首页
登录
职称英语
The Supreme Court’s recent decision allows regional interstate banks to do aw
The Supreme Court’s recent decision allows regional interstate banks to do aw
游客
2025-01-01
52
管理
问题
The Supreme Court’s recent decision allows regional interstate banks to do away with one restriction in America’s banking operation, although many others still remain Although the ruling does not apply to very large money-center banks, it is move in a liberalizing direction that could at last push Congress into framing a sensible legal and regulatory system that allows banks to plan their future beyond the next court ease.
The restrictive laws that the courts are interpreting arc mainly a legacy of the bank failures of the 1930s. The current high rate -- higher than at any time since the Great Depression -- has made legislators afraid to remove the restrictions. While legislative timidity, is understandable, it is also mistaken. One reason so many American banks are getting into trouble is precisely that the old restrictions make it hard for them to build a domestic base large and strong enough to support their activities in today’s telecommunicating round-the-clock, around-the-world financial markets. In trying to escape from these restrictions, banks are taking enormous, and what should be unnecessary, risks. For example, would a large bank be buying small, failed savings banks at inflated prices if federal law and states’ regulations permitted that bank to expand through the acquisition of financially healthy banks in the region? Of course not. The solution is clear American banks will be sounder when they are not geographically limited. The House of Representative’s banking committee has shown part of the way forward by recommending common-sensible, though limited, legislation for a five-year transition to nationwide banking. This would give regional banks time to group together to form counterweights to the big money-center banks. Without this breathing space the big money-legislation should be regarded as only a way station on the road towards a complete examination of American’s suitable banking legislation. [br] According to the passage, which of the following is NOT true?
选项
A、The Supreme Court’s recent decision only applies to the local banks in the US.
B、The legislators are hold enough to deal with restrictions in American banking operation.
C、Many American banks are having difficulty in deciding their future.
D、The author regards geographical difference as a disadvantage for American banking system.
答案
B
解析
该题问:根据文章下列哪一个是不真实的?这种正误题是一种细节题,要对所给的每一个选项进行逐一排除。从文章第一段第一句和第二句就可以判断A正确;从第二段第一句“…使得立法者害怕消除这些限制” (has made legislators afraid to remove the restrictions)以及第二句“他们立法的胆小性是可以理解的”(their legislative timidity is understandable),可知B不正确;第二段第三句“如此之多的银行正陷入困境”(so many American banks are getting into trouble)可知C正确,第八句“如果美国的银行不受地区限制就会更加健康”(American banks will be sounder when they are not geographically limited)可判断D正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3894274.html
相关试题推荐
Manyarticlesandbookshavebeenwritteninrecentyearsaboutcultureinor
Manyarticlesandbookshavebeenwritteninrecentyearsaboutcultureinor
Manyarticlesandbookshavebeenwritteninrecentyearsaboutcultureinor
SomerecenthistorianshavearguedthatlifeintheBritishcoloniesinAmeri
SomerecenthistorianshavearguedthatlifeintheBritishcoloniesinAmeri
BermardBailynhasrecentlyreinterpretedtheearlyhistoryoftheUnitedSta
BermardBailynhasrecentlyreinterpretedtheearlyhistoryoftheUnitedSta
BermardBailynhasrecentlyreinterpretedtheearlyhistoryoftheUnitedSta
BermardBailynhasrecentlyreinterpretedtheearlyhistoryoftheUnitedSta
SomerecenthistorianshavearguedthatlifeintheBritishcoloniesinAmeri
随机试题
[originaltext]Theworldhasbecomenoisierplace,sayexpertsattheLibrar
What’syourearliestchildhoodmemory?Canyourememberlearningtowalk?O
(2014年)某企业2013年度销售收入净额为12000万元,销售成本为8000
下列哪项不是放射治疗的并发症()A.肺炎 B.皮肤炎 C.膀胱炎 D
交割时间,S(t)为t时刻的现货指数,F(t,T)表示T时交割的期货合约在t时的
金融的本质要求是( )。A.服务于互联网经济 B.更好地发展金融行业 C.
患儿,11个月。泄泻2周。起病时每日泻10多次,经治疗大减,但近日仍日行3~4次
以下哪一个是与T细胞无关的缺陷性疾病()A.共济失调及毛细血管扩张症B.腺苷脱
(2017年真题)甲商业银行M支行为增值税一般纳税人,主要提供相关金融服务,乙
某施工单位在土方挖掘施工作业过程中,发现了近代古墓葬,但考虑到发掘会影响工程正常
最新回复
(
0
)