首页
登录
职称英语
1 Since the early 1930s, Swiss banks had prided themselves on their system of
1 Since the early 1930s, Swiss banks had prided themselves on their system of
游客
2024-10-31
56
管理
问题
1 Since the early 1930s, Swiss banks had prided themselves on their system of banking secrecy and numbered accounts. Over the years, they had successfully withstood every challenge to this system by their own government who, in turn, had been frequently urged by foreign governments to reveal information about the financial affairs of certain account holders. The result of this policy of secrecy was that a kind of mystique had grown up around Swiss banking. There was a widely-held belief that Switzerland was irresistible to wealthy foreigners, mainly because of its numbered accounts and bankers’ reluctance to ask awkward questions of depositors. Contributing to the mystique was the view, carefully propagated by the banks themselves, that if this secrecy was ever given up, foreigners would fall over themselves in the rush to withdraw money, and the Swiss banking system would virtually collapse overnight.
2 To many, therefore, it came like a bolt out of the blue, when, in 1977, the Swiss banks announced they had signed a pact with the Swiss National Bank (the Central Bank). The aim of the agreement was to prevent the improper use of the country’s bank secrecy laws, and its effect was to curb severely the system of secrecy.
3 The rules which the banks had agreed to observe made the opening of numbered accounts subject to much closer scrutiny than before. The banks would be required, if necessary, to identify the origin of foreign funds going into numbered and other accounts. The idea was to stop such accounts being used for dubious purposes. Also, they agreed not to accept funds resulting from tax evasion or from crime.
4 The pact represented essentially a tightening up of banking rules. Although the banks agreed to end relations with clients whose identities were unclear or who were performing improper acts, they were still not obliged to inform on a client to anyone, including the Swiss government. To some extent, therefore, the principle of secrecy had been maintained. [br] In the last paragraph, the writer thinks that______.
选项
A、complete changes had been introduced into Swiss banks.
B、Swiss banks could no longer keep client information.
C、changes in the bank policies had been somewhat superficial.
D、more changes need to be considered and made.
答案
C
解析
此题为细节理解题。据最后1段最后1句可知,瑞士银行的保密系统或原则并没有被改变,故确定C,排除A与B。D明显与原文不相关。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3824559.html
相关试题推荐
Oursystemforsortingoutanythingtodowithcreditcardsisasthoroughas
1Sincetheearly1930s,Swissbankshadpridedthemselvesontheirsystemof
1Sincetheearly1930s,Swissbankshadpridedthemselvesontheirsystemof
Theywillneverreconcilethemselvesto________.A、defeatB、theirdefeatC、bede
Thethieves________thepossibilityofthealarmsystemsounding.A、overtookB、o
Thelargestsystemservinge-mailmessengersistheInternet,a______ofmillio
Venus,oneofthefourinnerplanetsofoursolarsystem,istheclosestbo
Venus,oneofthefourinnerplanetsofoursolarsystem,istheclosestbo
______isthecenterofourplanetarysystemwasadifficultconcepttograspin
______isthecenterofourplanetarysystemwasadifficultconcepttograspin
随机试题
Lookatthenotebelow.Youwillhearamanleavingamessageaboutdeli
Accordingtothepassage,electricresponseaudiometrycanbeused______.[br]
A、Differenttypesofpeoplearejustlikedifferentanimals.B、Thereareinteres
[originaltext]Longago,nooneinEuropesmoked.Thetobaccoplantwasunkn
教师资格证面试姿态的基本原则是端正、精神焕发,给考官以清新振奋的感觉。具体而
如下图所示,在IE“Internet选项”对话框的()选项卡中可指定电子邮件
下列关于药物作用机制的描述中不正确的是()。A:影响离子通道 B:干扰细胞物
以下腧穴中,治疗痫证有较好作用的是A.长强 B.腰阳关 C.命门 D.秩边
A.平胃散B.藿香正气散C.厚朴温中汤D.三仁汤E.连朴饮某女,36岁,恶寒发热
电压互感器二次保险熔断或二次空开跳闸后下列处理正确的是A.对可能造成误动的保护,
最新回复
(
0
)