首页
登录
职称英语
Microsoft Chairman Bill Gates recently told the nation’s governors that Amer
Microsoft Chairman Bill Gates recently told the nation’s governors that Amer
游客
2024-06-18
65
管理
问题
Microsoft Chairman Bill Gates recently told the nation’s governors that American high school education is "obsolete(陈旧的)." He said, "When I compare our high schools to what I see when I’m traveling abroad, I am terrified for our workforce of tomorrow. In 2001; India graduated almost a million more students from college than the United States did. China graduates twice as many students with bachelor’s degrees as the U.S. and has six times as many graduates majoring in engineering. America is falling behind."
Gates was describing a global economy in which the chance to move up into a better economic life is slipping overseas, along with jobs that can be performed anywhere-manufacturing in China, technology support in India, online order fulfillment across borders. The Internet brings Bhutan and Bangalore just as close to our offices and living rooms as Boise. Maybe closer.
Our children’s competitors are not the other schools in the district or the state or even the nation. They are the technologically literate young people in Taiwan, India, Korea, and other developing nations. For today’s American students, learning and retraining will be a lifelong experience.
In The World is Flat, a recent book analyzing the shift in the global economy, Thomas Friedman points out that the dot. com bubble inspired a massive outlay(花费) of capital to connect the continents. Undersea cable, universal software, high-tech imagery, and Google have erased geography. College graduates in Latin America, Central Asia, India, China, and Russia can do the information work Americans used to count on—in many cases better and in all cases cheaper.
We are burning through reliable careers for our young people at high speed as technology relieves us of the tedium of repetitive work. The robots that vacuum our floors today will be filling our teeth tomorrow. Even jobs at Wal-Mart are endangered. Have you seen the self-check-out lanes? No cashiers required.
To be competitive now, U.S. students must develop sophisticated critical thinking and analytical skills to manage the conceptual nature of the work they will do. They will need to be able to recognize patterns, create narrative, and imagine solutions to problems we have yet to discover. They will have to see the big picture and ask the big questions. How many high schools do you know that are nurturing minds like that?
Are we supplying the conditions in our schools to create a new crop of original thinkers? Are we making sure our curricula and instructional programs are not relegated(降级) for repetitive practice, gathering and organizing information, remediation, and test preparation? Are we requiring all students to use their minds well to construct knowledge, to inquire, to invent, to make meaning and relevance out of their learning? Hardly.
选项
A、graduating less students than schools in many other countries
B、providing insufficient workforce for American economy
C、offering low-standard education conditions compared with foreign schools
D、bringing out students with poor capabilities
答案
A
解析
根据题干关键词Bill Gates定位到原文第一段。He said之后的直接引用部分是对obsolete的进一步解释。他用数据说明美国学校培养出来的毕业生在数量上大大低于中国、印度等国家,A与之相符。引言部分第一句…terrified for our workforce of tomorrow说明美国的工人将面临来自世界其他国家工人的激烈竞争,与insufficient workforce正好相反,故排除B;C和D原文未提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3638853.html
相关试题推荐
Internationalmigrationdiffersfrominternalmovementindistanceandvolume,b
Internationalmigrationdiffersfrominternalmovementindistanceandvolume,b
Internationalmigrationdiffersfrominternalmovementindistanceandvolume,b
【S1】[br]【S9】on→with介词误用。workon指“致力于”,与后面的成分没有逻辑关系。interest,determinationand
IfenvironmentaltrendsinWesternnationscontinueonapositivetrack,som
[originaltext]Americaisanationofsportsfans.Theylearnsportsaspart
[originaltext]Americaisanationofsportsfans.Theylearnsportsaspart
【S1】[br]【S7】∧auto-basednation→annation“国家”为可数名词。注意因为nation前的修饰词,前面加不定冠词an,而非a
【S1】[br]【S9】establish→established因为前面是recently因此应该是过去式。
Althoughitwashisfirstexperienceaschairman______(他还是成功地主持了整个会议).hepresid
随机试题
Weallhave【C1】________dayswheneverything【C2】________wrong.Adaymaybegin
Mrs.Bloomfieldwastorturedbythepaininherleftlegsoherchildrenadvised
[originaltext]M:Oh,hi,Ann.Howhaveyoubeen?Andhow’syournewapartmentw
He______thathehasgotoneofthetwoearliestBritishstampsbutnobodybeliev
托儿所、幼儿园的生活用房应布置在当地最好的日照方位,并满足冬至日底层满窗日照不少
学习者为了提高学习的效率和效果,有目的、有意识地制定有关学习过程的复杂方案称为(
()政策影响基础货币,进而影响商业银行等货币存款机构所能够用于放款和投餐的超额
治疗急性胰腺炎的关键环节是:()A.抑制胰腺分泌 B.抗感染 C.抑
下列谱例采用的是哪一种复调发展手法?() A.音程模仿 B.紧缩模仿 C.
流动性比率/指标是各国监管当局和商业银行广泛使用的方法之一,下列常用的比率/指标
最新回复
(
0
)