首页
登录
职称英语
Which one below is said to be even more severe about left-behind children? [br]
Which one below is said to be even more severe about left-behind children? [br]
游客
2024-08-10
58
管理
问题
Which one below is said to be even more severe about left-behind children? [br]
China has 61 million so-called " left-behind children". Economists say this is the price of China’s modernization, and it could jeopardise the next generation of Chinese growth. Children educated in poor rural schools, without literate parents to help them, may be unable to fuel the new innovation-led growth that Beijing is aiming for. And the damage to Chinese society, to the family system and even to the psyche of the children involved could be even more severe, according to economists, government researchers and others who have studied the left-behind child phenomenon.
Japan and South Korea have agreed to settle the issue of wartime " comfort women" in a landmark deal that could transform ties between the neighbours and reshape the diplomatic map of East Asia under the accord, Japan will pay $ 8. 3 million into a fund for surviving victims. If the deal sticks, it promises the "final and irrevocable" settlement of the issue and had provided an effective diplomatic tool to China. But some former comfort women in South Korea rejected it because Japan acknowledged no legal liability.
选项
A、Japan will provide all the comfort women in Korea with compensation.
B、The deal hasn’t been finally settled.
C、The issue of wartime comfort women in China is about to be solved soon.
D、Some former comfort women have rejected the deal because they want more money.
答案
B
解析
根据录音中的“Japan will pay $8.3 million into a fund for surviving victims”可知,日本为在世的慰安妇提供补偿基金,并不是所有慰安妇,因此A项错误;由“had provided an effective diplomatic tool to China”可知,对中国慰安妇的问题并没有解决,只是提供了一个有效的外交方式,因此C项不对;部分韩国慰安妇拒绝日本的补偿是因为“Japan acknowledged no legal liability(日本不承认其法律责任)”。因此选B项。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3714280.html
相关试题推荐
Whatmayhelpofficialsfindtherescuedchildren’sparents?[br][originaltext
Whatmayhelpofficialsfindtherescuedchildren’sparents?[br][originaltext
Whatmayhelpofficialsfindtherescuedchildren’sparents?[originaltext]Offic
Whichonebelowissaidtobeevenmoresevereaboutleft-behindchildren?[br]
Aninvestigationwascarriedoutontheadmissionrateofthechildrenintheso
Childrenhavealotofspecialtalentstooffer.Theirpursuitofnoveltyan
Childrenhavealotofspecialtalentstooffer.Theirpursuitofnoveltyan
Childrenhavealotofspecialtalentstooffer.Theirpursuitofnoveltyan
Mostchildrenatthetenderageofsixorsoarefullofthemostimpractica
Mostchildrenatthetenderageofsixorsoarefullofthemostimpractica
随机试题
WhydidGeorgegotothelibrarythisafternoon?[br][originaltext]W:Hi,Geor
Hekeptplayingthesamerecord_____until1hadtohavetheroom.A、nowandagai
Ifyouwanttogetintothattunnel,youfirsthaveto______awayalltherocks
[originaltext]W:Hey,Dave!Ihaven’tseenyouforages.Howhaveyoubeen?M:
可燃气体或蒸汽预先同空气(或氧气)混合,遇引火源产生带有冲击力的燃烧现象,称为(
一共能设置()台侧送下回室内机。 A.1 B.2 C.3
软件测试通常采用黑盒测试和白盒测试。其中黑盒测试根据软件的()设计测试用例
下列关于个人汽车贷款审批的说法,错误的是( )。A.贷款审批人应分析该笔业务预
2×21年1月1日,甲公司以每股6元的价格向其母公司增发1500
下列有关建设工程未经竣工验收的说法中,错误的是()。A.不得交付使用 B
最新回复
(
0
)