首页
登录
职称英语
I first became aware of the unemployment problem in 1928. At that time I ha
I first became aware of the unemployment problem in 1928. At that time I ha
游客
2024-10-12
53
管理
问题
I first became aware of the unemployment problem in 1928. At that time I had just come back from Burma, where unemployment was only a word, and I had gone to Burma when I was still a boy and the postwar boom was not quite over. When I first saw unemployed men at close quarters, the thing that horrified and amazed me was to find that many of them were ashamed of being unemployed. I was very ignorant, but not so ignorant as to imagine that when the loss of foreign markets pushes two million men out of work, those two million are any more to blame than the people who draw blanks in the Calcutta Sweep. But at the time nobody cared to admit that unemployment was inevitable, because this meant admitting that it. would probably continue. The middle classes were still talking about "lazy idle loafers on the dole" and saying that "these men could all find work if they wanted to", and naturally these opinions spread among the working class themselves. I remember the shock of astonishment it gave me, when I first mingled with tramps and beggars, to find that a fair proportion, perhaps a quarter, of these beings whom I had been taught to regard as cynical parasites, were decent young miners and cotton workers gazing at their destiny with the same sort of dumb amazement as an animal in a trap. They simply could not understand what was happening to them. They had been brought up to work, and behold! It seemed as if they were never going to have the chance of working again. In their circumstances it was inevitable, at first, that they should be haunted by a feeling of personal degradation. That was the attitude towards unemployment in those days: it was a disaster which happened to you as an individual and for which you were to blame. [br] Why did many of the unemployed feel ashamed of their condition?
选项
A、They imagined they were to blame for being out of work.
B、They had to live on the unemployment benefits.
C、They should have been working instead of doing nothing.
D、They had to admit that unemployment would probably continue.
答案
C
解析
根据题干中的提示词“feel ashamed”,读者可在文中找到划线部分的“ashamed”及与其有关的具体阐述。原文讲到“naturally these opinions spread among the working class themselves”,文中的“opinion”就是中产阶级所讲的“lazy idle loafers on the dole”及“these men could all find work if they wanted to",其实就是说失业者是因为懒惰而无事可干。所以,
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3798525.html
相关试题推荐
Whatisthewoman’sproblem?[br][originaltext]W:Hello!Who’sspeaking?M:He
Whatisthewoman’sproblem?[br][originaltext]W:Hello!Who’sspeaking?M:He
Theswitching-onceremonybecameincreasinglycompetitivebecause[br][origina
Theswitching-onceremonybecameincreasinglycompetitivebecause[originaltext]
Thepolicy______made,thenextproblemwashowtocarryitout.A、havingbeenB
What’sthemostseriousproblemAfricannationsarefacing?[originaltext]Me
Therearestillmanyproblemsaheadofus,butbythistimenextyearwecansee
Ifirstbecameawareoftheunemploymentproblemin1928.AtthattimeIha
Ifirstbecameawareoftheunemploymentproblemin1928.AtthattimeIha
Accordingtothenews,whatisthebiggestproblemfacingtheworldthisyear?[
随机试题
HallwardLibrarysupportsthelearning,teachingandresearchneedsoftheF
[originaltext]Whatdoyouthinkofourmanager?[/originaltext][originaltext]Co
Theappealofadvertisingtobuyingmotivescanhavebothnegativeandposit
劳动密集型企业的末日即将到来,这对中国和世界意味着什么呢?与传统想法不同,这并不表示外国企业会关闭中国的工厂,转战劳动力更便宜的国家。实际上。中国是绝佳
抹灰工程应分层进行,当抹灰总厚度大于或等于()mm时,应采取加强措施。A.15
以下国际结算的方式中,属于顺汇的是()。A.信用证 B.汇款 C.托收
遗嘱的变更和撤销方式有明示方式和推定方式两种。下列属于明示方式的是()。A:甲立
希腊化时期的中等教育注重()A.道德教育 B.体能训练 C.文学教育 D
下列有关被审计单位原始信息的说法中,错误的是()。A.在描述关键审计事项时,注
下列成本计划指标中,属于数量指标的有()。2018真题A、设计预算成本计划降低率
最新回复
(
0
)