首页
登录
职称英语
"Soon enough, nobody will remember life before the Internet. What does this
"Soon enough, nobody will remember life before the Internet. What does this
游客
2024-09-23
52
管理
问题
"Soon enough, nobody will remember life before the Internet. What does this unavoidable fact mean?" It is with this sobering question that Michael Harris, a Canadian journalist, begins his debut work, "The End of Absence".
To arrive at an answer, Mr. Harris combs through what remains of our pre-Internet lives, separating the things we will carry forward into the connected world from the worthy things we may leave behind. Our greedy appetites—for information, stimulation, validation—will come with us. But when all those wants are met no sooner than they have been felt, the knowledge of what it is to be left unfulfilled may not.
Without such absences, Mr. Harris argues, "we risk fooling ourselves into believing that things matter less. " He cites the example of De Beers, which "stores its diamonds to invent a scarcity that equals preciousness. " A culture of abundance devalues consumption. It fosters a vague feeling of dissatisfaction.
Even the basic act of contemplation(沉思)may suffer if idleness—when waiting for a bus, for example—is replaced with the easy entertainment offered by mobile phones. As with great music, silences are as much a part of the human experience as soaring crescendos(渐强). There is no inspiration without reflection.
Mr. Harris is no absolutist or ageing Luddite. Instead he makes a more cautious argument, following in the footsteps of writers like Nicholas Carr, whose book "The Shallows" had a powerful impact on our understanding of the way the Internet is rewiring brains. He speaks to Internet millionaires, computer scientists, academics and virtual robots to understand his anxieties better. His conclusion is a measured one.
Quoting Seneca, Mr. Harris stresses the need to combine solitude and the crowd, "and to have recourse(求助于)to them alternately". Just as humans are able to deny themselves an excess of the fats and sugars that their bodies are trained to desire, so too must they remain cautious about technology: " Every technology will alienate you from some part of your life. That is its job. Your job is to notice. " Only by doing this can the last generation to know a pre-Internet world ensure that those who come after appreciate what has been lost. [br] Which of the following statements is INCORRECT?
选项
A、Michael Harris has just got his first book published.
B、Harris analyzes what we may lose in the connected world.
C、The End of Absence reflects upon pre-Internet life.
D、People grow even more greedy in the Internet times.
答案
D
解析
细节题。作者在第二段中说,Mr.Harris将我们进入网络时代时继承和丢失的东西进行了分类,而greedy appetites是从前网络时代继承下来的,作者并没有说人们会变得更加贪心,可见[D]是对原文的曲解,故为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3770126.html
相关试题推荐
Mybossorderedthatthelegaldocuments______tohimbeforelunch.A、besentB、we
Aren’tyoutired?I______youhaddoneenoughfortoday.A、shouldhavethoughtB、m
Whatalovelyparty!It’sworth______allmylife.A、rememberingB、torememberC、t
Howmanypeoplewerekilledaccordingtooppositionsourcesbefore?[br][origi
Howmanypeoplewerekilledaccordingtooppositionsourcesbefore?[originaltex
Hishonestyis______;nobodycandoubtit.A、inquestionB、outofthequestionC、
WhatdoesthemanneedtodobeforetakingthecourseinPoetsofthe1960’s?[b
WhatdoesthemanneedtodobeforetakingthecourseinPoetsofthe1960’s?[b
Youcannotbe______carefulwhenyoudriveacar.A、veryB、soC、tooD、enoughCcann
Suchcrimesmaybesocomplexthatmonthsoryearsgobybeforeanyone______them
随机试题
请你写一封投诉信,你于2005年买了一台打字机,但没用几天就坏了。你带这台打字机来到了ABC商店,但ABC商店让你们等了数月才修好。但六个月后,这台打字机又坏了
[originaltext]W:I’vebeenreadingaboutanewhealthfulsnackfood.It’smade
A.双手近指关节骨质破坏 B.肾淀粉样变性 C.尿酸盐沉积 D.骶髂关节间
证券公司、证券投资咨询机构在进行证券投资顾问业务推广和客户招揽时,不得有以下行为
C三角形每次顺时针移动3格子,2格,1格。故答案为C。
既能疏肝下气、又能暖肝止痛的中药是A.干姜B.花椒C.胡椒D.吴茱萸E.山茱萸
属于局部麻醉药的是A.盐酸利多卡因 B.硫喷妥钠 C.羟丁酸钠 D.盐酸氯
通常货币资金总是流向最有发展潜力、能为投资者带来最大利益的地区、部门和企业,这属
共用题干 某公司拟招聘一名技术工人。在众多应聘者中,老王脱颖而出,原因是在面试
某自来水公司水泵房有一台送水泵,配用交流三相异步电动机,额定容量180kW.额定
最新回复
(
0
)