首页
登录
职称英语
The ocean bottom— a region nearly 2.5 times greater than the total land area of
The ocean bottom— a region nearly 2.5 times greater than the total land area of
游客
2024-09-05
59
管理
问题
The ocean bottom— a region nearly 2.5 times greater than the total land area of the Earth— is a vast frontier that even today is【C1】______unexplored and uncharted. Until about a century ago, the deep-ocean floor was completely【C2】______, hidden beneath waters averaging over 3,6000 meters deep.
Although researchers have taken samples of deep-ocean rocks and sediments(沉积物 ) for over a century, the first detailed global【C3】______of the ocean bottom did not actually start until 1968. Using techniques first developed for the offshore oil and gas industry, the DSDP’s drill ship called the Glomar Challenger, was able to maintain a steady position on the ocean’s surface and drill in very deep waters,【C4】______samples of sediments and rock from the ocean floor.
The Glomar Challenger completed 96 voyages in a 15-year research program that ended in November 1983. During this time, the vessel took almost 20,000 core samples of seabed sediments and rocks around the world. The Glomar Challenger’s core samples have allowed geologists to【C5】______what the planet looked like hundreds of millions of years ago and to calculate what it will probably look like millions of years in the future. Today, largely on the【C6】______ of evidence gathered during the Glomar Challenger’s voyages, nearly all earth scientists agree on the theories of plate tectonics and continental drift that explain many of the【C7】______processes that shape the Earth.
Deep-ocean sediments provide a climatic record【C8】______back hundreds of millions of years, because they are largely isolated from the mechanical erosion and the intense chemical and biological activity that【C9】______destroy much land based evidence of past climates. This record has already provided【C10】______into the patterns and causes of past climatic change — information that may be used to predict future climates.
A. stretching B. observation C. strength D. manufacture
E. investigation F. largely G. extracting H. available
I. geological J. insights K. drawing L. rapidly
M. physical N. reconstruct O. inaccessible [br] 【C1】
选项
答案
F
解析
largely,词义辨析题。根据词性,此处应当填入副词。可选项有“largely(大部分地,大规模地),rapidly(很快地,迅速地)”,largely强调的是范围,rapidly则是速度。根据第一段首句信息“几乎是地球陆地面积2.5倍的海底至今仍是未开发、未知的巨大领域”,可判断此处强调的是范围,故选largely。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3744911.html
相关试题推荐
Thetotalweightofalltheantsintheworldisfargreaterthan______ofall
Asurveywascarriedoutonthedeathrateofnewbornbabiesinthatregion,___
Greaterlovehathnomanthanthis,thataman______hislifeforhisfriend.A、la
Nearlyallthedoctors______uponadietwhichcontainsalotoffatandfewvege
Bothpropertiesoccupyaregionlongknownasthe"lungofHaikou"foritsgreen
Commutershavea40percentgreaterriskofendingupdivorced,accordingt
Commutershavea40percentgreaterriskofendingupdivorced,accordingt
Commutershavea40percentgreaterriskofendingupdivorced,accordingt
Commutershavea40percentgreaterriskofendingupdivorced,accordingt
Commutershavea40percentgreaterriskofendingupdivorced,accordingt
随机试题
获得更多知识的惟一途径是通过教育和培训。知识如同资本、物质资源和汗水一样,已经变成了生产的一个必要因素——也许是最基本的因素。因此,一个社会的教育体系应该是能够
Acommonassumptionabouttheprivatesectorofeducationisthatitcaters
AgehasitsprivilegesinAmerica,andoneofthemoreprominentofthemis
Automobileswerefamiliartopeopleofthelate19thcentury.Europeanengin
OnenightinApril1912,ahugenewoceanliner,theTitanic,wascrossingt
A.囊肿位于鼻腭管内 B.囊肿常无上皮衬里 C.囊肿位于上颌或下颌中线区
残疾的二级预防是指A.减轻或逆转由病损造成的原发性残疾的措施 B.针对原发性残
伤寒的主要传播途径是( )。A.经粪-口途径传播 B.母婴传播 C.血液传
排油注氮装置消防柜通常由(____)等功能部件组成。(A)氮气贮存(B)氮气
2013年1-4月,该市电影院线票房收入同比增量从高到低排序正确的是()。A
最新回复
(
0
)