首页
登录
职称英语
Parents often wonder what their little ones are absorbing from them. For exa
Parents often wonder what their little ones are absorbing from them. For exa
游客
2024-10-10
69
管理
问题
Parents often wonder what their little ones are absorbing from them. For example, my mother had a wonderful vocabulary. So it may be more than a family fable that when I was asked as a two-year-old whether I was wet, I allegedly responded, "No, I’m saturated.
I was reminded of preposterously precocious utterances during a brief talk that string theorist Brian Greene gave. He said he sometimes wondered about how much information small children pick up from standard dinner-table conversation in a given home. When he hugged his three-year-old daughter and told her he loved her more than anything in the universe, to which she replied, "The universe or the multiverse?" Closer to home, my seven-year-old grandnephew has often exhibited an interest in various science and math topics.
Of course, not all children are destined for a life in the sciences. Many, if not most, seem well suited, if you will, for the law. Take the case of another seven-year-old of my acquaintance who was given " five more minutes" by her parents to enjoy the beach. When they sounded the alarm to leave, she announced that it was simply unfeasible for that much time to have passed: "that wath like 10 thecondth," she explained. Of course, it is possible that she had been moving at relativistic speeds, in which case both she and her parents could have been correct.
After I turned this column in to Scientific American editor in chief Mariette DiChristina, she told a story about her then five-year-old daughter Mallory’s ability to calculate rapidly. Mallory wondered aloud how old Mariette would be when Mallory reached her mom’s age, 42 at the time. "Let’s see...," Mariette began. Then Mallory answered her own question, laughing at her mother’s silliness for even bothering to try to do the math, " Oh, Mom, you’ll be dead! "
The young people discussed so far are obviously charming and insightful. And yet for truly scary little, kid brain activity, it’s hard to beat the very young Carl Friedrich Gauss. As legend has it, the budding mathematician was in grade school when his instructor assigned him the mundane task of adding up all the numbers from 1 to 100. The teacher might have been hoping to catch some zzz’s in the corner while Gauss would be busy adding 1 to 2 to get 3 , then 3 to that sum to get 6, then 4 to that sum to get 10. But just a moment passed—perhaps merely 10 thecondth—before Gauss announced that the answer was 5,050. Which it sure is.
If you don’t know how he did it, just search the Web using the terms "Gauss" and "series. " Or give the problem to a little one. If you get a correct answer almost instantly, he or she might be one of the smartest kids in the multiverse. [br] The author talked about those young children with a tone of
选项
A、objective introduction.
B、worship and dread.
C、amazement and praise.
D、tentative explanation.
答案
C
解析
推断题。文章用了多个事例讲述儿童表现出的非凡禀赋和潜质,并在文章的首尾表达了对此感到出乎意料和兴奋的期待,如第一段中的“Parents often wonder”和最后一段的“he or she might be the smartest kids inthe multiverse”,故[C]为答案。文章并非平铺直叙,而是多处表达了作者自己的感受,故A应排除;作者对这些孩子的感受显然不是“崇拜与畏惧”,也应排除[B];作者并没有试图解释儿童为什么会有这样的天赋,故[D]也不符合文意。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3795000.html
相关试题推荐
Mostparentshopethattheirchildrenwill______theirexpectations.A、liveoff
He______havebeenwaitingforusforanhour,forheseemsalittleanxious.A、n
Igrewupdeprivedofhugs.Neitherofmyparentswasthecuddlytype.Greet
Igrewupdeprivedofhugs.Neitherofmyparentswasthecuddlytype.Greet
Parentsoftenwonderwhattheirlittleonesareabsorbingfromthem.Forexa
Parentsoftenwonderwhattheirlittleonesareabsorbingfromthem.Forexa
Parentsoftenwonderwhattheirlittleonesareabsorbingfromthem.Forexa
Parentsareoftenupsetwhentheirchildrenpraisethehomesoftheirfriend
Parentsareoftenupsetwhentheirchildrenpraisethehomesoftheirfriend
Heknowslittleofphysics,and______ofmath.A、evenmoreB、stilllessC、noless
随机试题
LIBERTINE:A、convictB、dictatorC、asceticD、accumulatorE、slaveC
假定你叫王洪,拟在某酒店举办一个会议。请根据下列内容填写登记表。内容:1.入住时间:6月25日,退房时间:6月29日;2.预定房间:单人房;房间数量2
SunlightisagreatsourceofvitaminDinmostoftheworld.Yeta(an)【C1】_
灌浆泵容许工作压力应大于最大灌浆压力的( )。A.0.5倍 B.1.0倍
安卓系统在升级到4.0之后新增了一个面部解锁功能,用户设置好之后,只要用手机的前
下列哪项不是乳岩肿块的特点A.无痛无热 B.皮色不变 C.表面光滑 D.质
把金融市场划分为货币市场和资本市场的依据是()。A.交易的金融工具的期限长
对于在某一时段内履行的履约义务,当履约进度不能合理确定时,企业已发生的成本预计能
下列有关环境保护的说法中,错误的是( )。A.环境保护是可行研究报告中的重要内容
(2020年真题)关于母线安装,以下说法正确的为()。A.字母代表的颜色分
最新回复
(
0
)