首页
登录
职称英语
What is the main message of the news item? [originaltext] (6) The Australian
What is the main message of the news item? [originaltext] (6) The Australian
游客
2024-12-25
62
管理
问题
What is the main message of the news item?
(6) The Australian parliament has rejected government plans to introduce ambitious carbon trading scheme to tackle global warming. If the government is defeated again, it could trigger a general election. Nick Bryant reports from Sydney. The emissions trading scheme was a centerpiece of the Rudd government environmental strategy. Its aim was to cut greenhouse emissions by 5% over the next ten years. Yet the Rudd government does not control the upper hand of the Australian parliament, the Senate. And the measure has been defeated by 42 votes to 30. Outside the ruling Labor Party, this was a friendless measure. Greens senators have called for more stringent reductions. The opposition Liberal Party believed the scheme would hamper the all imported mining sector that was being rushed through parliament without proper consultation.
选项
A、The Australian government’s environmental plans didn’t get through the parliament.
B、The Australian government is determined to cut greenhouse emission.
C、The environmental plan will harm Australian economy.
D、There are fierce political rivalries in Australia.
答案
A
解析
主旨题。四个选项在新闻中都被提到,但此条新闻主要是传达澳大利亚议会否决了政府的环境计划,在新闻的一开篇就提到。原文是“The Australian parliament has rejected government plans to introduce ambitious carbon trading scheme to tackle global warming.”
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3883462.html
相关试题推荐
______istheoldestwrittenconstitutionintheworld.A、TheAustralianConstitut
ThelargestpoliticalpartyinAustraliaisA、theAustralianLaborParty.B、theN
Whydidtheprotestersmakesuchaprotest?[originaltext]Oppositionprotest
Whatisthenewsitemmainlytalkingabout?[originaltext][6]Theinternatio
ForMrs.Saxby,theresumeisall-important,becauseit[br][originaltext]M:A
ForMrs.Saxby,theresumeisall-important,becauseit[br][originaltext]M:A
ForMrs.Saxby,theresumeisall-important,becauseit[originaltext]M:Asyou
WhichofthefollowingstatementsisINCORECT?[originaltext]Alargeextinct
Theman’sfirstjobwasin[br][originaltext]W:Goodevening.Herewithusis
Theman’sfirstjobwasin[originaltext]W:Goodevening.HerewithusisHerny
随机试题
[originaltext]M:Doyougoouttowork?W:Notregularly.Iworkathomemosto
Englishistheleadinginternationallanguage.Indifferentcountriesaround
Who______theworkerstotakeupthestruggle?A、calledforB、calledonC、calledi
[originaltext]M:OK,we’vegotalottogetto,solet’smovepastHyattandgo
[originaltext]M:Weren’tyougoingtoconfirmyourbookingatthehotel?W:You
中国的农民工(migrantworker)是从农村到城市来寻找工作的农民。他们在建筑工地、工厂、饭店以及家政服务业寻求工作。这些农民工推动着中国经济的
—平面谐波的表达式为y=0.03cos(8t+3x+π/4)(SI),
下列关于城市化的表述,哪项是错误的()A.城市化就是工业化 B.城市化水平与
-项实验中,研究者将小鼠分成两组:--组只有4个月大,另一组则已经24个月。
通信工程施工现场应设置明显的安全警示标识的部位有()。A.临时用电设施 B.
最新回复
(
0
)