首页
登录
职称英语
In the evenings, they go to the mall. Once a week or more. Sometimes, they e
In the evenings, they go to the mall. Once a week or more. Sometimes, they e
游客
2025-01-10
8
管理
问题
In the evenings, they go to the mall. Once a week or more. Sometimes, they even leave the dinner dishes in the sink so they will have enough time to finish all the errands. The father never comes—he hates shopping, especially with his wife. Instead, he stays at home to read the paper and put around his study. To do things that the other dads must be doing in the evenings. To summon the sand to come rushing in and plug up his ears with its roaring silence.
Meanwhile, the mother arms herself with returns from the last trip. Her two young daughters forget games of flashlight tag or favorite TV shows and strap on tennis shoes and seatbelts: and they’re off. On summer nights, when it’s light until after the fireflies arrive, the air is heavy and moist. The daughters unroll their windows and stick the whole of their heads out into the slate blue sky, feeling full force the sweaty, honey suckle air. In the cold mall, their rubber soles squeak on shiny linoleum squares. The younger daughter tries not to step on any cracks. The older daughter keeps a straight-ahead gazer her sullen eyes count down each errand as it’s done.
It is not until the third or, on a good night, the fourth errand that the trouble begins. The girls have wandered over to examine rainbow beach towels, perhaps, or some kind of pink ruffled bedspread. The mother’s voice finds them from a few aisles away.
Dinner squirms in the daughters’ stomachs. Now comes that what-if-I-threw-up-right-this-second? or where-is-a-rabbit-hole-for-me-to-fall-into? feeling that they get around this time of evening, at the mall. The older one shakes her ponytails at the younger one. Her blue eyes hiss the careful-don’t-cry warning, but the younger one’s cheeks only get redder. Toe by toe, the daughters edge towards housewares where they finger lace placemats or trace patterns in the store carpet with sneakered soles. The mother’s voice still finds them, shaking with rage. Finally, heels slapping in her sandals, she strides towards them and then keeps going. They follow, catching her word-trail, "Stupid people. Stupid, stupid, stupid. I HATE stupid people." It’s the little skips between steps the younger one takes to keep up with her mother’s long, angry legs. It’s the car door slamming and the seat belt buckle yanked into place. It’s those things that tell the daughters how the next few hours will go.
In the car, the older one sighs and grinds her back teeth. The younger one feels her face get hotter and her eyes start to swell. She stares at an ice cream stain on the back of the front seat and sees a pony, a flower, and a fairy in that splash of chocolate mint chip. The mother begins on both at once. "And when we get home, if your shoes are still in the TV room, I’m throwing them out. Same for books. No more shit house. No more lazy, ungrateful kids." And so on and so on through the black velvet sky and across the Hershey bar roads. On into the house with a slap or two. "You’ll be happy when I’m in my grave," wails at them as they put on their nightgowns and brush their teeth. The older one sets a stone jaw and the younger one tries not to sob as she opens wide, engulfing her small hand and scrubbing each and every molar.
The father is not spared. The volcanic mother saves some up just for him. "Fucking lousy husband. Do-nothing father." And on like that for an hour or so more. Then in the darkest part of the night, it’s bare feet and cool hands on a small sweaty forehead. Kisses and caresses and "Sorry Mom got a little mad." Promises for that pink ruffled bedspread or maybe a new stuffed animal. Long fingers rake through the younger one’s curls. "Tomorrow evening, we’ll get you some kind of treat. Right after dinner, we’ll go to the mall."
选项
A、the father is inert.
B、their life is bustling.
C、the evenings are exciting.
D、the mother is constantly nagging.
答案
B
解析
本题是推断题。由题干定位至首段。第三句指出:they even leave the dinner dishes in the sink so they will have enough time to finish all the errands,既然为了购物她们连碗都来不及洗,可见生活很忙乱。 [B]为答案。第四句提到爸爸不愿意和妈妈一块儿购物,但没有提及原因,排除[A]。[D]“妈妈总是唠叨”在首段并未提及,排除。首段并未对他们在夜晚的感受进行评论,排除[C]]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3906965.html
相关试题推荐
Drunkendriving—sometimescalledAmerica’ssociallyacceptedformofmurder—h
Drunkendriving—sometimescalledAmerica’ssociallyacceptedformofmurder—h
Cosmologyissometimespooh-poohedasmorephilosophythanscience.Itasks
Peopledonotanalyzeeveryproblemtheymeet.Sometimestheytrytoremember
Peopledonotanalyzeeveryproblemtheymeet.Sometimestheytrytoremember
Peopledonotanalyzeeveryproblemtheymeet.Sometimestheytrytoremember
__________,thehomeofmostofBritain’snationalnewspapers,issometimesfigu
A、Larynxiswhatwesometimescall"Adam’sapple".B、TheInternationalPhonetic
Whichofthefollowingstatementsistrue?A、Larynxiswhatwesometimescall"Ad
______,thehomeofmostofBritain’snationalnewspapers,issometimesfigurati
随机试题
[originaltext]W:Goodevening,andwelcometothisweek’sBusinessWorld.It’s
BythistimenextyeartheSmiths______(live)inthiscityfortenyears.willhav
Chinalauncheditssecondmannedspacemission.sendingtwoastronautsinto
患儿男性,5岁,误服强碱碳酸钠后出现口咽、食管灼痛,腹痛,关于以下处理,正确的是
下列各项,不属于心火亢盛证临床表现的是()A.喉间痰鸣 B.尿道灼痛
在股票分红期间的alpha套利策略由( )构成。 Ⅰ.持有该股票,卖出股指期
某场所划分为一个防护区,防护区设置三套管网式IG541气体灭火系统保护,下列关于
下列关于敏感系数的说法中,不正确的是( )。A.敏感系数=目标值变动百分比÷选
内部牵制制度是指凡是涉及款项和财物收付.结算及登记的任何一项工作,必须由两人或两
下列关于硅酸盐水泥技术性质的描述,正确的是()。A.水泥的初凝时间不能过长,终凝
最新回复
(
0
)