首页
登录
职称英语
There is a saying "We must live in the present. If we dwell on the past, we
There is a saying "We must live in the present. If we dwell on the past, we
游客
2025-01-09
36
管理
问题
There is a saying "We must live in the present. If we dwell on the past, we will lose the present. "To what extent and in what ways do you agree or disagree with this statement? Explain and illustrate your answer.
You are to write a composition in no less than 400 words, on the above topic. Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriateness. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks. Write your composition on ANSWER SHEET FOUR.
选项
答案
We Must Live in the Present
I can only agree with this statement partly because of the way I was raised. In a Chinese family, tradition and history play an important role in guiding a person’s judgement and feelings. For example, keeping the family together and working personal difficulties out with the help of the family are ways of living that we value, so the modem habit of simpling abandoning the family through divorce when problems get difficult is rejected by us. We consider our present to be the sum of our past, and lopping off the past means lopping off most of our lives.
On the other hand, remembering the past in some ways can be hurtful. For example, events such as tragic death, rape, or abuse, can be dwelled on so much that we cannot grow in the present. While we shouldn’t forget the bad things completely, we shouldn’t let them govern us, Also some past teachings may be corrupt and should be locked away. For example, past lessons in prejudice and hate can hurt us in the present and can rain our future.
The problem we face is how to let the positive parts of the past help us to make the present positive.
解析
本文是一篇议论文。可按“三段式”进行写作。在范文中,第一段提出作者观点,根据这个观点,忘记过去既有好处也有坏处。接着作者就以历史、传统论证了记住过去的必要性,人应该记住过去。第二段论证了记住过去的某些坏处,论证了有的时候人应该忘记过去,其中作者给出了很多例子。文章最后一段是结论部分,是对第一段开头部分的说明与强化。作者只用了一句话使自己的观点明确化,阐明了自己之所以采取中立态度的原因——记不记住过去本身并不重要,重要的是要使过去的有利因素为现在所用以使现在的生活积极向上。这样的首尾呼应增强了文章的感染力与说服力。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3904569.html
相关试题推荐
Asapopularsayinggoes:"【C1】______"Goodhealthenablesoneto【C2】______an
Asapopularsayinggoes:"【C1】______"Goodhealthenablesoneto【C2】______an
Asapopularsayinggoes:"【C1】______"Goodhealthenablesoneto【C2】______an
Asapopularsayinggoes:"【C1】______"Goodhealthenablesoneto【C2】______an
Asapopularsayinggoes:"【C1】______"Goodhealthenablesoneto【C2】______an
Asapopularsayinggoes:"【C1】______"Goodhealthenablesoneto【C2】______an
Asapopularsayinggoes:"【C1】______"Goodhealthenablesoneto【C2】______an
Asapopularsayinggoes:"【C1】______"Goodhealthenablesoneto【C2】______an
Asapopularsayinggoes:"【C1】______"Goodhealthenablesoneto【C2】______an
Asapopularsayinggoes:"【C1】______"Goodhealthenablesoneto【C2】______an
随机试题
WhataretheAustralianssufferingfrom?[originaltext]Well,we’retakingyo
Boy,tourismreallyisabigbusinessthesedays.It’s【B1】______.Itinvolve
Let’sfaceit—therearelotsofreasonstohateMcDonald’s:calories,choles
[originaltext]W:I’mleavingforNewYorktomorrowatnoon.Couldyoudrivemet
电气火灾监控设备与消防控制室图形显示装置的信息接收与状态显示功能说法不正确的是(
脑栓塞常能导致脑梗死,脑栓塞最常见于以下哪个动脉A、大脑前动脉 B、大脑后动
从投资的角度看,()是投资者要求的必要报酬和最低报酬。A:筹资成本 B:利润成
共用题干 一般资料:求助者,男性,17岁,高中二年级学生。案例介绍:该求助者是
某药的t为4小时,每隔1个t给药一次,达到稳态血药浓度的时间是A.约10小时
我们一般所说的货币,通常主要是指()。A.M0:流通中现金。 B.M1:
最新回复
(
0
)