首页
登录
职称英语
Scientists have created a tomato that can grow on salty water. The plant is
Scientists have created a tomato that can grow on salty water. The plant is
游客
2024-07-03
62
管理
问题
Scientists have created a tomato that can grow on salty water. The plant is the first crop of its kind ever produced in the world.
Its significance can not be overestimated (高估). The new technology can help mankind solve the problem of feeding its ever-expanding population. It is estimated that by 2025 the world population will amount to more than 9 billion, an increase of 3 billion over 2000. Each day 240,000 more people are born, ready to be fed like the rest of us. Unfortunately, not all the land on Earth can be used to grow crops for humans. About 24.7 million acres of the problem is irrigation (灌溉). When farmers water their crops, salts in the water also enter the soil. Over time, salts such as sodium (钠) and calcium (钙) build up to such a point that they severely harm the growth of crops. Salts destroy most plants’ ability to draw up water through their roots.
But, the new variety of tomato produced by American and Canadian scientists can store salts in its leaves so that the fruit doesn’t taste salty. Researchers hope this technology will enable areas of poor-quality land to become productive (多产的). And they can feed some of the world’s growing population. [br] What kind of problem can be solved by the new technology?
选项
A、It can help mankind solve the problem of planting tomatoes.
B、It can help mankind solve the problem of watering.
C、It can help. mankind solve the problem of salt.
D、It can help mankind solve the problem of feeding its population.
答案
D
解析
细节题。根据第二段第二句The new technology can help mankind solve the problem of feeding its ever-expanding population. 可知新技术可以帮助人类解决一直膨胀的人口的吃饭问题,故选D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3661196.html
相关试题推荐
Scientistshavecreatedatomatothatcangrowonsaltywater.Theplantis
Interestingasdolphins(海豚)aretoscientists,itistheirintelligenceand
Interestingasdolphins(海豚)aretoscientists,itistheirintelligenceand
Whatdoscientiststhinkofdreams?Manyscientistsbelievethatdreamsare_____
Whatdoscientiststhinkofdreams?Manyscientistsbelievethatdreamsare_____
Whatdoscientiststhinkofdreams?Manyscientistsbelievethatdreamsare_____
Thesescientistsareinterestedin(find)______outhowshort-termmemorybecom
Scientistsshouldbekept______ofthelatestdevelopmentsintheirresearchar
Thearticle(attracted)(considerate)interestfromscientists(who)study(physi
Unlikemanyscientists,AlbertEinsteinmadehisdiscoveries______.[br]Einste
随机试题
(66)Highunemploymentrates,especialamongyoungworkers,haveledtoprot
HotSpotsinCrossCulturalCommunicationI.【T1】________Conversations—M
Ourgovernmentrecentlyhasfocusedontheimportanceofinvestmentinclean
AccordingtothenewWHOandSavetheChildren’sreport,[originaltext]Each
北京既是一座有着厚重历史的城市,又是一座包容性很强的城市。千百年来,丰富的文化在这里交融整合、相映生辉,凝聚成别具韵味的京味文化。据考古发现:距今七十万年前,北
在中国共产党的领导人中,比较早地明确使用“群众路线”这个科学概念的是()。A.
体积较大的异丙基或叔丁基取代苯乙胺类肾上腺素能药物侧链氨基时A.对β受体激动作用
治疗癫痫持续状态,首选药物是()A.安定静脉注射 B.安定肌内注射 C
使用冰帽物理降温,肛温不得低于()A.37℃ B.36℃ C.35
下列关于物流的叙述,正确的是()。A.物流是一个物品的虚拟流动过程 B.流通过
最新回复
(
0
)