首页
登录
职称英语
Passage One (1) Gabriel Oak was a sensible man of good character, who
Passage One (1) Gabriel Oak was a sensible man of good character, who
游客
2024-11-03
16
管理
问题
Passage One
(1) Gabriel Oak was a sensible man of good character, who had been brought up by his father as a shepherd, and then managed to save enough money to rent his own farm on Norcombe Hill, in Dorset. He was twenty-eight, a tall, well-built man, who did not seem, however, to think his appearance was very important.
(2) One winter morning he was in one of his fields on the side of Norcombe Hill. Looking over his gate, Gabriel could see a yellow cart, loaded with furniture and plants, coming up the road. Right on top of the pile sat a handsome young woman. As Gabriel was watching, the cart stopped at the top of the hill, and the driver climbed down to go back and fetch something that had fallen off.
(3) The girl sat quietly in the sunshine for a few minutes. Then she picked up a parcel lying next to her, and looked round to see if the driver was coming back. There was no sign of him. She unwrapped the parcel, and took out the mirror it contained. The sun shone on her lovely face and hair. Although it was December, she looked almost summery, sitting there in her bright red jacket with the fresh green plants around her. She looked at herself in the mirror and smiled, thinking that only the birds could see her. But behind the gate Gabriel Oak was watching too. "She must be rather vain," he thought. "She doesn’t need to look in that mirror at all!"
(4) As the girl smiled and blushed at herself, she seemed to be dreaming, dreaming perhaps of men’s hearts won and lost. When she heard the driver’s footsteps, she packed the mirror away. The cart moved on downhill to the tollgate. Gabriel followed on foot. As he came closer he could hear the driver arguing with the gatekeeper.
(5) "My mistress’s niece, that’s her on top of the furniture, is not going to pay you the extra two pence," said the driver. "She says she’s offered you quite enough already. " "Well, if she doesn’t pay the toll, your mistress’s niece can’t pass through the gate," replied the gatekeeper. Gabriel thought that two pence did not seem worth bothering about, so he stepped forward. "Here," he said, handing the coins to the gatekeeper, "let the young woman pass. "
(6) The girl in the red jacket looked carelessly down at Gabriel, and told her man to drive on, without even thanking the farmer. Gabriel and the gatekeeper watched the cart move away. "That’s a lovely young woman," said the gatekeeper. "But she has her faults," answered Gabriel.
(7) "True, farmer. " "And the greatest of them is what it always is with women. " "Wanting to win the argument every time? Oh, you’re right. "
(8) "No, her great fault is that she’s vain. "
(9) A few days later, at nearly midnight on the longest night of the year, Gabriel Oak could be heard playing his flute on Norcombe Hill. The sky was so clear and the stars so visible that the earth could almost be seen turning. In that cold, hard air the sweet notes of the flute rang out. The music came from a little hut on wheels, standing in the corner of a field. Shepherds’ huts like this are used as a shelter during the winter and spring, when shepherds have to stay out all night in the fields, looking after very young lambs.
(10) Gabriel’s two hundred and fifty sheep were not yet paid for. He knew that, in order to make a success of the farming business, he had to make sure they produced a large number of healthy lambs. So he was determined to spend as many nights as necessary in the fields, to save his lambs from dying of cold or hunger.
(11) The hut was warm and quite comfortable inside. There was a stove, and some bread and beer on a shelf. On each side of the hut was a round hole like a window, which could be closed with a piece of wood. These air-holes were usually kept open when the stove was burning, because too much smoke in a small, airless hut could kill the shepherd.
(12) From time to time the sound of the flute stopped, and Gabriel came out of his hut to check his sheep. Whenever he discovered a half-dead new lamb, he brought the creature into the hut. In front of the stove it soon came back to life,and then he could return it to its mother.
(13) He noticed a light further down the hill. It came from a wooden hut at the edge of a field. He walked down to it and put his eye to a hole in the wood. Inside, two women were feeding a sick cow. One of the women was middle-aged. The other was young and wore a cloak. Gabriel could not see her face.
(14) "I think she’ll be all right now, aunt," said the younger woman. "I can come and feed her again in the morning. What a pity I lost my hat on the way here!" Just then the girl dropped her cloak, and her long hair fell on to the shoulders of her red jacket. Gabriel recognized the girl of the yellow cart and the mirror, the girl who owed him two pence. The women left the hut, and Gabriel returned to his sheep.
