首页
登录
职称英语
Many small cultural groups live in places far away from modern cities. Some
Many small cultural groups live in places far away from modern cities. Some
游客
2024-10-01
57
管理
问题
Many small cultural groups live in places far away from modern cities. Some of these tribes have never had any communication outside of their small geographical areas. When they do contact the outside world, their lives usually change. Learning how to change without losing the best of their own cultures is a problem for them. How can primitive cultures learn to live in a technological world? How can they do this without becoming lost?
One native tribe in New Guinea has a difficult situation. The people of the tribe are being pulled in two ways. First of all, copper, a bright orange-colored metal, has been discovered under the land where they have lived for centuries. Developers want to take the copper out of the ground, to mine it. The tribe needs the money that a copper mine would bring. The problem is that the copper is directly under the most important buildings of their society. These buildings are a necessary part of their religion. How can the copper be mined without changing the group’s religion?
The answer to this question has not yet been found. However, a group of people is trying to help the tribe to learn to communicate with the rest of the world. Cultural Survival, Inc. is the name of the group. The people are anthropologists, scientists who study cultures. They want to help small, separate societies live successfully within the larger society. Cultural Survival, Inc. wants to help these groups keep the idea of who they are and to teach them how to live in the modern world.
There is another organization like this in London. It is called Survival International. One in Copenhagen is called the International Workshop for Indigenous Affairs. These two groups have joined with Cultural Survival, Inc. , to help people become used to modern culture.
These organizations work with another kind of problem, too. Sometimes a central government does not consider the needs of local people. Often the rich people of a country will get more from a new project than the working people. The poorer people sometimes suffer even more because of these projects. One thoughtless government leader moved the people out of a very large area. He wanted to set up a special vegetable business. He wanted something to sell to earn money from other countries. About 50,000 people were forced off their native land. These people suffered a great loss because they had to leave their homes. Cultural Survival, Inc. helped them.
Cultural Survival, Inc. and its sister organizations also give advice about tourism. The tourism business can cause problems. Many small societies need to earn money, but a large group of visitors can hurt their culture. The Sherpas of Nepal are a good example. The beauty of the Himalayan Mountains brings many mountain climbers from all over the world. However, the tourists leave tin cans and other garbage. What the tourists leave behind in this beautiful area is making a garbage dump. The mountain climbers are also cutting down trees for their fires. This area has few trees, and the Sherpas need the wood for their uses. The Sherpas, it is clear, could use the help of Cultural Survival, Incorporated. [br] It can be inferred from Paragraph 2 that
选项
A、the economy of the native tribe develops rapidly.
B、the tribe is good at mining copper.
C、there is a problem that holds the tribe back from developing.
D、copper is a necessary part of the tribe’s building.
答案
C
解析
第二段第三句提到,在部落居住的地方发现了铜矿。接着说明因为铜矿位于最重要的建筑下,于是不能开发,他们也就得不到铜矿带来的财富,由此可知确实有问题阻碍了部落的发展,故答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3782802.html
相关试题推荐
Modern______perhapscausesmoreproblemsthanitsolves.A、techniqueB、technolo
Manysmallculturalgroupsliveinplacesfarawayfrommoderncities.Some
Manysmallculturalgroupsliveinplacesfarawayfrommoderncities.Some
Manysmallculturalgroupsliveinplacesfarawayfrommoderncities.Some
[audioFiles]2014m8s/audio_ezfj_381_20144[/audioFiles]CulturalHeritages文化遗产
[audioFiles]2014m8s/audio_ezfj_354_20144[/audioFiles]TheModernFamily现代家庭
Whichofthegroupshaveahigherpercentageofover-weightpeopleaccordingto
HowmuchdoestheWorldBanksupposetospendinfacingtheagriculturalchallen
Whichofthefollowinggroupsofpeoplecanjointhelibrary?[br][originaltex
Whichofthefollowinggroupsofpeoplecanjointhelibrary?[br][originaltex
随机试题
Readthearticlebelowaboutcrisismanagement.Choosethebestwordto
Inthisbroadcast,whatshallwestudy?Weshallstudythe______ofmusic.[or
USPoliticiansDebate"NetNeutrality"VocabularyandExpressionssuspendfu
Accustomedthoughwearetospeakingofthefilmsmadebefore1927as"silen
下列关于计算机主机的叙述中,正确的是()。A.母板是计算机主机的核心 B.中
阅读材料,并回答问题。 思想品德课学习形成性评价用表 评价对象:班级:时间:
属于香橼功效的是( )。A.活血止痛 B.疏肝解郁 C.理气和中 D.燥
(2021年真题)根据公司法律制度的规定,下列情形中,上市公司可以收购本公司股份
临床上常作为升压药使用的药物是A、普萘洛尔 B、去甲肾上腺素 C、左旋多巴
调整工程网络计划时,调整内容一般包括()。 A.非关键工作时差 B
最新回复
(
0
)