首页
登录
职称英语
The train clattered over points and passed through a station. Then it be
The train clattered over points and passed through a station. Then it be
游客
2024-08-30
52
管理
问题
The train clattered over points and passed through a station.
Then it began suddenly to slow down, presumably in obedience to a signal. For some minutes it crawled along, then stopped; presently it began to move forward again. Another up-train passed them, though with less vehemence than the first one.
The train gathered speed again. At that moment another train, also on a down-line, swerved inwards towards them, for a moment with almost alarming effect. For a time the two trains ran parallel, now one gaining a little, now the other. Mrs. McGillicuddy looked from her window through the windows of the parallel carriages. Most of the blinds were down, but occasionally the occupants of the carriages were visible. The other train was not very full and there were many empty carriages.
At the moment when the two trains gave the illusion of being stationary, a blind in one of the carriages flew up with a snap. Mrs. McGillicuddy looked into the lighted first-class carriage that was only a few feet away.
Then she drew her breath in with a gasp and half-rose to her feet.
Standing with his back to the window and to her was a man. His hands were round the throat of a woman who faced him, and he was slowly, remorselessly, strangling her. Her eyes were staring from their sockets, her face was purple. As Mrs. McGillicuddy watched, fascinated, the end came; the body went limp and crumpled in the man’s hands.
At the same moment, Mrs. McGillicuddy’s train slowed down again and the other began to gain speed. It passed forward and a moment or two later it had vanished from sight.
Almost automatically Mrs. McGillicuddy’s hand went up to the communication cord, then paused, irresolute. After all, what use would it be ringing the cord of the train in which she was travelling? The horror of what she had seen at such close quarters, and the unusual circumstances, made her feel paralysed. Some immediate action was necessary—but what?
The door of her compartment was drawn back and a ticket collector said, "Ticket, please." [br] Mrs. McGillicuddy seems to be a(n) _______ person in her daily life.
选项
A、observant
B、warm-hearted
C、nosy
D、nervous
答案
A
解析
根据第2段后半部分对Mrs.McGillicuddy的描述可知,当看到有一列火车和她的列车平行行驶的时候,她透过车窗向对面的车窗望过去,发现大部分的百叶窗都是关闭的,但是偶尔还能看到对面车厢的乘客。她还看到对面的车厢坐得不是很满,还有许多空的包厢。另外,根据文章其他部分对于她所观察到的事情的描述可以判断她是一个善于观察(observant)的人,故A正确。本题容易误选D,虽然文章也写到了她的紧张情绪,如第4段的drew her breath in with a gasp和第7段的horror,paralysed等,但这些只是她看到谋杀后的反应,并不能说明她在日常生活中是一个容易紧张的人。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3736013.html
相关试题推荐
He_______roundthroughthesefiguresandtoldthemanagerwhathethoughtoft
Theserviceoperates48librariesthroughoutthecountry,while18______librar
Riotpolicemovedthroughthestreetsfiringintotheairto______thecrowd.A、b
Ahibernatinganimalneedshardlyanyfoodallthroughthewinter,_______?A、nee
Mymothercan’tget_____becauseshehasrheumatism(风湿病).A、aboutB、onC、through
AnypossiblesolutiontotheIrishquestioncanonlycomeaboutthroughdialogue
IcouldneverlietoherbecauseIknowshe’dsee_____mestraightaway.A、through
Aboutonethousandstudentspassedtheentranceexaminationforpostgraduate,ma
Itisthroughlearningthattheindividual______manyhabitualwaysofreacting
Thefollowingchartshowsthechannelsthroughwhichuniversitygraduatesfin
随机试题
Acetaminophen,normallyknownasitsbrandnameTylenolmightbepoisonousifpe
Ifx,yandzarepositiveintegerssuchthatxisafactorofy,andxisamul
党的十九大提出的“两个一百年”奋斗目标,是人民对美好生活向往的集中体现,是当代中
2016年韩某因盖房挖地基,发现一个坛子,内装500块银元及一块棉布,上写“为防
下列哪些行为可以追究刑事责任?()A.统计机构和统计人员要求统计调查对象
正常分娩胎膜自然破裂多在A.第一产程 B.不规律宫缩开始后 C.有规律宫缩开
申请发行可交换债券,本次发行债券金额不超过预备用于交换的股票按募集说明书公告日前
以下关于个人信用贷款的特点,说法错误的是()。 A.准人条件严格B.贷款额
大卫于1907年,开展了)的工作,为心理咨询的产生作出了学术贡献。 (A)为防
分离(转换)障碍最突出的特征是( )。A.存在精神病性症状 B.心理社会因素
最新回复
(
0
)