首页
登录
职称英语
I came across an old country guide the other day. It listed all the tradesme
I came across an old country guide the other day. It listed all the tradesme
游客
2025-01-16
42
管理
问题
I came across an old country guide the other day. It listed all the tradesmen in each village in my part of the country, and it was impressive to see the great variety of services which were available on one’s own doorstep in the late Victorian countryside.
Nowadays a superficial traveler in rural England might conclude that the only village tradesmen still flourishing were either selling frozen food to the inhabitants or selling antiques to visitors. Nevertheless, this would really be a false impression. Admittedly there has been a contraction of village commerce, but its vigor is still remarkable.
Our local grocer’s shop, for example, is actually expanding in spite of the competition from supermarkets in the nearest town. Women sensibly prefer to go there and exchange the local news while doing their shopping, instead of queueing up anonymously at a supermarket. And the proprietor knows well that personal service has a substantial cash value.
His Prices may be a bit higher than those in the town, but he will deliver anything at any time. His assistants think nothing of bicycling down the village street in their lunch hour to-take a piece of cheese to an old-age pensioner who sent her order by word of mouth with a friend who happened to be passing. The more affluent customers telephone their shopping lists and the goods are on their doorsteps within an hour. They have only to hint at a fancy for some commodity outside the usual stock and the grocer, a red-faced figure, instantly obtains it for them.
The village gains from this sort of enterprise, of course. But I also find it satisfactory because a village shop offers one of the few ways in which a modest individualist can still get along in the world without attaching himself to the big battalions of industry or commerce.
Most of the village shopkeepers I know, at any rate, are decidedly individualist in their ways. For example, our shoemaker is a formidable figure: a thick-set, irritable man whom children treat with marked respect, knowing that an ill-judged word can provoke an angry eruption at any time. He stares with contempt at the pairs of cheap, mass-produced shoes taken to him for repair: has it come to this, he seems to be saying, that he, a craftsman, should have to waste his skills upon such trash? But we all know he will in fact do excellent work upon them. And he makes beautiful shoes for those who can afford such luxury. [br] The services available in villages nowadays are normally ______ .
选项
A、fewer but still very active
B、less successful than earlier but managing to survive
C、active in providing food for the village and tourists
D、surprisingly energetic considering the little demand for them
答案
A
解析
这是道主旨题。本文讲的是乡村商品业的发展。文中第2段最后一句话“Admittedly there has been a contraction of village commerce,but its vigor is still remarkable.”点明了主旨,只不过答案出现了替换词,fewer替换了文中的contraction,active替换了remarkable vigor。注意不要被其他答案所迷惑。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3914909.html
相关试题推荐
Icameacrossanoldcountryguidetheotherday.Itlistedallthetradesme
Icameacrossanoldcountryguidetheotherday.Itlistedallthetradesme
Icameacrossanoldcountryguidetheotherday.Itlistedallthetradesme
Oneday,droughtmaybeathingofthepast,atleastinanycountrynottoo
Insize,Canadaisthesecondlargestcountryonearth.Intermsof【C1】______
Insize,Canadaisthesecondlargestcountryonearth.Intermsof【C1】______
Insize,Canadaisthesecondlargestcountryonearth.Intermsof【C1】______
Insize,Canadaisthesecondlargestcountryonearth.Intermsof【C1】______
Insize,Canadaisthesecondlargestcountryonearth.Intermsof【C1】______
Insize,Canadaisthesecondlargestcountryonearth.Intermsof【C1】______
随机试题
Employeeswishingto______professionalcongressesorseminarswillcontinuetor
Whichofthefollowingdoesthepassagemainlydiscuss?[br]Thepassageimpli
由小学到中学,所修习的无非是一些普通的基本知识。就是大学四年,所授课业也还是相当粗浅的学识。世人常称大学为“最高学府”,这名称易滋误解,好像过此以上即无
Duringthetwentiethcentury,theUnitedStatesparticipatedintwomajorwa
情绪兴奋性比较弱,心境平稳,行为缓慢,墨守成规,沉着冷静但热情不足。这是对哪一种
慢性胰腺炎最重要的是和哪些病相鉴别A.胰腺癌 B.急性胰腺炎 C.胰腺囊肿
下列有关斗谱编排原则的叙述,正确的是A.常用饮片应放在斗架的中下层,便于调剂时称
(2016年)下列销售与收款循环的内部控制中,不能用于防止贪污客户货款的措施是:
(2019年真题)一般来说,商业银行的打分卡模型中包含下列()指标。A.企
不属于糖皮质激素类药物抗休克作用机制的是( )。A.抑制炎性细胞因子释放 B
最新回复
(
0
)