首页
登录
职称英语
What is this passage mainly about? [br] [originaltext] There are many reason
What is this passage mainly about? [br] [originaltext] There are many reason
游客
2024-09-19
56
管理
问题
What is this passage mainly about? [br]
There are many reasons why family life in Britain has changed so much in the last fifty years. The liberation of women in the early part of the twentieth century and the social and economic effects of World War II had a great impact on traditional family life. Women became essential to industry and the professions. During the war they had worked in factories and proved their worth, now, with the loss of millions of men, their services were indispensable to the nation.
More recently, great advances in scientific knowledge, and particularly in medicine, have had enormous social consequences. Children are better cared for and are far healthier. Infant death rate is low. Above all, parents can now plan the size of their family if they wish through more effective means of birth control.
Different attitudes to religion, authority and tradition generally have also greatly contributed to changes in family life. But these developments have affected all aspects of society. It is particularly interesting to note that the concept of "the family" as a social unit has survived all these challenges.
选项
A、children are much healthier.
B、infant mortality rates are lower.
C、the size of the family becomes smaller.
D、means of birth control are more effective.
答案
C
解析
细节判断题。短文说到,科学知识尤其是医学的巨大进步带来巨大的社会后果:儿童得到更好的照顾而且更健康,婴儿死亡率变低。最重要的是,如果希望借助更加有效的节育办法,父母们现在可以计划他们的家庭规模了。这些后果中没有提到家庭规模变小这一内容,即C项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3765603.html
相关试题推荐
ThefollowingareendangeredspeciesEXCEPT[originaltext]Manykindsofanim
Whetherapersonisright-handedorleft-handedresultsfrom[br][originaltext
Whetherapersonisright-handedorleft-handedresultsfrom[originaltext]S
AccordingtothisPassage,theumbrellawasprobablyfirstinvented[br][origi
AccordingtothisPassage,theumbrellawasprobablyfirstinvented[br][origi
AccordingtothisPassage,theumbrellawasprobablyfirstinvented[originaltex
Whyarethemaleelephantssentaway?[br][originaltext]Theelephantisth
Whyarethemaleelephantssentaway?[originaltext]Theelephantisthebigg
Accordingtothereport,alltheglamourofHollywoodis[br][originaltext]
Accordingtothereport,alltheglamourofHollywoodis[originaltext]Itis
随机试题
Althoughelementaryschoolchildrenhavetraditionallyreceivedconsiderableins
What’sHarold’sinterestwhilehe’spractisinglaw?[br][originaltext]W:Hi,H
______isgenerallyaccepted,economicalgrowthisdeterminedbythesmoothdeve
Maglevtrainsarecomparabletoairplanesinrevolutionizingthetransportation.
[originaltext]W:Ihaveaveryimportantthingtoaskyou.DoyouspeakFrench?
耐火等级为一、二级的Ⅳ类修车库和停放车辆不大于()辆的I、Ⅱ级耐火等级的
下列选项中关于虚电路子网的特点表述准确的是()。A.每个分组都含有虚电路号.而
总概算文件应有五项,除包括总概算表、各单项工程综合概算书等外,还包括下列哪一项?
关于凸性,下列说法正确的有()。 A.大多数债券价格与收益率的关系都可
施工图预算审查方法中,审查质量高、效果好但工作量大的是()。 A.标准预
最新回复
(
0
)