首页
登录
职称英语
Elizabeth was fortunate to be born in the lull flush of Renaissance enthusias
Elizabeth was fortunate to be born in the lull flush of Renaissance enthusias
游客
2024-12-23
48
管理
问题
Elizabeth was fortunate to be born in the lull flush of Renaissance enthusiasm for education. Women had always been educated of course, for had not St. Paul said that women were men’s equals in the possession of a soul? But to the old idea that they should be trained in Christian manners and thought was now added a new purpose: to quicken the spirit and train them in the craft and eloquence of the classical authors of Greece and Rome. Critics were not wanting, morbidly obsessed with the weaknesses of the sex-- its love of novelty and inborn tendency to vice -- to think women dangerous enough without adding to their subtlety and forwardness; but they were not able to stem the tide.
Henry VII’s mother was one of the first to indicate the new trend. She knew enough French to translate "The Mirror of God for the Sinful Soul" and was the patron of Caxton, the first English printer, and a liberal benefactor to the universities. Sir Thomas More’s daughters studied Greek, Latin, philosophy, Astronomy, Physic, Arithmetic, Logic, Rhetoric and Music. In his household women were treated as men’s equals in conversation and wit, and scholars boasted of them in letters to friends abroad. The movement was strengthened from abroad by Catherine of Aragon, Henry VIII’s Spanish Queen. In the Spain of her childhood ladies were the friends of scholars Vives, one of the most refreshing figures in the history of education, to write a plan of studies for the education of her daughter Mary.
This was the heritage into which the sharp-witted child Elizabeth entered. At six years old, it was said, she was precociously intelligent and had as much gravity as if she had been forty. Little is known of her education until her tenth year, when she became the pupil of the Cambridge humanists, Roger Ascham and William Grindall, but she was already learning French and Italian and must have been well grounded in Lation. Ascham helped her to form that beautiful Italian hand she wrote on all special occasions and with him she spent the morning on Greek, first the New Testament and then the classical authors, translating them first into English and then back into the original. The afternoons were given over to Latin, and she also studied Protestant theology, kept up her French and Italian and later learned Spanish. When she was sixteen Ascham wrote: “Her mind has no womanly weakness, her perseverance is equal to that of a man, and her memory long keeps what it quickly picks up.” Though it is easy to be cynical about the reputed accomplishments of the great, Elizabeth was notoriously quick and intelligent and had a real love of learning. Even as queen she did not abandon her studies. [br] Women’s education in the Middle Ages was intended to make them into good Christians, but in the Renaissance the idea was to _____.
选项
A、make them superior to men in religion and intellectual matters.
B、make them less religious and more rationed and intellectual.
C、make up for their weaknesses of character and brain.
D、develop both their religious and their intellectual capacities.
答案
D
解析
归纳题。文章的第一段提到了时代特征并指出:“But to the old idea that they should be trained in Christian manners and thought was now added a new purpose:to quicken the spirit and train them in the craft and eloquence of the classical authors of Greece and Rome.”以此推断选择D是正确的。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3881030.html
相关试题推荐
TheEnglishRenaissanceperiodwasanageof______.A、poetryanddrama.B、drama
ElizabethwasfortunatetobeborninthelullflushofRenaissanceenthusias
ElizabethwasfortunatetobeborninthelullflushofRenaissanceenthusias
TheEnglishRenaissanceperiodwasanageof______.A、poetryanddramaB、dramaa
[originaltext]W:GoodeveningandwelcometoBusinessPeople.Wearefortunate
[originaltext]W:GoodeveningandwelcometoBusinessPeople.Wearefortunate
[originaltext]W:GoodeveningandwelcometoBusinessPeople.Wearefortunate
ThepresentSovereignofU.K.is______.A、QueenElizabethHB、TonyBlakeC、Georg
______flourishedinElizabethanAgemorethananyotherformofliterature.A、Dra
ThecradleoftheRenaissanceisA、Germany.B、England.C、America.D、Italy.D文艺复兴始
随机试题
Inthefaceofunexpecteddifficulties,hedemonstratedatalentforquick,____
阅读《绿色蝈蝈》教学案例的“教学过程”部分,完成下面题。 教学过程: 环节一
1.公司构建“三集五大”管理体系中的“五大”指的是()。(A)大
依次填入下列横线处的词语,最恰当的是: 《史记》中记载:“子产治郑,_____
下列产品构成要素中,属于附加产品的有()A.产品包装 B.售后服务 C.备
下列关于城市经济区的表述,错误的是()。(2011年真题)A.中心城市在经
血虚型便秘,若阴血已复,便仍干燥,可用何方润肠通便A.大承气汤 B.青麟丸
.用绳子测枯井的深度。绳子三折时,多余20厘米;绳子四折时,还差35厘米。绳长
建筑工程重大质量事故的处理程序中,事故报告后出现新情况,以及事故发生之日起()
依法必须进行施工招标的项目,招标人应在()之日起15日内向有关行政监督部门
最新回复
(
0
)