首页
登录
职称英语
What does the news item mainly talk about? [originaltext] (8)The US space ag
What does the news item mainly talk about? [originaltext] (8)The US space ag
游客
2024-11-25
49
管理
问题
What does the news item mainly talk about?
(8)The US space agency NASA has warned that astronauts on any future mission to Mars would be exposed to so much radiation getting there that they probably develop a fatal cancer. The findings come from data gathered by a NASA spaceship, the Curiosity rover. NASA’s Curiosity rover measured the radiation falling on it as it cruises through space for eight months to get the red planet. It allows scientists to put some realistic numbers on the risks astronauts would face making the same trip. They will be bombarded with damaging particle from the Sun and from deep space, raising the probability of getting a fatal cancer and developing neurological and eyesight problems. The only real solution, say researchers, is simply to get to Mars and the relative protection of its surface as quickly as possible.
选项
A、The Curiosity rover finally got on Mars after eight months cruising.
B、NASA launched a new spaceship—the Curiosity rover.
C、Astronauts getting on Mars would develop cancer due to radiation.
D、Astronauts can be protected from the radiation by lots of methods.
答案
C
解析
本题考查文章主旨。根据句(8)可知,美国航空航天局警告说,未来登陆火星的宇航员将接触大量的辐射,而且极有可能致癌,故答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3860825.html
相关试题推荐
Whenwastheworld’s7billionthbabyborn?[originaltext]Yesterdaywesawa
Whatistheconventionalwaytocurethemalaria?[originaltext]Thefightag
Astobank-online,whichofthefollowingstatementsisINCORRECT?[originaltext
ThelastG20summittookplacein______.[originaltext](10-1)Agricultural
Itcanbeinferredfromthenewsitemthat______.[br][originaltext](7)A
WhichofthefollowingstatementsisINCORRECTabouttheboy?[originaltext]
ThedentalhygieneincludesallofthefollowingEXCEPT______.[originaltext]Int
HowmanypointsdidDowplunge?[br][originaltext]It’saroughstartonWa
WhichofthefollowingstatementsIsINCORRECT?[br][originaltext]Election
WhichofthefollowingstatementsIsINCORRECT?[originaltext]Electionoffic
随机试题
ArecentstudybyGermanresearcherspresentsthepossibilityof"carbonfa
(1)Simplywalkingthroughanunfamiliarneighborhoodcanmakeyoufeelmore
Bullyingisadistinctivepatternofharmingandhumiliatingothers.Thosewh
Dataprocessingisaseriesofoperationscarriedoutondatatogetinforma
患者,男,42岁。4年来经常腹胀,下肢浮肿。查体:前胸有蜘蛛痣,有腹水,肝未触及
关于建筑物经济寿命说法,正确的是()。A.经济寿命主要是由建筑物的质量及地
房地产业属于第()产业。A:— B:二 C:三 D:四
同时经营药品、保健食品和化妆品的企业,其处理措施不符合药事管理规定的是A.药店甲
关于工程测量仪器性能与应用的说法,正确的是( )。A.水准仪可直接测量待定点高程
某市共有4个城区,各城区社会经济状况、小学校数量均不同。开展调查时,最佳的抽样方
最新回复
(
0
)