首页
登录
职称英语
A. daydream B. disagreement C. factually D. if E. inevitable F. inseparabl
A. daydream B. disagreement C. factually D. if E. inevitable F. inseparabl
游客
2024-09-07
72
管理
问题
A. daydream B. disagreement C. factually D. if E. inevitable
F. inseparable G. lays H. making I. perspective J. resides
K. that L. thinking M. thoughtfully N. ultimately O. wake
To some thinkers, it is machines and their development that drive economic and cultural change. This idea is referred to as technological determinism. Certainly there can be no doubt that machines contributed to the Protestant Reformation and the decline of the Catholic Church’s power in Europe or【C1】______ television has changed the way family members interact. Those who believe in technological determinism would argue that these changes in the cultural landscape were the 【C2】______result of new technology.
But others see technology as more neutral and claim that the way people use technology is what gives it significance. This 【C3】______ accepts technology as one of many factors that shape economic and cultural change: technology’s influence is 【C4】______ determined by how much power it is given by the people and cultures that use it.
This 【C5】______about the power of technology is at the heart of the controversy surrounding the new communication technologies. Are we more or less powerless in the 【C6】______of advances such as the Internet, the World Wide Web, and instant global audio and visual communication? If we are at the mercy of technology, the culture that surrounds us will not be of our 【C7】______, and the best we can hope to do is make our way reasonably well in a world outside our own control. But if these technologies are indeed neutral and their power 【C8】______in how we choose to use them, we can utilize them responsibly and 【C9】______to construct and maintain whatever kind of culture we want. As film director and technophile Steve Spielberg explained, "Technology can be our best friend, and technology can also be the biggest party pooper of our lives. It interrupts our own story, interrupts our ability to have a thought or 【C10】______, to imagine something wonderful. " [br] 【C5】
选项
答案
B
解析
名词辨析题。分析句子结构可知,空格位于句子的主语部分,且空格前为指示代词this,空格后为介词短语about the power of technology,因此,空格处应填入一个名词作句子主语。文章前两段分别提到了两种不同的观点,且这两种观点有很大的分歧,本段继续探讨科技的影响,说明正是这种分歧构成了新通信技术争论的核心,故B项disagreement“分歧,不一致”为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3747851.html
相关试题推荐
A.daydreamB.disagreementC.factuallyD.ifE.inevitableF.inseparabl
A.daydreamB.disagreementC.factuallyD.ifE.inevitableF.inseparabl
A.daydreamB.disagreementC.factuallyD.ifE.inevitableF.inseparabl
A.daydreamB.disagreementC.factuallyD.ifE.inevitableF.inseparabl
A.daydreamB.disagreementC.factuallyD.ifE.inevitableF.inseparabl
A.daydreamB.disagreementC.factuallyD.ifE.inevitableF.inseparabl
A.daydreamB.disagreementC.factuallyD.ifE.inevitableF.inseparabl
A.daydreamB.disagreementC.factuallyD.ifE.inevitableF.inseparabl
A.daydreamB.disagreementC.factuallyD.ifE.inevitableF.inseparabl
Whendemandbeginstorevive,asharpriseinpricesis______.A、inevitableB、de
随机试题
[originaltext]They’regoingtoletmoreemployeesgonextmonth,aren’tthey?(
Itisallverywelltoblametrafficjams,thecostofpetrolandthequi
Themedicine______(治愈了那个老妇人的慢性咳嗽)whichshehadsuffered20years.curedtheoldw
Tourismreallyisabigbusinessthesedays.It’s【B1】______.Itinvolveshot
急性心肌梗死康复过程中,提示运动强度过大的心率指标是比安静时增高超过A.15次/
肝硬化肝实质损害的最重要依据是A.清蛋白减少,凝血酶原时间延长 B.胆固醇降低
幼儿园环境创设的原则有( )。A.环境与教育目标的一致性原则 B.发展适宜性
阅读材料,并回答问题。 为推广新的广播操,某校决定举行广播操比赛,有人就广播操
因欺诈、胁迫订立的合同,()的应认定为无效合同。A:当事人产生重大误解B:损害
男童,4岁。生后即被发现腭部裂开,检查见悬雍垂、软腭及部分硬腭裂开,牙槽嵴完整。
最新回复
(
0
)