首页
登录
职称英语
What is the nature of the scientific attitude, the attitude of the man or wo
What is the nature of the scientific attitude, the attitude of the man or wo
游客
2024-10-08
60
管理
问题
What is the nature of the scientific attitude, the attitude of the man or woman who studies and applies physics, biology, chemistry, geology, engineering, medicine or any other science?
We all know that science plays an important role in the societies in which we live. Many people believe, however, that our progress depends on different aspects of science. The first of these is the application of the machines, products and systems of applied knowledge that scientists and technologists develop. Through technology, science improves the structure of society and helps man to gain increasing control over his environment.
The second aspect is the application by all members of society of the special methods of thought and action that scientists use in their work.
What are these special methods of thinking and acting? First of all, it seems that a successful scientist is full of curiosity—he wants to find out how and why the universe works. He usually directs his attention towards problems which he notices have no satisfactory explanation, and his curiosity makes him look for underlining relationships even if the data available seem to be unconnected. Moreover, he thinks he can improve the existing conditions and enjoys trying to solve the problems which this involves.
He is a good observer, accurate, patient and objective and applies logical thought to the observations he makes. He utilizes the facts he observes to the fullest extent. For example, trained observers obtain a very large amount of information about a star mainly from the accurate analysis of the simple lines that appear in a spectrum.
He is skeptical—he does not accept statements which are not based on the most complete evidence available—and therefore rejects authority as the sole basis for truth. Scientists always check statements and make experiments carefully and objectively to verify them.
Furthermore, he is not only critical of the works of others, but also of his own, since he knows that man is the least reliable of scientific instruments and that a number of factors tends to disturb objective investigation.
Lastly, he is highly imaginative since he often has to look for relationships in data which are not only complex but also frequently incomplete. Furthermore, he needs imagination if he wants to make hypotheses of how processed work and how events take place.
These seem to be some of the ways in which a successful scientist or technologist thinks and acts.
选项
A、applied knowledge.
B、more than one aspects.
C、technology only.
D、the use of machines.
答案
B
解析
细节题。文章的第二段第二句话指出,人们认为社会的发展依靠科学的许多方面(Many people believe,however,that our progress depends on different aspects of science)。这里的许多方面也就是选项B所表达的多于一方面。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3792414.html
相关试题推荐
Whatisthenatureofthescientificattitude,theattitudeofthemanorwo
Whatisthewoman’sattitudetowardtheman’sjoiningtheschoolfootballteam?
Dozensofscientificgroupsailovertheworldhavebeen______thegoalofapr
Scientificresearchresultscannowbequickly______tofactoryproduction.A、used
Thenatureoflightisnotwhollyknown,butitisgenerallybelievedtobe
Thenatureoflightisnotwhollyknown,butitisgenerallybelievedtobe
Thenatureoflightisnotwhollyknown,butitisgenerallybelievedtobe
Thenatureoflightisnotwhollyknown,butitisgenerallybelievedtobe
Thenatureoflightisnotwhollyknown,butitisgenerallybelievedtobe
Thenatureoflightisnotwhollyknown,butitisgenerallybelievedtobe
随机试题
YouknowmynameisLiLei.Lookattheblackcar.It’smyfather’scar.Myfath
Readthistexttakenfromanarticleaboutadvertising.Choosethebestsentence
【B1】[br]【B9】A、dishesB、foodsC、coursesD、mealsD第二段第一句话的含义是“英格兰人通常一天吃三顿饭”。[A]d
结合上下文,说说下列语句的修辞手法和表达效果。 1.辽阔的海洋,昔日是生命的摇
三相功率不守恒的是()A.有功功率 B.无功功率 C.视在功率 D
员工绩效考核的流程不包括()。A:进行技术准备 B:收集有关考核资料 C:绩
假设某总体服从正态分布N(12,4),现从中随机抽取一容量为5的样本X1,X2
将(11010010.01010100)2表示成十六进制数是: A.(D2
在金融行业,WTO的一般性原则包括()。 A.自由竞争原则B.最惠国待遇原
某进出口公司2021年5月进口摩托车,成交价共计27万元,该公司另支付入关前的运
最新回复
(
0
)