首页
登录
职称英语
Some politicians are scurrying about with much zest and anticipation. It i
Some politicians are scurrying about with much zest and anticipation. It i
游客
2024-10-14
44
管理
问题
Some politicians are scurrying about with much zest and anticipation. It is time, their polls inform them, to find the quick fix for what they have determined is a society plagued by the irregular heartbeat of deficient values.
But there are contradictions that intrude on this denunciatory atmosphere. If there are moral omissions in the society, they cannot be sealed by instant, slenderly based attacks on entertainment. The plain fact is we are rearranging our priorities in the wrong way.
We are today misplacing our energies and our funding by directing all sorts of incentives to high schools and colleges. That is too late. The moral scaffolding has been built by then, for better or for worse. How then to begin this revision of life conduct? We must introduce in pre-school, and keep alive through grade five, a new school course.
The course could be titled, "What is right, and what is plainly wrong." For 30 minutes each day, the teacher would illuminate for these very young children what William Faulkner labeled "the old verities", the words that construct and implement the daily moral grind in every durable society must engage if it is to be judged a "just" society.
These are words like duty, honor, service, integrity, pity, pride, compassion and sacrifice, plus the clear demonstration that violence is wrong. To the teaching of the meaning of those words must be added that cleansing rule of treating other people as you would want them to treat you. And most of all to make sure that these kids understand with growing clarity that home, school and church are the sanctuaries for their later life.
There is a grand simplicity to this kind of school course. It enters a child’s mind early, burrowing deep into those recesses of the human brain that even today advanced medical science has not been able to penetrate.
If you ask enough people, you will find that most of us remember our first or second grade teacher. I remember Miss Corbett and Miss Walker, who read to us before we really understood, but the words had weight and allure. We listened and, without really knowing it, we learned and saved what we learned. Perhaps, it was because what we heard in those early school years was the first entry into our learning vessel.
Absent this kind of early instruction, absent the building of this moral shield, no congressional law, no presidential executive order, no fiery rhetoric will salvage a child’s conduct nor locate a missing moral core. [br] By mentioning one’s first-or-second-grade teacher, the author intends to convey an idea that ______ .
选项
A、teachers are the moral models of young children
B、teachers at elementary level of schools are of great help to the children’s career success
C、one’s early education influences him all his life
D、children are more purer at their early age and early school years are their best memory
答案
C
解析
推理判断题。从倒数第二段最后一句“it was because what we heard in those early school years was the first entry into our learning vessel”以及文章最后一段几个假设,“no congressional law,no presidential executive order,no fiery rhetoric will salvage a child’s conduct nor locate a missing moral core”:如果没有这种早期教育,什么法律、说教都不能拯救孩子的行为。定位这种缺失的道德核心,我们可以知道,提到一年级或二年级老师就是为了说明早期教育对道德教育的重要性,也就是早期教育会影响人的一生。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3801423.html
相关试题推荐
WhatwillNOTbediscussedbypoliticiansduringtheG8Summit?[br][originalt
WhatwillNOTbediscussedbypoliticiansduringtheG8Summit?[originaltext][
Somepoliticiansarescurryingaboutwithmuchzestandanticipation.Iti
Somepoliticiansarescurryingaboutwithmuchzestandanticipation.Iti
Somepoliticiansarescurryingaboutwithmuchzestandanticipation.Iti
Somepoliticiansarescurryingaboutwithmuchzestandanticipation.Itist
Somepoliticiansarescurryingaboutwithmuchzestandanticipation.Itist
Somepoliticiansarescurryingaboutwithmuchzestandanticipation.Itist
Somepoliticiansarescurryingaboutwithmuchzestandanticipation.Itist
Thepoliticianswerediscussingthebestwayto______democracyandprosperityin
随机试题
[originaltext]Childhoodpovertyhasbothimmediateandlastingnegativeeff
【教学过程】 环节一:导入新课 教师播放第一届“一带一路”国际合作高峰论坛的视频并提问“一带一路”具体是指什么?(“丝绸之路经济带”和“21世纪海上丝绸之路
下列材表中,()俗称马赛克。A.花岗岩 B.合成石面板 C.瓷质砖 D.
以下关于金融期权的说法正确的是() Ⅰ.金融期权是指其持有者能在规定的期限
下列属于生物源性蠕虫的是A:钩虫、丝虫、蛔虫 B:钩虫、蛔虫、鞭虫 C:鞭虫
“设备或建筑物发生了直接威胁安全运行并需立即处理的缺陷,否则,随时可能造成设备损
封闭式基金持有人可以在交易所市场上通过交易变现,开放式基金持有人可以通过销售机构
为了解口腔健康状况应进行A.口腔健康咨询 B.口腔健康检查 C.问卷调查
某批进口货物,自载运货物的运输工具申报进境之日起,已超过3个月,收货人或其代理人
可以依法征收房地产的主体是()。A:国有企业 B:公司 C:农民集体 D:
最新回复
(
0
)