首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on robot journalists and then write you
Read carefully the following excerpt on robot journalists and then write you
游客
2024-09-13
66
管理
问题
Read carefully the following excerpt on robot journalists and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
summarize the main message of the excerpt, and then
comment on whether journalists will be replaced by robot ones.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Robot Journalists on the Way
First it was factory workers, then waiters. Now it seems journalists are next in line to be replaced by industrial robots.
The newly-developed robot journalist, aptly named Dreamwriter, had its first news story in Chinese published on the company’s QQ.com website. The 916-word, mistake-free article, August CPI a New High in the Past 12 Months, took only one minute to produce. The majority of Chinese media said that the article was well-written and coherent, causing local reporters to worry about the possibility of a robot replacing them in the near future.
While journalists may be wary of such innovation and technology, Tencent said that they hope their robotic news writers—which can produce more than 100 news segments every day—would free journalists to do more challenging and intellectually demanding work.
As the robot industry in China, and indeed the world, develops, it remains to be seen if the jobs of journalists, among other professions, become a thing of the past. Kris Hammond, cofounder of American technology company Narrative Science, may have predicted correctly when he said more than 90 percent of the news in the United States would be written by computer programs by 2027. Perhaps it will not be surprising if it happens in China even sooner.
选项
答案
Journalists Not to Be Replaced by Robots
A report has it that a robot journalist produced a good-quality news story within a minute recently. The news gets on the nerve of some local reporters, because they are afraid of being replaced by the robots soon in the future. However, the company developing the robot journalist implied that the robot is not to replace them, but to free them to do more challenging and intellectually demanding work. In my opinion, robot journalists will not replace human ones.
To begin with, fast as robot journalists may be, they can not produce reports as thought-provoking and profound as the human ones. Several robot journalists have been employed to write financial reports in American for more than a year. They can be accurate in data, fast in speed, coherent in arrangement, but they can never produce reports as insightful as human’s. Besides, a robot journalist is more an assistant than a job stealer. They are, with their high efficiency, taking over the repeated dreary heavy workloads and helping the human journalists focus more on their in-depth interviews and independent, critical thinking. What’s more, robot journalists can push the human journalists to leap forward and improve their work so that they won’t get weeded out, and this in turn, can better promote the quality of news industry.
To conclude, robot journalists will not replace human ones; instead, they will help the human journalists to perform their work better.
解析
本题的主旨是讨论机器人是否会取代记者。首先应当总结概括材料中内容,再给出自己的观点。文章结构可安排如下:
第一段:简要概括材料内容,提出自己的看法——机器人是不会取代记者的。
第二段:分三点铺陈论述自己的观点。第一,尽管机器人记者撰稿速度很快,但是他们无法创造出发人深省的,深刻隽永的文章;第二,对记者来说,机器人更像是他们的辅助设备;第三,这些机器人会促进人类记者不断完善他们的新闻报道水平。
第三段:总结全文,重申观点——机器人是不会取代记者的。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3755596.html
相关试题推荐
Readcarefullythefollowingexcerptonthedeclineofdialectsandthenwri
Readcarefullythefollowingexcerptongarbageclassificationandthenwriteyo
Readcarefullythefollowingexcerptonrobotjournalistsandthenwriteyou
Readcarefullythefollowingexcerptonthetrendofgraduateentrepreneursh
Readcarefullythefollowingexcerptonthetrendofoverseaseducationand
Studentsarespendingmuchtimeonhomeworkeveryday.Lookatthefollowing
Whichofthefollowingsentencesexpressesanopinion?A、Tomistallerthanhisb
WhichofthefollowingunderlinedwordsdoesNOTindicatewillingness?A、Hewill
WhichofthefollowingisINCORRECT?A、Thelastmen.B、Lotsoffood.C、Anumbero
Whichofthefollowingisadynamicverb(动态动词)?A、Remain.B、Keep.C、Cost.D、Play
随机试题
______weknow,thereare107elementsfoundinnature.A、AsfarB、SofarasC、Jus
ThebestknownAustraliananimalis______.A、bearB、kangarooC、hareD、elephantB
It’sdifficulttoimaginetheseaeverrunningoutoffish.It’ssovast,so
当汽车左转向时,由于差速器的作用,左右两侧驱动轮转速不同,那么转矩的分配是()
法国大革命前夕和大革命期间先后出现的立法机构,按照时间顺序排列是()。①国民议
A.50Hz B.100Hz C.500Hz D.800Hz E.1~1
最易引起股骨头缺血坏死的动脉损伤是A.股圆韧带内的小凹动脉 B.干骺端下侧动脉
文某在倒车时操作失误,撞上冯某新买的轿车,致其严重受损。冯某因处理该事故而耽误了
全口义齿初戴时,关于下颌出现后退的现象说法错误的是A.确定颌位关系时,如果患者误
某城市用地面积800平方公里,全市有公共交通线路通过的街道长度为2400公里,拥
最新回复
(
0
)