首页
登录
职称英语
For many years after he formed his Theory of Relativity, Albert Einstein vis
For many years after he formed his Theory of Relativity, Albert Einstein vis
游客
2024-08-16
48
管理
问题
For many years after he formed his Theory of Relativity, Albert Einstein visited many universities in different cities where he gave talks about it. He had his own chauffeur who drove him to where he was to give the talk. The chauffeur sat at the back of the room while he was giving his lecture, and then drove him home.
One day, the chauffeur said to Einstein, "Professor, I have heard you give your talk so many times that I know every word of it. " "Do you?" Einstein said with a smile. "Let’s find out, shall we? You give my next talk for me. Nobody knows what I look like where we’re going. I’m just a name to them. " Just before they reached the university where Einstein was to give his talk, he changed places with his chauffeur.
The chauffeur’s memory was excellent and he was able to give Einstein’s talk exactly as Einstein gave it. He did not understand a word he was saying, but this did not seem to matter. Then, as he was leaving the university, one of the teachers who had been at the talk came up to him.
"Professor Einstein," he said. "That was a most interesting talk. I’d be grateful if you would answer a question. " The chauffeur hurried on. "I’m sorry," he said, "but I’m late for my next meeting. "
"I’ll walk with you," the teacher said. "I want to talk to you about the problem. " The teacher walked along beside the chauffeur and asked him to solve a very difficult mathematical problem.
The poor chauffeur couldn’t understand the problem, let alone attempt an answer. He did not know what to say. Then he had an idea. "It’s so simple," he said. "Even my chauffeur could answer it. "
He pointed to his car, where Einstein was standing, still wearing the chauffeur’s cap.
"This man has a maths question," he said to Einstein. "It’s so easy I’m sure even you can answer it. "
Summary:
Albert Einstein was a famous scientist who worked out the Theory of Relativity. He used to travel around the country with his chauffeur giving【A1】______on mathematics. His chauffeur knew his talk very well so Einstein asked him to give the talk at the next【A2】______where they did not know him. The chauffeur did well, but afterwards a teacher came up to him and asked him a difficult【A3】______. The chauffeur did not know the answer but he said, "This problem is so simple I’m sure my chauffeur knows【A4】______it. " Then he pointed to Einstein still standing 【A5】______beside the car. [br] 【A3】
选项
答案
mathematical problem
解析
(由第五段最后一句话可以看出那个老师问的是一道非常难的数学题。)
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3722356.html
相关试题推荐
Hedecideditwasn’t______readingthereportashe’dbeeninformedofallthech
他被告知,为他预定订了一个可以俯瞰大海的双人房间。Hewasinformedthatadoubleroomoverlookingthesea
你的计划理论上不错,但我不知道实际上是否行得通。Yourplansoundsfineintheory,butIdon’tknowifit
FormanyyearsafterheformedhisTheoryofRelativity,AlbertEinsteinvis
FormanyyearsafterheformedhisTheoryofRelativity,AlbertEinsteinvis
FormanyyearsafterheformedhisTheoryofRelativity,AlbertEinsteinvis
FormanyyearsafterheformedhisTheoryofRelativity,AlbertEinsteinvis
HowmanychildrenhasAlbert?[img]2012q2/ct_eyyjscm_eyyjsciq_0132_20125[/img]1由
FormanyyearsafterheformedhisTheoryofRelativity,AlbertEinsteinvis
Onetheoryabouttheuniversesaysthatithasnoboundary,noedge.Thisth
随机试题
Avoideggs.Drink8glassesofwateraday.Eatingcarbswill【C1】______.Nut
Manybigcitiesintheworld_________________________(正面临淡水资源短缺).arefacingt
[originaltext]M:SharonEppersonjoinsusnow,she’sacorrespondentforCNBC,and
WhenLouiseBrownwasbornon25July1978,shekickedoffanera.Thefirst
阅读以下说明和图,回答问题1至问题3,将解答填入对应栏内。[说明]某时装邮购提供
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
在行业分析中,运用实地调研法的优势在于()。 A.不太适用于正在进行中的重大
供给学派认为,只有了解上述所得转移的税收效果,我们才能希望设计出一种社会福利制
下列选项中,关于建设工程监理进行投标决策基本原则的说法,错误的是()。A.对
关于依法必须招标工程中标候选人的公示,下列说法中正确的是()。A.评标结果
最新回复
(
0
)