首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on education resources gap between scho
Read carefully the following excerpt on education resources gap between scho
游客
2024-09-07
69
管理
问题
Read carefully the following excerpt on education resources gap between schools and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
- summarize the main message of the excerpt, and then
- comment on whether it is sensible to divide elite schools from other schools in elementary education.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
Balance Education Resources
Recent National Bureau of Statistics data indicates that, while housing prices across the country are falling, property prices in the school districts of some regions are still rising. A 4.4-square-meter space in a Beijing school district was sold for a whopping 1.35 million yuan ($220,300). The space, in fact, a small room, is nothing but a "passport" for the buyer’s child to get admitted to a so-called elite school in the area. Many parents believe that getting their children enrolled in a good school is a ticket to a bright future not only in education, but also other spheres of life.
Since the problem has arisen because of the unbalanced distribution of educational resources, local governments should take measures to correct the imbalance. Given the narrow outlook on political performance, some local governments have used available educational resources to forge a number of so-called elite schools and left others poorly equipped in hardware or software or both.
It has been proved beyond doubt that poor education perpetuates poverty. If local governments keep using a major part of the educational resources on a small group of schools, how can we build a harmonious society? Every child is entitled to quality education. And this should no longer be confined to paper.
选项
答案
Inadvisable to Divide Elite Schools from General Schools
Data from the authority indicates that although housing prices all over the country are falling, the housing prices of school districts are still on the rise. The problem rises as educational resources are unevenly distributed by some local governments. In my opinion, dividing elite schools from other schools in elementary education is not advisable.
To begin with, balanced distribution of educational resources is beneficial to the whole educational system. A cluster of first-tier teachers can indeed build a prestigious school, but only one or two schools of first echelon are not enough to support and promote the whole educational system. However, with the balanced distribution of those teachers, the overall quality of schools can be promoted, and that in turn, will benefit the overall quality of the whole educational system. Besides, dividing elite schools from general schools widens the gap between the rich and the poor. In elite school, students, usually the rich, not only receive the better education, but also make friends with people of a prominent family. Meanwhile, in general schools, students, usually the poor, make acquaintance with troubled teenagers who will affect their study or sometimes even their lives adversely. Consequently, the rich become even richer, while the poor are left struggling at the bottom.
In conclusion, dividing elite schools from general schools in elementary education is not only detrimental to the educational system, but also widens the gap between the poor and the rich.
解析
本题的主旨是讨论在基础教育中划分名校和普通学校是否合理。首先应当总结概括材料中内容,再给出自己的观点。文章结构可安排如下:
第一段:简要概括材料内容,提出自己的看法——在基础教育中划分名校和普通学校是不合理的。
第二段:分两点铺陈论述自己的观点。首先,教育资源的平均分配更有利于整个教育体系的完善;再者,划分名校和普通学校只会让贫富差距更加悬殊。
第三段:总结全文,重申观点——在基础教育中划分名校和普通学校是不合理的。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3747529.html
相关试题推荐
Whichofthefollowingisastativeverb(静态动词)?A、Matter.B、Beat.C、Walk.D、Eat.
Whichofthefollowingreflexivepronouns(反身代词)isusedasanobject?A、Theboss
WhichofthefollowingtagquestionsisINCORRECT?A、There’snohopeforit,ist
Whichofthefollowingitalicizedpartsindicatesasubject-predicaterelationsh
Whichofthefollowingisastativeverb(静态动词)?A、Step.B、Push.C、Run.D、Underst
PASSAGEFOURThebroadcasttelevisiondebatesbetweenthetwomajorpartynominee
(1)Theearliestcontroversiesabouttherelationshipbetweenphotographyand
(1)Theearliestcontroversiesabouttherelationshipbetweenphotographyand
WhichofthefollowingsentencesisaCOMPLAINT?A、Pleaseshowmeyournewdress.
Whichofthefollowingitalicizedpartsisapredicativeclause(表语从句)?A、Aprosp
随机试题
[img]2019m3x/ct_ehbj_ehbreadf_0035_201902[/img][br]Thelecturesaremainlyadd
Mynephew______fromhomeforthreedaysnow,andIambeginningtoworryabout
Eachofusseeksourownpathtobliss.InacceptingtheNobelPrizefromth
ThesevencrewmembersofthespaceshuttleDiscoverywillarriveatKennedy
输血科(库)主任对其环境进行区域划分,采集患者自体血、储存发放血液的环境类别应属
李林是大丰厂厂长,一周他只在周四和周日休息,其他时间都要上班,他每天的工作任务就
以下关于个人住房贷款的说法中正确的有()。A.个人住房贷款是银行向购买、建造、大
(2021年真题)根据资本资产定价模型,如果A证券的系统性风险是B证券的2倍,则
招标投标活动必须按照规定的时间和程序进行,按照事先公布的标准公正地选择中标人,这
I期梅毒的临床表现错误的是A.不洁性交 B.硬下疳 C.梅毒血清学阳性 D
最新回复
(
0
)