首页
登录
职称英语
Made was a tall, handsome 22-year-old Balinese man who was in love with one
Made was a tall, handsome 22-year-old Balinese man who was in love with one
游客
2024-10-20
47
管理
问题
Made was a tall, handsome 22-year-old Balinese man who was in love with one girl but expected to marry another. His stepmother had arranged everything — he would wed a distant relation and bring the two families closer together. Made had two choices. He could either marry the girl he did not love, or he could go against the wishes of his parents and be expelled from his village. Actually he had another choice, one which none of his family foresaw. One day his friends found him slumped in a coma on his bed after he had consumed two litres of a powerful insecticide.
For more than 60 years the tropical Indonesian island of Bali has been portrayed to the outside world as a heavenly paradise where a strong culture and sense of community protect its inhabitants from the rigors of the modern world. It is an image supported by many millions of dollars from the international hotel community which provides luxury accommodation and facilities for nearly a million foreign visitors now travelling annually to the holiday island.
Yet behind the marketing hype lies another story — one which exists in stark contrast to the sun, sand and sea "dream". The truth is that the lives of Bali’s 2.7 million local inhabitants are often marked by poverty, suffering and family strife. Ketut is a 22-year-old maid who works part-time for an expatriate resident in Ubud, in the centre of the island. Her husband works as a driver for a white-water rafting company which provides day trips to tourists. "Sometimes I have no money for my baby because my husband gambles all his wages." The husband’s father, unfamiliar with Western support systems, combats his son’s behaviour by calling in the dukun, a spiritual "healer" who makes offerings to the "bad" spirits at play in his mind. [br] The main point of the passage is to tell the reader that______.
选项
A、tourism in Bali is thriving despite obvious problems
B、many westerners in Bali take drugs
C、the Balinese are having a hard time
D、Bali is not the paradise it might appear to be
答案
D
解析
文中采用对比的手法突出外国人对巴厘岛的印象和巴厘岛上真实的生活情况。比如第三段所述“Yet behind the marketing hype lies another story—one which exists in stark contrast to the sun, sand and sea‘dream’.The truth is that the lives of Bali’s 2.7 million local inhabitants are often marked by poverty, suffering and family strife.”,此处出现的“another”,“in stark contrast to”都表明现实与heavenly paradise有很大反差。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3809358.html
相关试题推荐
Madewasatall,handsome22-year-oldBalinesemanwhowasinlovewithone
Madewasatall,handsome22-year-oldBalinesemanwhowasinlovewithone
Madewasatall,handsome22-year-oldBalinesemanwhowasinlovewithone
Madewasatall,handsome22-year-oldBalinesemanwhowasinlovewithone
Madewasatall,handsome22-year-oldBalinesemanwhowasinlovewithone
Theyoungmanhas______someingeniousschemestomakehandsomeprofitsforthec
Whathappenedtothe22-year-oldRossTruettAshley?[br][originaltext]A2
Whathappenedtothe22-year-oldRossTruettAshley?[originaltext]A22-year
随机试题
[img]2014m3x/ct_eyyjscz2013c_eyyjscd_0021_20138[/img]Ifyou【D1】______smooth
Everybodywantstogetwealthy.Intoday’s【B1】______world,makingmoneyor
Therewasanaccidentinthisstreetthismorningand______therehasbeenase
Inthesummerheat,it’seasytodeveloptheembarrassingproblemofbodyo
下列有关皮数杆的说法,错误的是( )。A.控制每皮砖砌筑的竖向位置 B.保证
某社区拟对辖区内的500名45~70岁糖尿病患者进行健康教育。提示 第2问:针
Andante小行板 Allegretto
我国股权投资基金管理机构开展基金募集行为,需要在( )登记成为基金管理人。A.
在一次教研活动中,一位小学老师感慨地说:“如今小学生虽然年龄小,可脑子里稀奇古怪
患者男,26岁。尿频,尿道有异物感及排白色黏液伴阴部不适,早泄,失眠近1年。怀疑
最新回复
(
0
)