’s further development of artificial intelligence, the internet of things and other advanced technologies will help other developing countries to achieve economic transformation and upgrading, according to participants of the China Hi-Tech Fair 2018.
Known as one of the country’s largest and most influential technology festivals, the ongoing CHTF kicked off in Shenzhen, Guangdong province on Wednesday. With a total exhibition area of 140,000 square meters, this year’s fair has attracted 3,356 exhibitors from 41 countries and regions, and international organizations from around the world, including 36 economies involved in the Belt and Road Initiative.
This year, Peru is taking part in the fair for the first time. Four enterprises from the South American country are displaying their technologies at the event, aiming to tap into the vast Chinese market and find Chinese business partners.
Yaudika Lema Rosales, a government official at the Ministry of Production in Peru, said the high-tech industry is an emerging sector in her country, while China has a lot of experience in the areas such as AI and automation.
"For a very long time, Peru has relied on natural resources for its economic growth. It was only about 10 years ago that the government realized the importance of advanced tech and began to make efforts in technological development. Today, technology still accounts for a minor part of Peru’s economy," she said.
Rosales said there has been cooperation between the two countries on the government level, but she hopes the two sides can strengthen cooperation in research and development, and increase academic exchanges between universities.
Luis Vera Pacheco, founder and CEO of Adevcom, a technology company from Chile that offers internet of things solutions, said Chile is striving to develop smart cities, but its technological base is weak compared with China, especially in hardware.
"CHTF offers a great opportunity for us to gain access to advanced technologies. It will help the country to move faster toward its goal of building a technology-driven economy," he said.
Since its launch in 1999, the annual event has become a platform for showcasing the world’s latest technological development, and promoting economic and trade cooperation between China and the rest of the world.
选项
A、It has helped developing countries achieve economic transformation and upgrading by offering financial aid to them.
B、It has created a stage for countries to display their high-end technology to the rest of the world.
C、It opens up new opportunities for technological cooperation for the international community.
D、It is held as an annual event which provides some countries with access to advanced technologies.
答案
A
解析
事实细节的找寻与判断。原文“China’s…will help other developing countries to achieve economic transformation and upgrading…”,指的是中国的发展将带动其他发展中国家的发展,没有提到该会议要通过给这些国家提供经济援助来帮助其发展,故选项A所述错误。选项B、C和D均可从文中的关键句中得到相关信息。由此可知,答案为选项A。
(1) 本题需听者从全篇进行整合概括。
(2) 根据关键词“economic transformation and upgrading”定位选项A的相关信息,进行判断。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3915653.html
相关试题推荐
Whatisthemaintopicofthepassage?[br][originaltext]Rapidpopula
Whatisthemaintopicofthepassage?[br][originaltext]Rapidpopula
Whatisthemaintopicofthepassage?[originaltext]Rapidpopulationg
Whathappenedafterthecallaccordingtothepassage?[originaltext]Amanwith
HowhavetheEUstatesactedwithregardtotheJCPOA?[originaltext]TheEUstat
WhichofthefollowingistrueaboutIndia?[originaltext]WithIndia’saircondi
Howmanypeoplewerekilledintheattack?[originaltext]Atleast30civiliansw
Listentothefollowingpassage.WriteinEnglishashortsummaryof150-200wor
WhichofthefollowingstatementsisNOTcorrect?[br][originaltext]As
WhichofthefollowingstatementsisNOTcorrect?[br][originaltext]As
随机试题
JohnCiardigothismaster’sdegreefromtheUniversityofMichiganin1939and
Ifyouweretobeginanewjobtomorrow,youwouldbring.withyousomebasi
Whenanearthquakeoccurs,partoftheEarth’ssurfacemoves.Infact,the【
[originaltext]Pianosarenormallyfoundinbuildingforobviousreasons.Ho
王先生由于车祸死亡,生前并没有立遗嘱,请问他的遗产应当按照()方式继承。A
伤寒致病的主要因素是A.伤寒杆菌菌体 B.伤寒杆菌“O”抗原 C.伤寒杆菌鞭
一声巨响、凄厉的尖叫……被吓得呆若木鸡,一动不动的体验,你有吗?再次听到类似声音
贷前调查的方法,主要包括()。A.实地考察 B.通过政府部门了解客户情况
下列费用项目中,属于行政管理费的是()。A:公安业务费B:安全机关经费C:民
在质量管理体系的系列文件中,()是质量手册的支持文件。A.质量记录 B.质量方
最新回复
(
0
)