首页
登录
职称英语
Many generations ago, the Iroquois people lived in a state of perpetual war
Many generations ago, the Iroquois people lived in a state of perpetual war
游客
2024-08-30
8
管理
问题
Many generations ago, the Iroquois people lived in a state of perpetual war throughout their homelands in what is now New York State. Even though the Iroquois were the closest of relatives, they were merciless in their battles against each other. The people lived in a state of fear so overwhelming that they refused to leave their fenced villages without a heavy guard. Hastily planted crops were often left to decay in the tilling fields because of frequent raids, while ambushes in the nearby forests prevented the men from hunting, resulting in widespread starvation. Many Iroquois abandoned their homes, with some seeking refuge north of Lake Ontario. In one of these bands of refugees, a very special child was born. The Iroquois came to know him as Skennenrahowi, which means "Peacemaker" in the Mohawk language.
When Skennenrahowi grew to be a young man who stuttered, he informed his family that he was to undertake the great mission given to him by the Creator: to carry the Great Law of Peace to all Iroquois people. He was to return to Iroquois territory with a message of hope that would end warfare among the People of the Longhouse: the five Iroquois bands of Mohawks, Oneidas, Onondagas, Cayugas and Senecas. He departed from the Bay of Quinte in a canoe he had built, crossing broad Lake Ontario like a great bolt of lightning. Once he reached the eastern shore of the lake, he encountered two hunters and told them that a new day would arrive when warfare among the Iroquois would end.
He began his travels, soon entering Seneca territory, where he encountered a powerful female leader named Jikonsahseh. Through reason and his good mind, he persuaded her to embrace the Great Law of Peace. In return for her conversion, Skennenrahowi established the role of clan mother, which gave Iroquois women political and social power without parallel in the world.
Skennenrahowi made his way east where he met Aiionwatha (Hiawatha), a leader of the Onondaga Nation. Aiionwatha, a great orator, was also convinced to accept the Great Law by becoming Skennenrahowi’s principal disciple. Others were alarmed by the new way, including another Onondaga leader, Tadodaho, a severely deformed man who was known for his treachery. Tadodaho decided to break the spirit of Aiionwatha by having the peace advocate’s seven daughters killed. It is said Aiionwatha’s grief over their death was so great that it caused the animals to flee before him.
After wandering mindlessly for days, Aiionwatha came to a small lake. Aiionwatha picked up snail shells that he made into a string, declaring that he would only heal when someone took the string and spoke the words of condolence that he needed to hear. Those words were stuttered by Skennenrahowi, the Peacemaker. With the shells he collected, Aiionwatha developed wampum, a sacred memory device subsequently used to record Iroquois history, which includes their Great Law of Peace. [br] After Aiionwatha’s daughters were killed, he _______.
选项
A、decided to become Skennenrahowi’s disciple
B、was overwhelmed by grief
C、declared war on Tadodaho
D、became doubtful of the Great Law of Peace
答案
B
解析
第4段最后一句中的grief以及结果状语从句so…that…表明当时Aiionwatha很悲伤,最后一段的内容也验证了这个说法,可见本题应选B。A发生在Aiionwatha的女儿被杀之前,不符合本题题意:其他两个选项根本没有原文依据。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3735988.html
相关试题推荐
Themarketresearchersinterviewedpeopleat______inthestreet.A、largeB、lengt
ManypeoplehavedespisedtheroleoftheUnitedStatesandits______inthein
Heistooshytoaskastrangerthetime,______speaktoaroomfullofpeople.A、
Weallseeandhearaboutextraordinarypeoplearoundusandwonderwhywecan’t
Weallseeandhearaboutextraordinarypeoplearoundusandwonderwhywecan’t
Weallseeandhearaboutextraordinarypeoplearoundusandwonderwhywecan’t
Weallseeandhearaboutextraordinarypeoplearoundusandwonderwhywecan’t
Weallseeandhearaboutextraordinarypeoplearoundusandwonderwhywecan’t
ItiscommonlybelievedthatintheUnitedStatesschooliswherepeoplegetan
ItiscommonlybelievedthatintheUnitedStatesschooliswherepeoplegetan
随机试题
[originaltext]M:WithmeinthestudiotodayisMs.JaneLogan,authorofanew
Theroomisinaterriblemess;it______(can’tclean).can’thavebeencleaned情
隧道开挖地表下沉量一般要求1H2cm,在弯变处地表倾斜应小于()。A:1/10
以下关于各种大宗商品投资方式的优缺点,以下表述错误的是( )A.直接购买大宗商
三氯化铁与香豆素发生颜色反应,是由于A.内酯环B.酮基C.醇羟基D.酚羟基E.苯
甲硫氨酸合成酶的辅酶是A:维生素B1B:维生素B6C:维生素B12D:N5
根据商业银行的业务特征及诱发风险的原因,巴塞尔委员会将商业银行面临的风险划分为(
下列各项中,在应对仅通过实质性程序无法应对的重大错报风险时需要考虑的因素有()
关于地下连续墙施工中采用泥浆的主要作用,错误的是()。A.固壁 B.携砂
关于设计单位的权利的说法,正确的是()。A.为节约投资成本,设计单位可不依
最新回复
(
0
)