首页
登录
职称英语
As technologies evolve, the world is becoming smaller and smaller. During th
As technologies evolve, the world is becoming smaller and smaller. During th
游客
2024-09-01
44
管理
问题
As technologies evolve, the world is becoming smaller and smaller. During the process of globalization, some distinct cultures have been vanishing and integrated into other mainstream cultures. Should we preserve these distinct cultures? The following are the supporters’ and opponents’ opinions. Read carefully the opinions from both sides and write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should first summarize briefly the opinions from both sides and give your view on the issue.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization, language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
YES
First, allowing people to preserve their own cultures allows other people to understand different cultural practices and ways of life. This exposure to new experiences enriches the cultural practices of all: we are better able to make choices about the way in which we wish to live our lives, whether that is a matter of what food we eat or what religion we practice.
Second, no one has a monopoly on the knowledge of the best way to live life. As such, we each have to seek out this "good life" for ourselves; it varies depending on our individual values and priorities. Multiculturalism allows that there is a greater choice between ways of living, rather than everyone being "integrated" into a way of life that varies very little.
NO
There are a great many problems in many areas as a result of poor integration. Race riots, racial violence and the scapegoat-ing of minority communities all tear communities apart. France has recently begun to forcibly evict communities of Roma from its cities after clashes between local communities and the travelling community of Roma.
Integration allows us to diffuse the "us and them" mentality: to see other people in terms of their similarities, not their differences from us. The resultant greater understanding of others makes community cohesion much more likely and the horrors of racial tension much less likely.
选项
答案
Cultural Integration: an Inevitable Trend
Globalization has aroused discussions among the public on whether we should preserve the diversity of culture or stimulate the integration of culture. Some believe people should respect different cultural practices and choose their own way to live. Others believe integration brings better understanding of different cultures and releases racial tension. In my opinion, it is better to enhance cultural integration based on recognizing the diversity of different cultures.
First, it is unethical to conserve "less developed" societies, because this will deny people within those regions the benefits of technological and medical advances enjoyed by those in the "developed" world. In the same manner that taking poverty in underdeveloped nations as "cultural diversity" is inhumane. Moreover, it is similarly irrational to promote all religious practices simply because they are seen to contribute to cultural diversity, particularly religious practices recognized by the WHO and the UN as unethical, including female genital mutilation, polygamy, child brides, and human sacrifice. Second, cultural integration actually fosters more balanced cultural exchanges and strengthens international co-operation and solidarity with business and trade opportunities in cultural and creative industries. In the process of integration, cultural practices less known will be recognized and understood by other cultures.
In conclusion, cultural integration is a trend that can be developed in a harmonious way and we should be respectful and wise enough to reject its dross and assimilate its essence.
解析
考生在下笔之前应先审题。明确写作要求:针对“应该支持多元文化还是促进文化融合”这一热议话题,首先总结正反方的意见,然后给出个人观点。文章结构可安排如下:
第一段:建议概括双方观点,提出自己的观点——促进文化融合。
第二段:分两点铺陈论证自己的观点。第一,为了保持文化多样性而不让相对落后地区享受科技和医疗进步,是不道德的;第二,文化融合有利于促进文化和经济的交流和往来。
第三段:总结全文,重申观点——文化融合是趋势所在,我们应当去其糟粕,取其精华。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3738620.html
相关试题推荐
Incertainarea,duringcertainperiod,thedevelopmentofcommunicationcould_
DuringtheTVinterview,thesingerannouncedthathewasgoingto______hisnewa
Thecountrywasonthevergeofbecomingprosperousandsuccessful.Theunderlin
Itwasrecommendedthatpassengers_______smokeduringtheflight.A、notB、need
Theneedforwaterandsoilconservationwasrecognizedduringthelatterparto
Studentswhoarecaughtcheatingduringnationalexamscouldendupfacingb
Withmorecollegegraduatesbecomingentrepreneurs,manycollegestudentsar
Commoninterests______thiscountrywithmanyothersduringthewar.A、associate
Incertainarea,duringcertainperiod,thedevelopmentofcommunicationcould_
Duringthereadinglesson,theteacheraskedstudentstoreadafew______from
随机试题
John:Mary,I’mlookingforsomething【K1】______(interest)toread.Anysuggesti
某急性胰腺炎病人,脐周出现大片青紫色瘀斑,其原因是A.胰液渗入到皮下溶解脂肪造成
男性,78岁,慢性支气管炎20年,活动时气喘3年,加重伴咳黄黏痰3天,门诊查体:
无风险收益率为5%,市场期望收益率为12%的条件下:A证券的期望收益率为10%,
销售与收款业务循环所使用的凭证和记录有:A.客户订货单 B.销货单 C.销售
“治天下也,必先公,公则天下平矣”符合新发展理念的:A.协调发展 B.绿色发展
汽车库室内疏散楼梯宽度不应小于()m。A.0.9 B.1.0 C.1.1
冬夜读书示子聿——陆游古人学问无遗力,少壮工夫老始成。纸上得来终觉浅,绝知此事要
为了获得稳定的现金流,应当投资于()。A.创业基金 B.对冲基金 C.成长型
工程项目施工安全计划的内容主要有()A:明确施工技术方案 B:确定安全组织机构
最新回复
(
0
)