首页
登录
职称英语
Some scientists are thinking twice about doing or reporting certain researc
Some scientists are thinking twice about doing or reporting certain researc
游客
2024-10-04
43
管理
问题
Some scientists are thinking twice about doing or reporting certain research, reacting to political and social controversy in addition to legal restrictions. "It appears that controversy shapes what scientists choose to study and how they choose to study it, and we need to look a little bit more closely at the effects it might, be having," said Joanna Kempner, a researcher at the University of Michigan.
Kempner and coauthors from Brown University and the University of Pennsylvania conducted in-depth interviews with 41 scientists engaged in a variety of studies. They found that half felt con-strained by formal limits, but even more said they were affected by informal or unspoken rules on what and how studies can be done. Their findings are reported in Thursday’s issue of the journal Science, in a paper entitled "Forbidden Knowledge." Formal limits include such things as the ban on federal funding for most research on embryonic stem cells and restrictions on research involving humans. In many cases, too, scientific journals have their own rules, such as refusing to publish material they think might be detrimental to national security.
But there also are fears about the ire of interest groups, such as opponents of animal testing, or about how a project would be perceived by the public. While formal and informal restrictions on re-search are not unusual, Deborah G. Johnson of the University of Virginia said they are not necessarily all bad. "On the one hand, you want a profession to have norms and to have some standards and some self-regulation. On the other hand, you don’t want there to be an environment of fear of repercussions if they do something which they think is legitimate," said Johnson, who has studied similar issues but was not part of Kempner’s group.
One researcher, commenting on avoiding controversial work, told Kempner’s team: "I would like to lunatic-proof my life as much as possible." Militant animal rights groups were a concern for many, who worded about organizations that have invaded laboratories to set animals loose and destroy research. Kempner recalled one of her interviews. "All of a sudden he said, ’How do I know you’re not from an animal rights organization collecting information to storm the place?’"
Sometimes commercial interests can get in the way of research, Kempner added, saying there are cases when the pharmaceutical industry will ask a researcher not to publish a particular finding. [br] According to the interviews conducted by Joanna Kempner, _______ scientists being inter-viewed felt affected by informal or unspoken rules.
选项
A、more than half
B、half
C、20
D、41
答案
A
解析
细节题。文中第二段提到Janna Kempner和她的伙伴一共访问了41位科学家(interviews with 41 scientists)。他们发现这41位科学家中有一半觉得自己的研究工作受制于——些正式的限制,而超过一半的人觉得一些非正式的和难以言表的限制更影响他们做研究的目标和方式。(They found that half felt constrained by formal limits,but even more said they were affected by informal or
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3785827.html
相关试题推荐
Despitetheirlackofsuccesssofar,researchscientistshave______intheirr
Incertaincountriesthelaw______parentstosendtheirchildrentoschool.A、i
Furnituremadeofpurewoodiscertainlymoreexpensivethan______madeofothe
______dullhemaybe,heiscertainlyaverysuccessfultopexecutive.[2006]A、A
Thattrumpetplayerwascertainlyloud.ButIwasn’tbotheredbyhisloudness__
______enoughtimeandmoney,theresearcherswouldhavebeenabletodiscoverm
Theresearchrequiresmoremoneythan______.[2007]A、havebeenputinB、hasbeen
Somescientistsarethinkingtwiceaboutdoingorreportingcertainresearc
Somescientistsarethinkingtwiceaboutdoingorreportingcertainresearc
Somescientistsarethinkingtwiceaboutdoingorreportingcertainresearc
随机试题
WhenIwasachild,myfamilyusedtogoonholidayeveryyeartovisitour
Howmanydifferentkindsofemotionsdoyoufeel?Youmaybe【C1】______tofin
DearSir,Onlookingovertoday’sEconomicDailymyattentionwasattractedb
A.门静脉高压症的主要阻塞部位在窦前 B.门静脉高压症的主要阻塞部位在窦后
患者男性,52岁。间歇发作上腹部疼痛15年,加重1周入院。患者于15年前出现上腹
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
下列关于石灰桩加固机理和适用条件的说法中不正确的是() A.石灰桩通过生石灰吸
下列关于证券投资基金销售宣传推介材料的说法,正确的有()。A:基金宣传推介材料中
甲公司为境内居民企业,2016年年初以3000万元对乙公司(境内居民企业)进行
某二级公路工程基本达到竣工验收标准,竣工验收应由()主持。A.建设单位
最新回复
(
0
)