首页
登录
职称英语
They sparkle and glitter in the light. No other rocks are so hard. They are v
They sparkle and glitter in the light. No other rocks are so hard. They are v
游客
2025-01-08
39
管理
问题
They sparkle and glitter in the light. No other rocks are so hard. They are very valuable. It might cost thousands and thousands of dollars to buy just one. Most are found in the ground. The largest ore ever discovered is as big as a man’s fist. But most are tiny.
They’re diamonds!
For hundreds of years men have risked their lives searching for diamonds. To many the discovery of this glittering treasure has seemed more important than the discovery of new lands. Fairy stories tell of brave knights who battled fierce dragons and evil wizards to win kingdom rich with diamonds. In the Tower of Ion- don in England, there is a very special room protected by guards. There, inside a thick glass case, are jeweled crowns once worn by kings and queens. People from all over the world come to see the shimmering diamonds and other precious stones that shine from behind the glass.
Most diamonds seem to flash with a kind of white fire. But there are diamonds that sparkle in other colors, too. Sometimes diamonds are discovered in gravel at the bottom of rivers and streams. (To get these diamonds, the gravel is sucked up through giant hoses that act like vacuum cleaners.) Diamonds are found in rivers, on land, and in great stretches of hot desert sand. A few small ones are even found or near meteorites that strike the ground from outer space.
But most diamonds are found in rocks deep inside the diamond mines of Africa. The diamonds were made millions and millions of years ago when flaming volcanoes melted a mineral called carbon which was a part of these rocks. Gigantic earthquakes shook the rock and pressed them tightly together. The hot melted carbon in the rock squeezed at the same time--squeezed so tightly that by the time it cooled, it had changed into the lovely hard gems called diamonds.
To get at these valuable diamond rocks, workers ride in an elevator that goes down and down into the blackness far below the ground. Tunnels connect this deep shaft with the openings--called pipes--inside the ancient volcanoes.
When they are first dug from the mines, diamonds don’t glitter or sparkle as they do when we see them in rings or other jewelry. They look more like dull bits of glass. A man who knows all about diamonds--a diamond cutter--must cut them just right. Diamonds are so hard that nothing can cut them except the edge of an- other diamond.
Using his diamond-edged tools, the diamond cutter carefully removes tiny pieces so that the diamond will have many sharp edges and smooth surfaces--like little windows. It is because of these shaft edges and smooth surfaces that the diamond reflects light, sparkles and flashes with tiny bursts of color, and seems almost ablaze with fire. Diamond cutters often use diamond saws. The fine powder--diamond dust--that is left after the sa- wing is done can be used in a kind of sandpaper to polish the sparking gems.
Not all diamonds are clear enough or pretty enough or large enough to be made into jewelry. But because they are so hard, they can be used for other things, such as points for drills and needles for record player. These diamonds are called industrial diamonds. Some of them are man made. Carbon is heated until it is hot and then squeezed. If men ever learn how to make it hot enough and to squeeze it tightly enough, they will probably be able to make big diamonds. Then maybe diamonds will be cheap enough to use as buttons on your shirt or coat! (610) [br] Why knights fought bravely to win kingdoms rich with diamonds?
选项
A、Diamonds are very valuable.
B、They want to become the richest man.
C、They think it is more important to discover diamonds than to discover new lands.
D、They are eager for jeweled crowns.
答案
C
解析
推理判断题。在本题的四个选项中,B项和D项文中并未提到,因此可以排除。文章在第三段讲到童话故事中描述勇敢的骑士战恶龙,斗巫师,为的是夺取盛产钻石的王国,此例只是用来证明前一句话的观点:To many the discovery of this glittering treasure has seemed more important than the discovery of new lands.因此C项是本题的正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3903936.html
相关试题推荐
1Thebannersarepacked,theticketsbooked.Theglitterandwhiteoveralls
Theysparkleandglitterinthelight.Nootherrocksaresohard.Theyarev
Theysparkleandglitterinthelight.Nootherrocksaresohard.Theyarev
Theysparkleandglitterinthelight.Nootherrocksaresohard.Theyarev
Theysparkleandglitterinthelight.Nootherrocksaresohard.Theyarev
Theysparkleandglitterinthelight.Nootherrocksaresohard.Theyarev
Theysparkleandglitterinthelight.Nootherrocksaresohard.Theyarev
Theysparkleandglitterinthelight.Nootherrocksaresohard.Theyarev
Theysparkleandglitterinthelight.Nootherrocksaresohard.Theyarev
Theysparkleandglitterinthelight.Nootherrocksaresohard.Theyarev
随机试题
Withthedevelopmentofartificialintelligence,robotswilldosomementalWork
Forthispart,youareallowed30minutestowriteashortessayentitledChina’
Formanyyearstheywereabletoproduceandselltheirgoodsmorecheaplythan
肝脓肿严重时考虑行肝叶切除术,以下哪项是不正确的A.慢性厚壁肝脓肿 B.切开引
设备及管道绝热结构的基本要求有()。A.保护性 B.机械强度性 C.优质性
《暂态地电压局部放电检测细则》中规定,进行暂态地电压局部放电检测时,若检测现场出
运输市场是一个多层次、多因素的集合体,其构成要素主要包括( )。 A.运输
依据心理健康的标准,心理健康不包括()。A.人际关系和谐 B.正确的自我观
教学环境包括物质环境和社会环境,下列选项中属于社会环境的是() A
利用基础内钢筋网作为接地体的第二类防雷建筑,接闪器成闭合环的多根引下线,每根引下
最新回复
(
0
)