首页
登录
职称英语
It was a sparkling July day, and a southwest wind, heady with the dank odors
It was a sparkling July day, and a southwest wind, heady with the dank odors
游客
2025-01-05
9
管理
问题
It was a sparkling July day, and a southwest wind, heady with the dank odors of tidal flat and salt marsh, whistled over the south Jersey waterway.
The little sloop departed from Cape May in mid morning, threading her way in bright sunshine northward along the waterway. She passed through a variety of drawbridges which opened promptly to our signal on the fishhorn, blown dutifully by my twelve-year-old son, Kelvin; and, following our pleasant "Thank you," each bridgekeeper would wave and then copy down the sloop’s name.
Meanwhile, Kelvin and I were tending to the numerous necessary seagoing chores which would allow us to change from engine to sail while the man at the tiller stood up on his hind legs, chart in hand, and tried to see where he was going, steering with his feet. ( This pleasant, if demanding, chore had fallen temporarily upon Robert, a cruising type of impressive experience shanghaied for this passage from a far superior vessel of his own. ) I was impatient to get sail on and thus be done with the outboard motor before lunch, as the following wind was filling the cockpit with exhaust fumes.
"Straighten her out!" Robert yelled.
But now a new problem took precedence. A strong cross current from the creek to port was sweeping the sloop broadside t6ward a dolphin (cluster of pilings) protecting the bridge.
Robert saw the emergency, jumped into the cockpit, and sweated in the mainsheet as close as he had the strength to mange; the dolphin loomed above us.
The sloop forged ahead, breasted the currents, cleared the dolphin by bare inches, and shot into the main current, now increased by the funneling effect of the draw.
We continued shooting across the draw; the sheet was let out, freeing the sail of wind, but without a jib she wouldn’t pay off.
"Get the board up, quick!"
Robert worked frantically, trying to inch up the centerboard against pressure.
Rapidly approaching a protective bulkhead of creosoted timber along the concrete pier of the bridge, we noticed that a big light was located on top of the bulkhead, about halfway through the draw, slightly set back from the bulkhead and it looked as though we were on a collision course with it.
"Board’s up," Robert grunted. Then, he looked ahead, and his voice rose an octave- "straighten her out--we’ U hit!"
Sheeted in sweat, a pain yanking at my chest, I heard the so-and-so official on the bridge bellowing in some Norse tongue, and things seemed to happen extraordinarily fast.
The bowsprit and the light drew together like the proverbial magnet to the pole.
A split second of absolute silence from. all hands, broken only by the demented figure above us--then the rugged end of the bowsprit harpooned the big lamp with a shattering crash. I felt a shock that shivered the sloop in every member and rattled my own teeth, and glass shards tinkled down upon us like hail.
"Goodness gracious," I think I said softly.
Kelvin was elate; Robert suddenly became convulsed with mirth while above us the Viking had gone berserk. Obviously the sounds of the crash had unseated his reason.
The sloop swung around until she headed upstream yet continued downstream through the draw, stern foremost. The bridgetender, his face contorted, was shouting, "Vot name is dot schlloob? I repooort you!"
"Can’t hear a word he says," remarked Robert blandly, fixing Kelvin with a warning eye, "and I guess he can’t read those small numbers on pour bow, can he?’
"True, Robert," I agreed weakly, "But I am shaken."
Nonetheless, I was pleased that under the stress of it all I had uttered merely a harmless "Goodness gracious"--I think. [br] The comment, "Obviously the sounds of the crash had unseated his reason," means that______.
选项
A、the bridge-tender had fallen from his perch
B、the crash had caused much damage
C、the broken light was irreplaceable
D、the bridge-tender overreacted
答案
D
解析
也是推论题。此句出现在文章的倒数第四段未了所描写到的The bridge-tender,his face contorted, Was shouting,“Vot name iss dot schlloob? I repooort you!”从中可以推断bridge-tender对此事件异常愤怒,以至于说的话也让人听不懂。作者说他几乎被shaken,可想而知,bridge-tender的反应过分。D的内容正式反映了这层意思。A与C的内容本文未曾提及,是错的。B的内容或许是真的,但文中并没有确切地提到,也是错的。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3899806.html
相关试题推荐
ItwasasparklingJulyday,andasouthwestwind,headywiththedankodors
ItwasasparklingJulyday,andasouthwestwind,headywiththedankodors
ItwasasparklingJulyday,andasouthwestwind,headywiththedankodors
ItwasasparklingJulyday,andasouthwestwind,headywiththedankodors
随机试题
Theannouncementofthedeathoftheirleadercausedthereafterafeelingofgre
Thecommunicationsexplosionisonthescaleoftherail,automobileortele
Johnhasoutgrownthefearofstayingathomealone.A、约翰长大了,不愿一个人待在家里。B、约翰长大了,不
下列金属幕墙工程相关费项目中,应计入分部分项工程费的是( )。A.总包服务费
某图G的邻接矩阵如下所示。以下关于该图的叙述中,错误的是()。 A.该图存在
关于滤线栅栅比叙述错误的是A.是滤线栅的几何特性之一 B.高电压时应用大栅比
道路交通安全设施对于保障行车安全、减轻潜在事故严重程度起重要作用,道路交通安全设
疫病发生与流行,多与哪些因素有关( ) A.气候的反常变化 B.空气、水源
金融一体化是贸易一体化和生产一体化的必然结果。 ()
为满足高压供电系统中检修和改变线路连接的需要,对线路设置一种可以开闭的断口,开断
最新回复
(
0
)