首页
登录
职称英语
Nowadays, college students are getting crazy about getting certificates. Is a
Nowadays, college students are getting crazy about getting certificates. Is a
游客
2024-09-13
49
管理
问题
Nowadays, college students are getting crazy about getting certificates. Is a certificate the necessity to get a satisfactory job? The following are the supporters’ and opponents’ opinions. Read carefully the opinions from both sides and write your response in about 200 words, in which you should first summarize briefly the opinions from both sides and give your view on the issue.
YES
As a college student, obtaining a certificate can make our four-year college life more colorful for we can learn a lot of knowledge and skills from the preparation for the certificate.
Certificates are beneficial to us to get an advantage over other applicants in the job market. With more and more college graduates pouring into the labor market, job hunters face an increasing pressure to find a satisfactory job. Therefore, getting a lot of certificates will make us stand out in seeking a job.
Getting a certificate can make us more confident for the hard work finally pays off.
NO
Pursuing a certificate will cost us a lot of time, money and energy. To obtain a certificate, students must work very hard and pay quite a large amount of money. Everyone has only 24 hours a day. The more we spend on something trivial, the less we focus on enhancing our own abilities.
Obtaining a mix of certificates shows the employer that the owner does not really know about his likes and dislikes, strengths and weaknesses. Blindly pursuing more certificates may turn out painful results in vain. If the employees can’t adjust themselves to the complex working environment, those certificate will only be some useless paper.
选项
答案
Ability Is of Greater Importance than Certificates
With the job market growing increasingly competitive, being certified has become a trend among job-seeking youth. Some are in favor of such a practice for it can enrich college students’ life, gaining an edge over other competitors and boosting certificate owners’ confidence. Some strongly object to it for it will cost us a lot of time, money and energy. What’s worse, those certificates can be totally impractical and useless when college students take up a job after graduation. In my opinion, ability is of greater importance than certificates.
The ultimate goal of obtaining certificates is to gain advantages over other competitors in job hunting. However, interviewers rarely offer a job by means of a certificate. A series of interviewing procedures will be conducted to test the comprehensive abilities of an interviewee. A certificate is only one of the primary qualifications for the interviewee to get involved in the following rounds of interview. Still, a man with a bunch of certificates can not be hired by employers if he is incapable to do the work. On the contrary, one with rich working experience can leave a deep impression on interviewers, despite few certificates on hand. It is the excellent working abilities that gain a job hunter an edge.
It is advisable that all certificates should be attained for the sake of necessity rather than for certificates’ sake. Undisputedly, certificates can attest your abilities. Nevertheless, abilities speak louder than certificates.
解析
考生在下笔之前应先审题,明确写作要求:针对“证书在求职时是否是必须的”这一热议话题,首先总结正反方的意见,然后给出个人观点。文章结构可安排如下:
第一段:简要概括支持考证和反对考证的原因,并表明自己的观点:能力比证书更重要。
第二段:详细论证为什么能力比证书更重要的原因:找工作时没有任何一个老板会仅凭一纸证书就录用应聘者的,出色的工作能力才是决定应聘者能否脱颖而出、获得工作的关键因素。
第三段:总结引申主题:有需要才去考证,切勿为了考证而考证,这才是明智之举。毋庸置疑,证书可以证明你的能力。但是,真正的能力胜于任何证书。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3755823.html
相关试题推荐
CollegeStudyingI.The【T1】ofpreparationforcolleg
CollegeStudyingI.The【T1】ofpreparationforcolleg
CollegeStudyingI.The【T1】ofpreparationforcolleg
CollegeStudyingI.The【T1】ofpreparationforcolleg
CollegeStudyingI.The【T1】ofpreparationforcolleg
CollegeStudyingI.The【T1】ofpreparationforcolleg
UsingLyricstoDevelopStudents’CriticalLiteracySonglyr
UsingLyricstoDevelopStudents’CriticalLiteracySonglyr
UsingLyricstoDevelopStudents’CriticalLiteracySonglyr
UsingLyricstoDevelopStudents’CriticalLiteracySonglyr
随机试题
Everyonewantstobehealthyandhappy.【C1】______,illnessoraccidentsma
患者,男性,55岁。患肝病,有嗜睡现象,于今晨测体温时,呼之不应,但压迫眶上神经
十灰散与小蓟饮子所共有的药物组成是A.大蓟、大黄B.侧柏叶、荷叶C.茜草、白茅根
Theseaturtle'snaturalhabitathasbee
高度危险作业致人损害民事责任的免责事由是()。A.受害人因过错造成损害 B.
监管职权的设定和行使必须依据法律、行政法规的规定,这体现了银行监管的()。A.
(2020年真题)期货交易所向会员收取的保证金。属于()所有。除按规定
下列说法中正确的包括()。A:语言是一种社会现象B:言语是一种心理活动C:言
标志线每线段纵向允许偏差为( )。A.±20mm B.±40mm C.±5
下列有关等级相关的叙述,错误的是A.等级相关分析计算简便,适用面广 B.具有半
最新回复
(
0
)