首页
登录
职称英语
According to the news item, the Affordable Care Act is______. [br] [originaltex
According to the news item, the Affordable Care Act is______. [br] [originaltex
游客
2024-09-20
50
管理
问题
According to the news item, the Affordable Care Act is______. [br]
This week, a political dispute in Washington led to a partial shutdown of the United States government for the first time in almost 20 years. Agencies sent home more than 800, 000 workers—about one-third of the federal work force. The new budget year began on Tuesday, October 1. But Republicans in Congress blocked even short-term spending for many government operations.(23)They demanded that Democrats change the Affordable Care Act, the new health care law often called Obamacare. The Democrats refused.
The federal government and states started websites for millions of uninsured Americans to buy health plans or pay a tax penalty.(24)Opponents of Obamacare say it will force people and small businesses to buy insurance policies against their will. At the heart of the dispute is a clash between the two major political parties over the role of the central government in American life.
选项
A、increase the government’s economic burden
B、lead to a partial shutdown of the United States government
C、give rise to a clash between the two major political parties
D、oblige people to buy insurance policies unwillingly
答案
D
解析
本题考查对新闻细节的捕捉。由句(24)可知,奥巴马医保政策的反对者称,该政策会迫使市民和小企业违背自己的意愿购买保险,故D为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3766266.html
相关试题推荐
Whatarespeakersmainlydiscussing?[br][originaltext]M:Howdidyoulikeyes
Whatarespeakersmainlydiscussing?[originaltext]M:Howdidyoulikeyesterday
Whathappenedafterthemanbuilthisfirstcomputer?[originaltext]W:Whatstar
Whatdoesthecampaignintendtotellpeople?[br][originaltext]Smokersin
Whatdoesthecampaignintendtotellpeople?[br][originaltext]Smokersin
Whatdoesthecampaignintendtotellpeople?[originaltext]SmokersinEngla
InAmerica,thetraditionaltimeforgraduationsisin______.[br][originaltex
InAmerica,thetraditionaltimeforgraduationsisin______.[originaltext]
Accordingtothepassage,adognamedRicocould______.[br][originaltext]
Accordingtothepassage,adognamedRicocould______.[br][originaltext]
随机试题
AsevidencethattheEarth’satmosphereiswarmingcontinuestoaccumulate,
ThemenuatSpyce,whichopenstodayindowntownBoston,isn’tnoticeablydif
Writeareportonaclassofstudentsbuyingbooksbetween2005and2015.Writea
编制附着式升降脚手架作业专项施工方案要针对的是()。A、提升质量和保证工期 B
中风阴闭和阳闭的区别在于有无A.气滞 B.肝风 C.火热 D.痰浊 E.
战汗之后,如汗出热退脉缓,此为A.邪去正安B.邪盛正衰C.疾病恶化D.邪热入里E
酸枣仁不具备以下哪项药理作用()。A.镇静、催眠B.抗心律失常C.降血脂D.降
当发生下列(____)情况时,应修订变电站专用规程通用规程发生改变,专用规程与此
膜结合的酪氨酸蛋白激酶A.H-ras B.erb C.c-myc D
共用题干 男性,55岁。查体发现肝硬化5年,3天前与朋友聚餐时出现呕血,鲜红色
最新回复
(
0
)