首页
登录
职称英语
Someone once marked that the British and the Americans are two peoples sepa
Someone once marked that the British and the Americans are two peoples sepa
游客
2024-10-13
53
管理
问题
Someone once marked that the British and the Americans are two peoples separated by the same language. Most epigrams exaggerate for effect, and this one is no exception. But it is, nevertheless, undeniably true that some commonly used words mean different things in these two countries. Consider the seemingly simple term--"the government".
To parliamentarians trained in British terminology "the government" means the cabinet: a group of the legislature’s own members, chosen by it to devise public policies, to manage the legislature’s major activities, and to exercise executive powers. In theory, at least, the government continues in office only so long as it commands the support of the legislature. Losing that support, it may be turned out of power at almost any moment.
When Americans say "the government", they mean some thing quite different: It connotes the whole governmental structure-- executive, legislative and judicial. Americans assume a situation in which the branches of government are deliberately separated and in which the powers of each check and balance those of the other.
Another difference between the U. S. and parliamentary systems concerns the concept of "political party". In the British tradition, a political party connotes a group relatively cohesive in ideology and disciplined in action. Playwright William S. Gilbert’s satirical line that remembers of parliament "vote just as their leaders tell ’em to" is not as accurate as it once was, but it is still close enough to the mark.
In contrast, the two major U. S. political parties are vast, sprawling, decentralized conglomerations of varied ideological positions whose members do not feel obliged to vote the way the party leaders tell them to do. In fact, most members come to Congress as independent entrepreneurs, willing to go along with party policy only to the extent that it does not conflict with what they perceive to be the wishes and interests of their constituencies. [br] According to British terminology, the following are the functions of the government EXCEPT ______.
选项
A、to work out public policies
B、to arrange and conduct the activities of the law-making body
C、to exercise executive power
D、to win the support of the legislature
答案
D
解析
A,B和C三项的意思在第二段中均提到过,故选D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3799458.html
相关试题推荐
Toaccompanythesongs,NativeAmericansused_______.[br][originaltext]
Toaccompanythesongs,NativeAmericansused_______.[originaltext]Native
BritishPrimeMinisterTonyBlairseems______.[br][originaltext]BritishP
BritishPrimeMinisterTonyBlairseems______.[originaltext]BritishPrimeM
WhowasJohnMills?[br][originaltext]TheBritishactorJohnMillshasdie
Television—themostpervasiveandpersuasiveofmoderntechnologies,marked
Television—themostpervasiveandpersuasiveofmoderntechnologies,marked
Job-huntingisatoughchallengeinfaceofthegraduates.Someonesaysgradu
WhowasJohnMills?[originaltext]TheBritishactorJohnMillshasdiedatt
"TheAviator"soaredSaturdayattheBritishAcademyFilmAwards,takingfo
随机试题
TrafficisaperennialprobleminHongkong.Overtheyearsmanysuggestions
Doyouoftenbuynewclothes? Iusedtogoonlineorgooutsideforsomenewpu
Dogsreallyareourbestfriends,accordingtoaSwedishstudythatsaysca
BydrawingontheWorldBank’sprojectionsofsocioeconomicdevelopmentove
Manyparentsmaythinkthateachnewsibling(兄弟姐妹)offerstheirchildrenthe
软件设计时需要遵循抽象、模块化、信息隐蔽和模块独立原则。在划分软件系统模块时,应
下列关于建筑火灾蔓延传热基础的叙述中,错误的是()。A.导热率大的材料利于火势
下列表述中正确的是()。 A.核能不会污染环境,可以大规模发展 B.煤
影响药物胃肠道吸收的生理因素错误的是A.胃肠液的成分 B.胃排空 C.食物
鉴别急性出血坏死型胰腺炎与水肿型胰腺炎有价值的是 A血清脂肪酶 B血清淀粉
最新回复
(
0
)