首页
登录
职称英语
A recent investigation shows that about 80 percent of pupils have private tu
A recent investigation shows that about 80 percent of pupils have private tu
游客
2024-10-03
46
管理
问题
A recent investigation shows that about 80 percent of pupils have private tutors. What is your attitude toward this phenomenon?
Write on ANSWER SHEET TWO a composition of about 200 words on the following topic:
You are to write in three parts:
In the first part, state your point of view clearly.
In the second part, give some specific reasons to support your view.
In the last part, bring what you have written to a natural conclusion or a summary.
You should supply an appropriate title for your Composition.
Marks will be awarded for content, organization, grammar and appropriateness. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
选项
答案
Is Private Tutoring Good?
Private tutoring is "in". A recent investigation shows that about 80 percent of pupils have private tutors. Such a popular practice indicates that people are attaching greater importance to education. However, private tutoring has many disadvantages compared with its advantages in my view.
Private tutoring really has its own advantages. Many parents, for various reasons, missed the chance of obtaining a good education. When their children meet with difficulties in study, they are helpless, at this time private tutoring is the only solution. As it is usually one-to-one, the teacher knows the strong points as well as the weak points of the pupil, clearly. However, it docs have its disadvantages. For one thing, private tutoring takes up so much of the pupils’ time that they can hardly find enough time for rest and entertainment, which are essential for their physical and mental health. For another, some teachers, busy "shuttling" from one family to another, tend to neglect their regular teaching duties. What’s more, some teachers are eager to help pupils do well in the test, offering the so-called tips for test-taking than help them acquire what is more meaningful.
To sum up, its disadvantages outweigh its advantages. Greater emphasis should be laid on classroom teaching and practice, on the improvement of teaching quality and on the tapping of the pupils’ potentials. Only in this way can we generation be healthily brought up.
解析
根据题目,一项调查表明百分之八十的学生都有自己的私人教师,对此要求你谈谈自己的看法,约两百字左右,并给你的文章提供一个合适的标题。
[写作思路]
第一段:表明你的观点,提出私人家教的劣势大于优势。
第二段:用对比法来证明你的观点。
理由一:私人家教的优势。
理由二;私人家教的劣势,用三个理由来说明此劣势一
第三段:总结全文,重申私人家教的劣势大于优势。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3784770.html
相关试题推荐
OnlyVIPshavethe_____ofusingtheprivatebeach.A、privilegeB、allowanceC、occa
Thepercentageoftheannualdecreaseininfantmortalityratesince1990is___
Howstricttutorsarewiththeirpupils______astrongimpactonthequalityof
Arecentinvestigationshowsthatabout80percentofpupilshaveprivatetu
Aseriesofrobberies______recently.A、hasbeenreportedB、hasreportedC、have
In______oftherecentsurgeinassetpricesworldwide,thisissueneedsurgent
Thereisanewprobleminvolvedinthepopularityofprivatecars______roadco
Arecentsurveyshowsthatmostadolescentseat______astheyactuallyneedeve
Therearereportsthatpupilsinsomeareaswere______toparticipateinwelcom
GreenteahasinrecentyearsattractedmuchattentionintheWestforawidera
随机试题
Thestrongwindwithsandcomesfromthe______hillinfrontoftheirhouse.A、emp
Hisearsarehighlysensitive______anyunusualsoundinthemachine.A、ofB、on
TodaythewriterHansChristianAndersenisknownasawriterofstoriesfor
NativeAmericansprobablyarrivedfromAsiainsuccessivewavesoversevera
请根据所给材料回答下列问题(须列出算式,小数取实际位数)。(本题10分) 某图
拆立杆时,先抱住立杆再拆开后两个扣,拆除大横杆、斜撑、剪刀撑时,应先拆中间扣,然
元好问《台山杂咏》首句“西北天低五顶高”,写出了五台山的高峻,运用的修辞方法是(
刘女士计划从今年开始给儿子积攒大学费用,目前已经有5万元,计划未来每个月再定期存
A.药物引起的反应与个体体质有关,与用药剂量无关 B.在剂量过大或药物在体内蓄
某人挂靠某建筑施工企业并以该企业的名义承揽工程,因工程质量不合格给建设单位造成较
最新回复
(
0
)