首页
登录
职称英语
Except at night, they hardly ever have time together. He often sits alone in
Except at night, they hardly ever have time together. He often sits alone in
游客
2025-01-03
43
管理
问题
Except at night, they hardly ever have time together. He often sits alone in the house waiting for Julie-Julie to come home. It would be nice to have kids to play with when one comes home from work. But, Oh, the house is too small, Kappy-Pappy dear. We need to save and move to a bigger place before we can start a family.
Kapsak never understands that. What does a big house have to do with having children? When he and Eka Udo had children, did they have a big house? But they died, didn’t they? And the doctor later mid something about cramped living conditions making it easy for malaria to virtually wipe out his family. So maybe Julie-Julie has a point. All his children had died because of being cooped up in one room. All except Udo. Udo Kapsak would not ordinarily admit it but the truth is he misses the boy so much. Udo’s full faced smile. His quirky-chirpy ways. His innocent probing manner. Oh Udo! He’ll be approaching five now. Five! A big baby!
Sighing noisily, Kapsak tries to put thoughts of his son out of his mind. He has not seen the boy in over three years. And maybe he has gone the way his brother and sisters went. No. Not likely. Awadamoto would have told him. Awadamoto. It’s been a long time since Kapsak saw him.
Throwing on a shirt, Kapsak hurries off to the taxi rank in the business district. "Kapsak, Kapsak!" Awadamoto cheers as his childhood friend approaches. "Awadamoto! You have abandoned me!" "Use that word lightly, Kapsak. You know who has done the most abandoning between me and you." "But Awad, we live here in town together." "Blame that wife of yours. I did not go to school and I don’t like going near people who make me remember that all the time." Kapsak has it in mind to say something good about his wife, but something else jumps to his mouth.
"Come Awad, what is Gestapo?" "Gestapo?" "No, Gestapo." "Man, I don’t know. Where did you hear it?" "Eh, I heard it somewhere. How is the village?" "Exactly as you left it." "And..." "Eka Udo?" "Yes. How is she?" "How does it concern you? Anyway, I heard some big chief from her mother’s village has taken her for his third wife." "What of my son? Is it well with him?" "You would have known if you had bothered to go and check on him. Look, it’s my turn." Bawling out lo passengers to climb into his ramshackle taxi, Awadamoto ambles off.
It is pouring heavily when Julie-Julie returns. Outside. it is rain. Inside, it is confusion. Kapsak is at first happy to see her back safely. Then his happiness turns to anger as she carries on about what an exciting time she had. Finally his anger succumbs to her gentle caresses and passion rules their world. Julie-Julie shoots out at first light. "I’ve got to see someone urgently, Kappy-Pappy." Kappy-Pappy, that is my name now, Kapsak laughs to himself as he shuffles off to the construction site where he manages to earn a few bucks. On his way into the main yard, he ducks out of the way of a fast-moving four-wheel drive vehicle driven by an expatriate. Cursing lightly, he looks back to see the driver locked in a passionate kiss with a woman with luxuriant hair.
"No wonder he nearly killed me!" Kapsak spits out. "Early morning and he’s already--"
His mouth remains open but the words dry up like the water taps of the city. The woman with the expatriate turns momentarily, perhaps to pick up something from the backseat. In that instant, Kapsak sees clearly the woman for whom he had left his first wife and forsaken his family and people.
But he does not see the earthmover in front of him. Neither does he hear its powerful horns. And the driver of the earthmover does not see Kapsak. By the time someone notices the crushed figure lying by the roadside, a blackening pool of blood has begun to seep into the earth. [br] According to the doctor, Kapsak and Eka Udo’s children ______.
选项
A、died of a constant headache.
B、died from a traffic accident.
C、died of an infectious malady.
D、died from goods famine.
答案
C
解析
细节题。根据题干中的doctor及Kapsak and Eka Udo定位至第二段,第五句指出:the doctor later said something about cramped living conditions making it easy for malaria to virtually wipe out his family.这里明确提到他的孩子死亡的原因是malaria(疟疾),故[C]为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3897070.html
相关试题推荐
Exceptatnight,theyhardlyeverhavetimetogether.Heoftensitsalonein
Exceptatnight,theyhardlyeverhavetimetogether.Heoftensitsalonein
Exceptatnight,theyhardlyeverhavetimetogether.Heoftensitsalonein
Exceptatnight,theyhardlyeverhavetimetogether.Heoftensitsalonein
ThefunctionsofFBIarethefollowingexcept______.A、toinvestigatethreatsto
MarkTwain’sworksarecharacterizedbythefollowingexcept______.A、senseofh
GradabilityisshowninthefollowingpairsofwordsEXCEPT______.A、hot/coldB、y
Thatmanisanaggressivecreaturewillhardlybedisputed.Withtheexceptio
Allofthefollowingpairsofsoundsexcept______aredistinguishedfromeacho
LordOxfordpossessedmostoftheneededgiftsofagreatstatesmanexcept
随机试题
AcademicResearchandProjectDesignAgoodtopi
现代社会无论价值观的持有还是生活方式的选择都充满了矛盾。而最让现代人感到尴尬的是,面对重重矛盾,许多时候你却别无选择。匆忙与休闲是截然不同的两种生活方式
Streetsellers,particularlyindevelopingcountries,【C1】______largeamounts
各类生物膜的极性脂均为磷脂、糖脂和胆固醇。
混凝土用砂样(500g)筛分结果如下表,请回答下列问题:(2)该砂样细度模数与粗
FIDIC系列合同条件中,()主要用于发包人设计的或咨询工程师设计的房屋建筑工程
1999年亚太地区年人均国内生产总值是多少()A.4800 B.4
基础心理学是研究()。 (A)正常成人心理现象的心理学基础学科 (B
实验室观察某疗法对移植性肿瘤的疗效,以生存日数作为分析指标。欲比较两组生存日数有
投资项目决策分析与评价的基本要求包括贯彻落实科学发展观、资料数据准确可靠和()
最新回复
(
0
)