首页
登录
职称英语
Birds are warm-blooded, vertebrate animals whose bodies are covered with feat
Birds are warm-blooded, vertebrate animals whose bodies are covered with feat
游客
2024-07-02
57
管理
问题
Birds are warm-blooded, vertebrate animals whose bodies are covered with feathers. Other characteristics of birds are: wings; a short tail bone; the visible tail being composed entirely of feathers; a weak or nonexistent sense of smell; no teeth; and keen hearing, despite the absence of external ears. As in mammals (哺乳动物), the only other group of warm-blooded animals, the blood in the veins (静脉) of birds is kept totally separated from the blood in the arteries (动脉).
Birds evolved from reptiles, especially from some small dinosaur-relative. Gradually the scales of the dinosaur evolved into feathers, perhaps first for insulation as the animal evolved from cord to wing blade but later for flight. It is still unknown, however, whether flight developed when a ground-living form began to flap its wings to increase its running speed (like the ostrich today), or when a tree climbing form used imperfect wings to aid it in leaping from tree limb to tree limb. The evolution from reptile to the bird as we know it concluded about 75 million years ago, at the beginning of the Tertiary period, or age of mammals.
The earliest classification of birds relied upon easily recognized external characteristics or upon peculiarities of behavior or appearance. For example, all web-footed birds were grouped together and all seed-eating birds were grouped together. Since the 19th century and the general acceptance of evolution, however, this method has given way to a sounder and more scientific procedure. Birds, as well as all other living things, are now classified in a way that best expresses their blood relationships and lines of descent. This kind of classification is known as a phylogenetic classification (系谱分类).
选项
A、piece of science fiction (科幻小说)
B、lecture
C、romantic story
D、news story
答案
B
解析
本题考察对文章文体的把握。这是一篇关于鸟类的文章,作者用客观、科学的语言向我们讲述了鸟类的特征、进化和分类。文中大量专业术语表明它节选自学术类讲座,因此选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3660161.html
相关试题推荐
Scientiststhinkthedifferencebetweenanimalsandmenis______.[br]Thepass
Scientiststhinkthedifferencebetweenanimalsandmenis______.[br]Accordin
Highlyintelligentandstrong,elephantsarethelargestlandanimalsandare
Hehadmoralobjectionsto(kill)______animalsforfood.killing本题考查介词后接动名词的用法。o
Nothavingbeendiscovered,manylawsofnatureactuallyexistinnature.A、虽然许多自然
Thepoliceinvestigationdiscoveredthatthreeyoungmenwere______intherobb
Whathavepeoplediscoveredabouthobbies?Hobbiescanbeprofitableand______
MadameCurieisbelieved______radium.A、discoversB、havingdiscoveredC、todisco
Todayourknowledgeoffoodandwhatitdoesforourbodiesisfarmoreadva
Todayourknowledgeoffoodandwhatitdoesforourbodiesisfarmoreadva
随机试题
The______emphasisonexamsisbyfartheworstformofcompetitioninschools.A、
Thearrivalofthemass-producedcar,justoveracenturyago,causeda(n)(1
TheChineseNewYearisabigtraditionalholidayinSingapore.OnitsEve,whil
[originaltext]Manychildrenfirstlearnthevalueofmoneybyreceivingap
实际上反映了投资项目的真实报酬的是( )。A.内部报酬率 B.净现值 C.
以下说法正确的是()A.女性更倾向于对自己的外表不满 B.不发达的国家中,进
( )是指客票第一乘机联上旅客开始乘机之日适用的票价。A.有效运价 B.当日
A.上午 B.下午 C.日晡所 D.前半夜 E.后半夜属于阴中之阴的时间
现场验收完成后,检测人员及时完成检修工作记录的填写,工作负责人签字确认。
未来学家科克伦认为今后五十年内,人脑可能与电脑直接相连。他说,到二十一世纪初科学
最新回复
(
0
)