首页
登录
职称英语
(1)"The US economy is rapidly deteriorating," says Mr. Grannis. "The odds of
(1)"The US economy is rapidly deteriorating," says Mr. Grannis. "The odds of
游客
2024-11-21
49
管理
问题
(1)"The US economy is rapidly deteriorating," says Mr. Grannis. "The odds of a recession are now very high, perhaps by the end of the year." There are already some signs that important pillars are weakening. Consumer confidence has fallen for the past two months. The housing sector, which has been buoyant, is starting to sink. Corporate profits are falling. Some analysts are especially concerned over the sharp fall of commodity prices. They believe it represents the threat of deflation, and it could cause a global slowdown. "The Fed will have to act forcefully to arrest the deflationary forces," says Robert Lamorte, chairman of Behavioral Economics, a consulting firm in San Diego. But other counters that the central bank doesn’t need to intervene. They argue the Fed should wait to see real data before acting. "The fundamentals are better than the stock market reflects", says Peter Kretzmer, an economist at Nations-Banc Montgomery Security.
(2)Indeed, President Clinton tried to do his part to calm the market during his trip to Moscow, citing the strong job market and balanced budget. "We believe our fundamental economic policy is sound," he said. His comments echoed statements by Peter Rubin in Washington.
(3)Some numbers do continue to reflect a strong economy. On Sept. 1, the Conference Board released its index of leading indicators. The index rose 0.4 percent, prompting the business organization to predict that the nation’s output should increase at a moderate pace for the rest of 1998. The group sees little risk of recession in the near term. But what has changed is the global economy. Japan and the rest of Asia are in recession. The woes are spreading to Latin America.
(4)"I’m now convinced we are going to have a global economic recession," says Sung Won Sohn, chief economist at Norwest Corp, a Minneapolis-based bank. But, he added, it’s not certain the US will slide into a period of negative growth. He rates the risk of recession at only 10 to 15 percent. "We will be responding to the world economic situation rather than leading it." he says.
(5)Still, Fed watchers don’t think the central bank will act to try to save the world. "It’s inconceivable the Fed could make much difference in Asia, Russia, or Latin America" says Lyle Gramley, a former Fed governor.
(6)After the last stock market crash, in 1987, the Federal Reserve acted quickly to provide liquidity to the markets and to lower interest rates. But the economy is in better shape this time; the banking sector is stronger and the financial markets have been able to respond the enormous trading volume. "It is not the Fed’s job to manage the stock market," says Mr. Kretzmer.
(7)But the Fed will keep a close watch on Wall Street. If the market were to shave another 1,500 points off the Dow by the end of September, "then the Fed would think about lowering interest rates," says Mr. Gramley. In his view, the Fed’s main concern will be the impact of a sliding market on consumer confidence; since 40 percent of the nation has investments in the stock market, any prolonged slide might make individuals feel less wealthy.
(8)They would cut back on vacations and "splurge" purchases. He expects the central bank to watch the next consumer confidence surveys and housing statistics closely. [br] What does this passage mainly talk about?
选项
A、Threat of Deflation in US.
B、The Tendency of US Economy.
C、Economic Situation in US.
D、The Sign of Recession in US Economy.
答案
B
解析
本文虽然以“美国经济正在迅速衰退”开篇,继而介绍了一部分专家对于美国经济是否衰退以及是否需要美联储干预的观点,但这只是一些表象,第4段提到,我们(美国)将要对世界经济形势做出的是反应而不是领导的姿态;而the Fed也只会对美国经济产生重大影响,那么美联储干预与否实质上也指出了美国经济的具体走向。故选B。A在文中未提及;C具有较大迷惑性,虽然文章有涉及美国经济,不过文中主体是专家的预测和评论,并不是叙述美国经济概况;D只是美国经济的一个表象,而非文章主旨。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3855043.html
相关试题推荐
Americaneconomyisbetterdescribedas"mixed"economybecause______.A、American
Theeconomystoppedshrinkingayearago,butAmerica’sunemploymentproblem
Theeconomystoppedshrinkingayearago,butAmerica’sunemploymentproblem
Theeconomystoppedshrinkingayearago,butAmerica’sunemploymentproblem
TheIMF’sattitudetowardsthisyear’seconomyis______.[originaltext](4)O
TheMexicaneconomywentoffacliffinthesecondthreemonthsof2009,wit
TheMexicaneconomywentoffacliffinthesecondthreemonthsof2009,wit
TheMexicaneconomywentoffacliffinthesecondthreemonthsof2009,wit
TheMexicaneconomywentoffacliffinthesecondthreemonthsof2009,wit
TheMexicaneconomywentoffacliffinthesecondthreemonthsof2009,wit
随机试题
[originaltext]M:Hi,Iamgoingdoortodoortonighttotellpeopleaboutthes
26岁,初产妇,孕40周临产,规律宫缩12小时,阴道流水8小时,肛查:宫口开大5
质调节的优点是()。A.可随着室外温度的变化而自动调节,是一种辅助性调节工具
"通调水道"依赖于肺的哪项功能A.主一身之气 B.司呼吸之气 C.朝百脉
若私募基金管理人的高级管理人员最近()年存在重大失信记录,或最近()年被中国证
冷球蛋白血症是指血中含有A.淀粉样变性蛋白 B.在4℃时自发沉淀,而在37℃时
例行巡视构支架基础()。无沉降$;$无开裂$;$保护帽、散水完好$;$无沉降、
银行在挑选房地产开发商和房地产经纪公司作为个人住房贷款合作单位时,必须要对其合法
关于投资者交易编码制度,下列表述中正确的有()。A.期货公司为客户申请、注销各期
“无条件地接纳”的含义是()。 (A)接纳求助者的一切 (B)欣赏求助者全
最新回复
(
0
)