(15) As the sun was rising the next morning, Gabriel waited outside his hut until he saw the young woman riding up the hill. She was sitting sideways on the horse in the usual lady’s position. He suddenly thought of the hat she had lost, searched for it, and found it among some leaves on the ground. He was just going to go up to her to give it back, when the girl did something very strange. Riding under the low branches of a tree, she dropped backwards flat on the horse’s back, with her feet on its shoulders. Then, first looking round to make sure no one was watching, she sat up straight again and pulled her dress to her knees, with her legs on either side of the horse. This was obviously easier for riding, but not very ladylike. Gabriel was surprised and amused by her behaviour. He waited until she returned from her aunt’s hut, and stepped out into the path in front of her. [br] It can be concluded from the passage that when Gabriel met the young woman for the third time,
选项
A、she was accompanied by her aunt
B、he didn’t recognize her at the first sight
C、he found her lost hat and returned it to her
D、she was not so ladylike as she appeared to be
答案
D
解析
推断题。根据题干关键词met the woman for the third time定位至最后一段。该段第二句提到她以常见的女士姿势侧坐在马上,这表明她此时的骑马姿势还非常淑女。然后第六句指出她先向四周看了看,确信无人注视后,她又坐直了身体,并把裙子拉至膝盖,两条腿分别放在马的两侧。紧接着第七句对她的这一行为加以评论:这明显骑起马来更容易一些,但不太像淑女所为。由此可知,她并不像她表现出来的那么淑女,故[D]为答案。第十三段第四句提到,屋里,两个女人正在喂一头生病的母牛,第十四段第一句表明年轻女士是由她的姑姑陪伴,但这是加布里埃尔第二次遇见年轻女士时的情景,故排除[A];第十三段最后一句提到加布里埃尔并未看见年轻女士的脸,接着第十四段第四句和第五句指出,直到年轻女士脱掉了斗篷,加布里埃尔才认出她来,但这依旧是第二次遇见的情景,故排除[B];第十五段第三句提到加布里埃尔突然想起了年轻女士弄丢的那顶帽子,就去寻找,然后在地上的落叶中发现了帽子。紧接着第四句指出他正打算走上前把帽子还给那位姑娘,突然她做了一件很特别的事。由此可知,加布里埃尔找到了年轻女士弄丢的帽子并准备还给她,但被她所做的事打断了而未归还,故排除[C]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3829882.html
相关试题推荐
Thelastcharacteristic,whichIthinkisthemostfundamentalone,istoac
Thelastcharacteristic,whichIthinkisthemostfundamentalone,istoac
Thelastcharacteristic,whichIthinkisthemostfundamentalone,istoac
Thelastcharacteristic,whichIthinkisthemostfundamentalone,istoac
Now,thesecondcharacteristicofactivelearnersistoreflectoninformati
Now,thesecondcharacteristicofactivelearnersistoreflectoninformati
Now,thesecondcharacteristicofactivelearnersistoreflectoninformati
PASSAGEFIVEIndirecttaxesanddirecttaxes.第3段第1句明确指出,任何税制基本上都可以分为直接税和间接税,题目中的m
PASSAGETWOContent.第4段中作者讲述了自己角色转换的过程以及对此的感受,从倒数第2句的awondrousbeginning(一个奇妙的开头
PASSAGEONE[br]WhatcanbeinferredfromradicalIslamicpartiesinlocalelec
随机试题
[originaltext]Moderator:Hello,ladiesandgentlemen.Itgivesmegreat
[originaltext]W:Howdidyourparentsliketheplaytheyattendedlastweek?M:
面积相等的两个图形分别如图a)和图b)所示。它们对对称轴y、z轴的惯性矩之间关系
规范规定Ⅲ、IV类桩应进行工程处理。
涂膜保鲜
在妊娠用药禁忌中,属于慎用药的是A.牵牛子 B.茯苓 C.芍药 D.水蛭
我国的法规体系是由多个层级、多种类型的法规构成的法规体系。根据《中华人民共和国立
外寒内饮型肺胀的治法为( ) A.温肺散寒,涤痰降逆 B.清肺化痰,降逆平
符合我国宪法关于私有财产规定的是()。A.国家为了公共利益的需要可以依法对公民私
炉窑砌筑前工序交接时,不需提交证明书的是( )。A.炉子中心线和控制标高的测量
最新回复
(
0
)