首页
登录
职称英语
Dirty Britain Before the grass has thickened on the roadside verges and leav
Dirty Britain Before the grass has thickened on the roadside verges and leav
游客
2024-12-30
46
管理
问题
Dirty Britain
Before the grass has thickened on the roadside verges and leaves have started growing on the trees is a perfect time to look around and see just how dirty Britain has become. The pavements are stained with chewing gum that has been spat out and the gutters are full of discarded fast food cartons. Years ago I remember travelling abroad and being saddened by the plastic bags, discarded bottles and soiled nappies at the edge of every road. Nowadays, Britain seems to look at least as had. What has gone wrong?
The problem is that the rubbish created by our increasingly mobile lives lasts a lot longer than before. If it is not cleared up and properly thrown away, it stays in the undergrowth for years; a semi-permanent reminder of what a tarry little country we have now.
Firstly, it is estimated that 10 billion plastic bags have been given to shoppers. These will take anything from 100 to 1,000 years to rot. However, it is not as if there is no solution to this. A few years ago, the Irish government introduced a tax on non-recyclable carrier bags and in three months reduced their use by 99%. When he was a minister, Michael Meacher attempted to introduce a similar arrangement in Britain. The plastics industry protested, of course. However, they need not have bothered; the idea was killed before it could draw breath, leaving supermarkets free to give away plastic bags.
What is clearly necessary right now is some sort of combined initiative, both individual and collective, before it is too late. The alternative is to continue sliding downhill until we have a country that looks like a vast municipal rubbish tip. We may well be at the tipping point. Yet we know that people respond to their environ-meet. If things around them are clean and tidy, people behave cleanly and tidily. If they are surrounded by squalor, they behave squalidly. Now, much of Britain looks pretty squalid. What wilt it look like in five years? [br] According to the writer, things used to be ______.
选项
A、worse abroad
B、the same abroad
C、better abroad
D、worse, but now things are better abroad
答案
A
解析
本题为细节推断题。文章第一段接着往下讲“Years ago I remember travelling abroad and being saddened by the plastic bags,discarded bottles and soiled nappies at the edge of every road. Nowadays, Britain seems to look at least as bad”,意为“我记得几年前去国外旅游时,路边到处是塑料袋、瓶子、用过的纸巾,倍感痛心疾首。现在,英国看上去一样糟糕。”选项D有一定的迷惑性,国外的情况现在并没有多大的改善,故正确选项为A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3891495.html
相关试题推荐
AftertheGloriousRevolution______wasestablishedinBritain,A、Feudalismand
Longbefore"crossover"and"eclectic"becamepartofthejournalisticvernacu
Longbefore"crossover"and"eclectic"becamepartofthejournalisticvernacu
[originaltext]MembersofParliamentsinBritainhaverejectedacutintheti
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevolu
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevolu
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevolu
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevolu
Beforeconsideringthisquestionitisinterestingtoreviewbrieflytheevolu
DirtyBritainBeforethegrasshasthickenedontheroadsidevergesandleav
随机试题
Irishdance:TheIrishInternationalDanceCompany,oneofthemostdynamicd
Mostpeoplehaveanintuitive【C1】______ofwhatintelligenceis,andmanywor
[img]2012q2/ct_eyyjscz2008b_eyyjscreadb_0021_20121[/img]Whenwasthelastt
“住房是居住的机器”是()说的。A.贝伦斯 B.格罗皮乌斯 C.勒·柯布
由盐酸吗啡氧化生成且毒性增加的物质为A:N-氧化吗啡 B:阿扑吗啡 C:双吗
用60万元购置某设备,欲在10年内将该投资的复本利和全部回收,基准收益率为12%
房地产开发企业将其新建商品房的销售权单独委托给一家房地产经纪机构,这种销售代理方
对壶腹部癌的诊断和鉴别诊断有重要价值的检查是A.CT检查 B.X线十二指肠
①互联网的发展,紧紧围绕“人”这一核心 ②增强技术进步带来的获得感,体现了人们
最为常用的个人住房贷款还款方式有()。A.等额本金还款法 B.组合还款法
最新回复
(
0
)