首页
登录
职称英语
How old was the shoe? [originaltext] Nothing fits like an old shoe— especiall
How old was the shoe? [originaltext] Nothing fits like an old shoe— especiall
游客
2024-10-06
63
管理
问题
How old was the shoe?
Nothing fits like an old shoe— especially if that shoe walked the earth five thousand five hundred years ago. Researchers in Armenia found the world’s oldest leather shoe, and they said it was in surprisingly good condition. Doctoral student Diana Zardaryan of the Institute of Archeology found it in a cave near the border with Iran and Turkey. In fact, the team of archeologists first thought it was about six or seven hundred years old. Then two laboratories in the United States and Britain did radiocarbon tests. The dating showed it was four hundred years older than the Stonehenge formation in England—and a thousand years older than the Great Pyramid of Giza in Egypt. The cool and dry conditions in the cave protected the shoe and other objects. So did a thick, solid layer of sheep dung covering the floor. This acted as a seal to prevent damage. The shoe was made from a single piece of cowhide. The researchers believe the shoe was shaped to fit the wearer’s right foot. The shoe is small—a European size thirty-seven or a woman’s size seven in the United States.
选项
A、400 years old.
B、600-700 years old.
C、1000 years old.
D、5500 years old.
答案
D
解析
细节题。考点信息位于短文开头。大约有5500年的历史。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3789278.html
相关试题推荐
WhichisNOTtrueabouttheICC?[br][originaltext]TheInternationalCrim
WhichisNOTtrueabouttheICC?[originaltext]TheInternationalCriminalC
_______attackedanorthTexascityandthreeothertowns.[originaltext]Eme
InwhichpartofIrandidtheearthquakehappen?[br][originaltext]Presid
InwhichpartofIrandidtheearthquakehappen?[br][originaltext]Presid
InwhichpartofIrandidtheearthquakehappen?[originaltext]PresidentBu
WhatisthemainpurposeofancientOlympicGames?[br][originaltext]Totr
WhatisthemainpurposeofancientOlympicGames?[br][originaltext]Totr
Howoldwastheshoe?[br][originaltext]Nothingfitslikeanoldshoe—esp
Howoldwastheshoe?[originaltext]Nothingfitslikeanoldshoe—especiall
随机试题
Thegovernmentistobanpaymentstowitnessesbynewspapersseekingtobuy
OnDec.28,a2-year-oldgraywolfcrossedthestatelinefromOregon,beco
Theage-oldriddleofwhymanywomenoutlivemenhasbeensolved.It’stheir
Billdoesn’t()whatpeoplesayabouthim.A、concernB、matterC、careD、disturbC词义
[originaltext]InBritainthebiggestnumberofworkingforeignerscomesfromth
Volumeshavebeenwrittenabouttechnology’sabilitytoconnectpeople.But
贫血脾胃虚弱证治宜选用A.香砂六君子汤合当归补血汤 B.归脾汤 C.八珍汤合
下列对Internet叙述正确的是: A.Internet就是WWW
糖尿病酮症酸中毒时脑水肿的原因可能为 A.脑缺氧B.补碱不当C.血糖下降过
全球基金业发展的趋势和特点是()。 A.美国占据主导地位,其他国家和地区发展
最新回复
(
0
)