首页
登录
职称英语
First the good news: 9 in 10 people said they were satisfied with their jobs
First the good news: 9 in 10 people said they were satisfied with their jobs
游客
2024-09-22
39
管理
问题
First the good news: 9 in 10 people said they were satisfied with their jobs or the work that they do—and that remained steady throughout 2008, despite the economy. And now the bad, even if it’s not so surprising: The number of people who said their employer reduced the size of the workforce rose dramatically during the year, from 15% in the first quarter to 23% in the fourth quarter.
That’s according to a survey from Gallup and health management company Healthways. Nearly each day in 2008, about 1,000 adults were asked about their physical, emotional, economic and workplace well-being. When it came to their work environment, many of the 355,334 people surveyed by phone were positive. But there were some labor pains.
Just 47% of respondents from Hawaii said they were satisfied with their jobs, used their strengths at work, were treated by a supervisor as a partner and worked in an "open, trusting environment". That was the lowest score of any state on a work environment index that was compiled by calculating positive responses in those four areas. Utah nabbed top honors, with 59% of its respondents saying those four elements were prevalent in work lives. Among the biggest differences between Utah and Hawaii; 73% of Utah respondents said their supervisor created a trusting environment, while only 58% of folks in Hawaii felt that way. The national average was 65%. The Gallup-Healthways AHIP Congressional Report didn’t offer any insights into why Utah ruled and Hawaii ranked so poorly on the workplace front.
Hawaii’s residents took the No. 1 slot in another two survey areas, emotional health and living conditions. "Maybe having a job while you’re in paradise may not be all that great," says Jim Harter, a chief scientist of workplace and well-being at Gallup.
Utah has done well in separate workplace studies, as well. After considering factors such as unemployment rate, job growth, income growth, median household income and the cost of living, Moody’s Economy, com named its capital, Salt Lake City, the best U. S. city to work in for 2007 and 2008. But those glory days have faded, says Gus Faucher, Moody’s Economy. com director of macroeconomics. Utah’s housing boom turned into a bust later than most states. The national recession began in December 2007, according to the National Bureau of Economic Research. Salt Lake City’s recession began in November 2008, according to Moody’s Economy. com.
From a non-economic angle, Faucher says he can see why Utah would earn strong marks on the work front. "The state is really Mormon, so there is a sense of solidarity" among many employees, he says. "People feel very connected to each other." Also, with its high birth rate, Utah has a robust population of younger employees who often add enthusiasm to the workplace, Faucher says. That’s the case at the Wasatch Music Coaching Academy in Salt Lake City, school owner David Murphy says. Most instructors are between 22 and 35 years old and are extremely passionate and excited about teaching students, he says. Murphy, 52, who says he has a "dream" job, takes a collaborative approach in managing all staffers,"I see myself working side by side with my staff, not over my staff. " [br] What can we infer from the first two paragraphs?
选项
A、The economy of 2008 was still steady.
B、More people had to change their jobs.
C、From Jan. to Apr. , about 54,000 people lost their jobs.
D、Most of the people surveyed felt hopeless.
答案
B
解析
细节题。首段最后一句讲到,受访者中认为公司老板今年有裁员行为的人数显著增长,从第一季度的15%上升至第四季度的23%,这说明越来越多的老板开始裁员了,所以更多的人不得不更换工作,故[B]正确。首段首句提到,工作满意度很高,尽管经济并不景气,所以[A]错误;从第二段每日1000位成年人接受调查可以计算出全年共有大约36.5万人接受调查,所以根据第一段最后一句的数据容易计算出[C]中的数字,但是这些数字手机受访者的数量,并非被裁掉员工的数量,故排除[C];[D]与第二段倒数第二句中的“积极的(positive)”相悖,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3769950.html
相关试题推荐
Mostpeoplefeelstressatsometimeintheirlives.Somepeoplelikethisp
Mostpeoplefeelstressatsometimeintheirlives.Somepeoplelikethisp
Firstthegoodnews:9in10peoplesaidtheyweresatisfiedwiththeirjobs
Firstthegoodnews:9in10peoplesaidtheyweresatisfiedwiththeirjobs
MostChinesepeoplewenttoworkbybikewithinliving______A、mindB、knowledge
Veryfewpeoplecouldunderstandthelecturetheprofessordeliveredbecauseits
Thousandsofpeopleturnedoutintothestreetsto______againstthelocalautho
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttow
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttow
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttow
随机试题
London’sleisureindustryhopesforabonanzainJulyandAugust,thanksto
在形象设计中,可以利用饰品吸引视线来扬长避短。通常可以利用的饰品有三类,即___
计算题:根据所给材料计算后回答问题。(须列出算式;计算过程中的小数均保留实际位数
建筑工程质量验收共8条,强调(检验批验收合格)是基础,同时体现了质量控制资料在分
视神经的血供来源于A.大脑中动脉 B.脉络膜前动脉 C.眼动脉 D.大脑前
关于有效市场类型的说法,正确的是()。A.弱式有效市场下,技术分析无效
将工程量清单中所有分项工程的合价汇总,即可算出工程的总标价,总标价等于若干费用项
A.精囊B.尿道旁腺C.前列腺D.尿道球腺E.附睾精浆中的果糖主要来自
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
某投资项目某年的销售收入为600000元,付现成本为400000元,折旧
最新回复
(
0
)