首页
登录
职称英语
What destroyed Saint-Pierre? [br] [originaltext] People said that Saint-Pier
What destroyed Saint-Pierre? [br] [originaltext] People said that Saint-Pier
游客
2024-10-18
52
管理
问题
What destroyed Saint-Pierre? [br]
People said that Saint-Pierre was the "Paris of the West Indies". This beautiful little port lay between a long beach and pretty little volcano, Mont Pelee. The volcano was not dead. Stream began to come out of the lake in 1901. The volcano began to throw up how ashes in April 1902. They fell all day on May 2nd. School children stayed at home and shops and offices were closed. It was difficult to breathe and people got sore eyes and throats. On May 5th it rained heavily and a river of boiling mud rushed down the mountain. Some lava came down on May 7th. Many people wanted to leave — but they did not go. The politicians told them that there was no danger. They wanted them to vote in the election on May 10th. There was no election. At 7:52 on May 8th the people heard four loud bangs. At 7:59 the volcano exploded. A cloud of hot gas blew over the city at 150-300 kilometers an hour. A minute later the city was burning. Only two people escaped alive. Mont Pelee killed 30,000 people in three minutes.
选项
A、On May 10th.
B、On May 8th.
C、On May 7th.
D、On May 5th.
答案
B
解析
该短文是按时间顺序描写了Saint-Pierre城被毁前后的情况,所以考生不仅要注意那些日期、时间,还应该注意这些日期时间对应的事件。根据文段内容可知城市被毁的日期正式火山爆发的日子,即5月8日。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3807146.html
相关试题推荐
Whichofthefollowingtopicsisnotcoveredintheconference?[originaltext]
WhatdidLondonpolicedo?[br][originaltext]Londonpolicehuntingforsus
WhatdidLondonpolicedo?[originaltext]Londonpolicehuntingforsuspects
Whatisthetopicofthetalk?[br][originaltext]AlthoughIthinktheUnit
WhywasJennyunhappyatthebeginningoftheconversation?[br][originaltext]
WhywasJennyunhappyatthebeginningoftheconversation?[originaltext]M:Why
ThemanwenttoSeychellesbecausehe______.[br][originaltext]M:I’veheardt
ThemanwenttoSeychellesbecausehe______.[originaltext]M:I’veheardthatyo
WhenColumbus_____America’sshores,heencounteredcopper-skinnedpeoplewhomhe
ThefamilyisthecenterofmosttraditionalAsians’lives.Manypeopleworr
随机试题
NewYear’sresolutionsarethosespeciallittlepromisesyou(1)_____tobel
InChinaitisatraditionalvirtuetohelppeoplewhoareinneed,anditi
[originaltext]M:DoctorThomas?ThisisKeithBradleyfromTheDailyNews.I’d
FrogWhenwasthelasttimeyousawafrog?Cha
ThereisprogresstowardapossibletreatmentforlungdiseasessuchasSARS
从所给的四个选项中,选择最合适的一个,使之符合左边四个图形的规律性:
对学生的培养即全面素质的提高,起关键作用的是教师的()。A.能力 B.方法
部分国家国际旅游人数统计表单位:人 2002—2005年,以下四国中出国
学校全面实现教育目的的基本途径是()A.班主任工作 B.学科教学 C
关于分包合同管理正确的有( )。A.发包人对分包合同的管理主要表现为对分包工程的
最新回复
(
0
)