首页
登录
职称英语
The main topic of the news item is [originaltext] News It
The main topic of the news item is [originaltext] News It
游客
2024-12-26
43
管理
问题
The main topic of the news item is
News Item 1
Officials are talking about sort of victory for workers at the Fukushima Daiichi nuclear power plant. The damaged one we’ve been talking about. Engineers have been fighting for nearly four weeks to keep the plant’s nuclear reactors from overheating. But they ran into another problem when radioactive water started leaking out into the ocean. Here, you can see the leak and the water flowing out of it.
That’s the ’before’ shot. Here’s the ’ after’ , no more leak. (6-2)Workers were able to seal it up yesterday with a chemical compound they’re calling " liquid glass". The radiation levels in the water near the Fukushima Daiichi plant were already going down. But government officials say just because they were able to plug that leak doesn’t mean they can be optimistic. They’re worried about other leaks that might show up in other spots around the plant.
选项
A、the current victory in sealing up the leak around the plant.
B、the success in keeping the nuclear reactors from overheating.
C、the attitude of officials towards the leaked radioactive water.
D、the potential leaks that may show up around the plant.
答案
A
解析
根据句(6一1)可知,日本官员们正讨论在福岛第一核电站的工作人员所取得的某种成功。根据句(6—2)可知,昨日核电站的工作人员用一种叫作液体玻璃的化学合成物将泄漏点成功堵住。据此可判断,核电站工作人员最近所取得的某项成功即是指此。故答案为[A]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3885837.html
相关试题推荐
Whatisthemaintargetoftherebelsinthislatestattack?[br][originaltext
WhatisspecialaboutMr.Phelps’sdegree?[br][originaltext]W:Mr.Phelps.I’
WhatisspecialaboutMr.Phelps’sdegree?[originaltext]W:Mr.Phelps.I’mMarg
WhichofthefollowingisCORRECT?[originaltext]Healthauthoritiesinmany
Howmanypeoplewereonboardwhenthetourbuscrashed?[originaltext]USfo
Whatisthemainideaofthenewsitem?[br][originaltext][7]Poliohasbeene
Whatisthemainideaofthenewsitem?[originaltext][7]Poliohasbeenelimina
Ste.GenevieveisknownforthefollowingEXCEPT[originaltext]Ste.Geneviev
Wheredoestheconversationtakeplace?[br][originaltext]W:Thisfoodisterr
Wheredoestheconversationtakeplace?[originaltext]W:Thisfoodisterrible.
随机试题
Youcanhave______paiddirectfromyouraccount.[br][originaltext]Presente
(1)EducationisanimportantthemeinyouthathleticsintheUS.Youngkids,
[originaltext]M:Hi,Anna,youlookworried.What’sthematter?W:Well,(22)the
某藏书60万册的图书馆,其条形疏散走道宽度为2.1m,长度为51m,该走到顶棚上
男性,72岁,有血吸虫疫区接触史;上腹胀痛,腹膨隆。超声检查(见图),门静脉增宽
下列关于行业风险管理的说法,错误的是( )。A.行业风险管理是运用相关指标和数
封闭式基金份额上市交易,基金份额持有人不少于()人。A.100 B.20
男性,25岁。发作性干咳3月,伴有夜间胸闷,无发热、咯血。查体双肺未闻及干湿啰音
尿比密升高可见于()A.尿崩症B.慢性肾小球肾炎C.肾盂肾炎D.心力衰竭E.婴
在解决深层错误观念方面,贝克和雷米采用的逻辑分析技术主要包括( )。A.灾变祛除
最新回复
(
0
)