首页
登录
职称英语
The motor vehicle has killed and disabled more people in its brief history t
The motor vehicle has killed and disabled more people in its brief history t
游客
2024-07-04
61
管理
问题
The motor vehicle has killed and disabled more people in its brief history than any bomb or weapon ever invented. Much of the blood on the street flows essentially from impolite behavior of drivers Who refuse to respect the legal and moral rights of others. So the killing on the road may be regarded as a social problem.
In fact the enemies of society on wheels are a rather harmless people, just ordinary people acting carelessly, you might say. But it is a principle both of law and common morality (道德) that carelessness is no excuse when one’s actions could bring death or damage to others.
Researchers have estimated that as many as 80 percent of all automobile accidents result from the psychological condition of the driver. Emotional upsets can damage drivers’ reactions, slow their judgment, and blind them to dangers that might otherwise be obvious. The experts warn that it is essential for every driver to make a conscious effort to, keep one’s emotions under control.
Yet the irresponsibility that accounts for much of the problem is not confined to drivers. Street walkers regularly violate traffic regulations. They are at fault in most vehicle walker accidents. Many cyclists even believe that they are not subject to the basic rules of the road. [br] Which of the following is NOT true according to passage?
选项
A、The street walkers in the vehicle accidents can be forgiven in some accidents.
B、The irresponsibility of many vehicle accidents should not be left alone on drivers.
C、Many cyclists ignore their responsibility in following traffic regulations.
D、The cyclists don’t have to obey the rules of the road.
答案
D
解析
推理判断题。本题询问有关这篇文章下面哪一种说法不正确。根据文章最后一段前二句话可知很多交通事故的责任不能全推给司机,行人违反交通规则也应该承担责任,故选项D(骑车者不需要遵守道路规则)为符合题意的正确答案。根据文章最后一段第三句话可知行人在大多数文通事故中负责任,意指在一些事故中不负责任,故选项A(行人在一些机动车辆事故中可以不负责任)符合文意。选项B(很多机动车辆事故责任不应该由司机全部承担)也与文章内容相符,根据文章最后一段最后一句话可知很多骑自行车的人认为自己可以不受基本交通规则的约束,说明他们违背遵守交通规则的现任,故选项C的说法符合文意。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3662353.html
相关试题推荐
Themotorvehiclehaskilledanddisabledmorepeopleinitsbriefhistoryt
Themotorvehiclehaskilledanddisabledmorepeopleinitsbriefhistoryt
Atleast2.3millionpeopletooksomekindofonlinecoursein2004,accordi
Atleast2.3millionpeopletooksomekindofonlinecoursein2004,accordi
Atleast2.3millionpeopletooksomekindofonlinecoursein2004,accordi
Somepeoplearguethatself-plagiarism(自我剽窃)isimpossiblebydefinitionbec
Somepeoplearguethatself-plagiarism(自我剽窃)isimpossiblebydefinitionbec
Whydomanypeopledislikecitylife?[br][originaltext]Manypeoplewholi
Whydomanypeopledislikecitylife?[br][originaltext]Manypeoplewholi
Whydomanypeopledislikecitylife?[br][originaltext]Manypeoplewholi
随机试题
其他条款:1.异议:品质异议须于货到目的口岸之日起30天内提出,数量异议须于货到目的口岸之日起15天内提出,但均须提供经卖方同意的公证行的检验证明。如责任属于
[originaltext]Howdoyouknowsportattheinternationallevel?(26)Iamalw
WhatdowemeanbyaperfectEnglishpronunciation?Inone【C1】______therear
在项目发笠期,要做到()A.方向准 B.信息灵 C.成本低 D.动作快
在证券公司、证券投资咨询机构发布的证券研究报告中,应当载明的事项包括()。
A.1日B.2日C.3日D.5日E.7日急诊处方用药剂量一般不得超过
材料: 在优秀班主任报告会上,古老师这样回顾自己的教育工作: 一个新生小磊刚
在损益表结构分析中是以()为100%。 A.产品销售收入净额B.产品销售成
在运输业中,按一年内平均每个职工完成的运输工作量的多少来反映()的高低。A:社会
根据公司法律制度的规定,下列关于一人有限责任公司(简称“一人公司”)的表述中,正
最新回复
(
0
)